torsdag 14 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det har inte hänt så mycket. Några kom och tittade, men de verkar ha lite svårt att besluta sig. Vad kan det vara som är svårt med att besluta om man ska ha en katt? Det förstår inte jag och inte blogghjälpen heller.

Nåjam, blogghjälpen säger att vi inte ska misströsta. Bättre att vänta lite längre och att vi hittar rätt människor, än att vi hittar fel människor fort. Ibland är det faktiskt inte heltokigt, det blogghjälpen säger. Fast det beror väl mycket på att jag brukar tala om för henne hur det förhåller sig och sen tycker hon som jag.

Vi har hela dagen hållit oss uppdaterade om vad som händer med vår kompis Snuffe. Vi skickar nosbuffar till honom från katthemmet stup i ett. Han behöver uppmuntran där han ligger på veterinärpraktiken i Valla. I natt kommer vi sova med hållna tassar också.

12 kommentarer:

 1. Hej Nikita!

  Jag har ett litet tips om hur man skaffar sig en matte, husse eller båda.
  När jag hade varit på Linus katteria ett par timmar, så kom Vincents o min matte dit. När hon kom in i min utebur, så försökte jag fälla henne - men bara LITE.
  Bara så att hon snubblade och bara NÄSTAN stod på näsan.
  Matte förstod vad jag menade och bad mig leta rätt på vilken kompis jag ville ha med mig.
  Jag fick 2 veckor på mig att välja kompis. Jag frågade och valde Vincent, så efter 2 veckor hade vi båda en egen matte.
  Tassen från
  Mozart

  SvaraRadera
 2. Vad synd att inte fler kom till öppet hus! Men det kanske är lika bra att de människorna som inte förstår bättre och är osäkra att de går hem och funderar ett tag till, tänk vad hemskt om de tar hem en katt och sen ångrar sig! *ryser*
  Här fortsätter vi också att sova med hållna tassar för Snuffe
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. PS
  Jag tog till detta knep eftersom vi katter ju har förmågan att känna vilka två-beningar vi litar på.
  Mozart

  SvaraRadera
 4. Inte vill man att det ska bli fel när man hittar en människa. *ryser* Tänk om besökarna hade svårt att bestämma sig för att det bara vimlar av underbara, fina kissar på katthemmet. Så tror vi. För inte är det ju något att fundera över, om man vill ha en katt? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Vi håller oxå tassarna hårt för att Snuffe ska bli så frisk han bara kan. Håller tassarna hårt,när vi går och lägger oss i kväll.
  Hoppas dina tvåbeningar kommer till dig oxå, Nikita, så du oxå får ett eget hem, mjau

  Tassande kramar/
  Mimmi
  Chicko,
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 6. Anledningen till att ingen adopterad dig än, är för att ingen har känt sig tillräckligt värdig för att ta hand om en sådan fin kisse som dig. Så vill vi tacka för nosbuffar och tasshållningarna.

  SvaraRadera
 7. Mozart, det var ett väldigt bra tips. Nu ska jag sätta igång att träna på att fälla blogghjälpen, så ska det nog gå vägen när mina människor kommer.

  SvaraRadera
 8. Alice, jag vet att det händer nån gång, dessbättre inte ofta, men ändå, att människor ångrar sig och lämnar tillbaka den katt de valt. Bra att vi höll tassarna för Snuffe, det gjorde ju susen!

  SvaraRadera
 9. Mozart, jo, jag ska vänta med att fälla just rätt person! Jag bara tränar på blogghjälpen.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, det är just problemet - att det finns så många fina kissar här. Det borde fler människor inse!

  SvaraRadera
 11. Mimmi
  Chicko,
  Tarzan
  Sessan, blogghjälpen säger att jag kommer att få ett bra hem, men hon vet inte när.

  SvaraRadera
 12. Sippo, tror du att det är det som är anledningen. Jo, så kan det förstås vara. Och ni kan fortsätta räkna med mig när det gäller tasshållning!

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...