tisdag 5 oktober 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag är inte blogghjälpen glad. Först läste hon i Sörmlands Nyheter om en kattunge som hade blivit utkastad från en bil utanför ett köpcenter i Nyköping. Bilen bakom stannade och letade i busken där kattungen slängts och lyckades hitta den. Och gav den ett hem! Tyvärr hann de inte ta registreringsnumret på den tok som kastade ut kattungen.

Sen läste hon i Wikkis blogg om Linköpingspolisen, som skulle ta hand om en katt som djurvänner lämnat in efter att de hjälpt katten att bli av med ett halsband som skavde och med fästingar samt rengjort sår och matat den. Istället slängde Linköpingspolisen ut katten. Under tiden har Slaka Katthem spårat ägarna till katten, som blev jätteglada att den var återfunnen. Nu är den borta igen. BUUUUU för Linköpingspolisen, tycker jag.

Som om inte det vore nog hörde blogghjälpen på trafikradion när hon körde mellan Stockholm och Södertälje idag. De varnade för en kartong som stod mitt på E4-an mellan Nyköping och Vagnhärad. Från kartongen sprang det kattungar! De har knappast placerat sig där själva. I skrivande stund vet vi inte hur det har gått för dem.

Varför gör människor så här? Enda trösten är att den finns många, många människor som behandlar djur väl, men det borde bara finnas såna, tycker jag.

14 kommentarer:

 1. Vi blir alldeles mörkrädda, när vi hör talas om knasbollar som gör så dumma saker. Slänga ut kattungar, är folk inte kloka? Den där polishistorien blev matte fullständigt rosenrasande när hon läste. Där hade man ju tagit rätt på en saknad, bortsprungen katt, och så tar sig det där stolpskottet till polis sig för att släppa ut kissen igen. *fräs* Vi håller med dig, det skulle bara finnas de som är snälla mot djur och andra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vilka idioter det finns! Vi fattar fortfarande inte hur man kan gör så. En del är otroligt dumma. Vi är i alla fall glada att du är på katthemmet, för även om du får vänta en stund så kommer din snälla människa. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det kan inte vara riktiga människor som gör så, de måste ha bytt ut sina huvuden på nåt sätt så att de ser riktiga ut utanpå, men är helt tomma inuti.

  SvaraRadera
 4. Vi blir också mörkrädda när vi hör sånt här. Husse skäms som en skällis säger han, över att bo i Linköping. Trots att han inte är polis. Men torka tårarna nu min vän. *tröstartass*

  SvaraRadera
 5. Jag blir så jamararg när jag läser sånt här! Det måste vara som Gustav jamade, de kan inte vara riktiga människor som gör sånt! *morrar och fräser*
  Varför kan inte alla bara vara snälla och ta hand om varandra?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Man förundrar sig. Folk verkar kunna komma på hur många dumma sätt som helst att göra sig av med oönskade kattungar på, utom det mest självklara - och kloka - sättet, nämligen att KASTRERA ERA KATTER för #^%/<€..

  SvaraRadera
 7. Findus, Isak och Rasmus, egentligen skulle vi alla bloggkatter skriva ett brev till stolpskottet på Linköpingspolisen och tala om vad vi tycker, men vi vet ju inte om de kan läsa ens?

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, man undrar varför det finns så dumma människor. Kan de känna nån glädje när de gjort så mot en katt?

  SvaraRadera
 9. Gustav, så är det antagligen. De är helt tomma i huvet, och hjärtat fungerar väl inte heller som det ska?

  SvaraRadera
 10. Sippo, jag tycker inte din husse behöver skämmas, trots att ni bor i Linköping. Är det nån som sköter sina katter väl är det väl han?

  SvaraRadera
 11. Alice, ja varför kan inte alla vara snälla mot de som inte gjort dem nåt illa? Det måste vara nåt fel i skallen på dem som är dumma mot djur.

  SvaraRadera
 12. Max och Månsa, jag lägger till: frääääääs!

  SvaraRadera
 13. Xantippa, En del kan visst inte tänka längre än nosen räcker. Men än så länge är det visst inte straffbart att vara dum.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...