lördag 16 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har jag nog sett att solen varit framme här ute. Fast vi får inte gå ut. Vi har ingen rastgård, och eftersom vi inte har nån som tar hand om var och en av oss, så får vi vara inne. Åtminstone tills vi får ett eget hem. Om det inte är farligt för oss att vara ute då så kanske vi får gå ut.

Fast mig gör det inte så mycket om jag inte får gå ut. Jag är van att vara inne. Däremot vore det väldigt kul att få egna människor att ta tass om.

I morgon är det öppet hus igen. Tyvärr brukar det inte komma så många människor som vi skulle önska. Blogghjälpen har i alla fall gjort ett försök att få hit några till genom att annonsera på Facebook. Det är ganska konstigt egentligen, för blogghjälpen brukar säga att hon nog är den enda i världen som inte fattar hur FB fungerar. Och jag tror henne. Ni som följer bloggen vet ju hur jag får jobba och slita för att få henne att förstå vad hon ska säga på möten och sånt. Tur att hon har oss bloggkatter.

13 kommentarer:

 1. Vi önskar att dina och flera av dina kompisars människor kommer nu. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är inte överallt det passar att vara ute, men en balkong kan vara trevlig om man inte har tillgång till egen tomt. Fast det viktigaste är ju förstås att ens människa är snäll och go'. Fiffigt av er kissar och blogghjälpen att tänka på Facebook. Matte pysslar inte heller med det eftersom hon inte hinner, men vi hoppas att det kommer kattälskare som bara vill bli omhändertagen av en katt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Facebook var en bra ide! Det är tur att blogghjälpen har dig! Matte kan inte heller något FB. Vi håller tassarna för att det kommer massor av tvåbeningar som vill bli hussar och mattar åt dig och dina kompisar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Kanske är det tur att inte så många kommer varje gång utan bara de som verkligen är intresserade av att ta hand om en liten katt.

  Hoppas du snart får en trädgård eller nätad balkong att vara ute i. Nosgos

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att om du får gå ut, så är det i sele. Då är det ingen fara att du springer vilse eller råkar illa ut som en av våra förra bloggvänner gjorde. För om du gjorde det, då skulle jag bli jätteledsen.

  Förresten, husse hälsar att även han har världens problem med Facebook. Så du och jag har samma problem med våra människor.

  SvaraRadera
 6. Kära Lilja, det är inte alls svårt att hantera FB, där är både vi och matte, eller rättare sagt, vi har FB tillsammans, *FNISS*
  Bara att skriva jamarskommentarer hit och dit, mjau
  Tycker oss se många bloggkatter där, några st. iaf, mjau

  Vi håller tassarna hårt för att ngn matte/Huse vill ta tass om dig framöver

  Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco, de kom inte idag. Men blogghjälpen säger att vi aldrig ger upp!

  SvaraRadera
 8. FIndus, Isak och Rasmus, man måste vara jätteförsiktig om man har katt. Jag tycker att en balkong vore jättekul, men det räcker med ett fönster i ett eget hem.

  SvaraRadera
 9. Alice, jag tycker det verkar som o FB är överreklamerat, för det kom inte alls så många som jag trodde idag.

  SvaraRadera
 10. Nea, jo det räcker ju att rätt personer kommer, men de gör inte det. Jag vill att bara rätt personer kommer. Minst en till mig och mina kompisar.

  SvaraRadera
 11. Sippo, jag tror sele är en jätebra lösning. Du och din husse verkar ju ha väldigt trevliga promenader. Desstuom blir det ju en extra säkerhet för din husse, för du kan ju rädda honom om nät händer. Blogghjälpen hälsbar att hon blir jätteglad att höra att även din husse har problem med FB. Då är hon inte ensam.

  SvaraRadera
 12. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, fast blogghjälpen har nog inte lika lätt för sig som ni.

  SvaraRadera
 13. Jag har problem med katten som släpptes ut när husse skulle åka ambulans till sjukhuset.Nu är husse död och begraven, jag har letat och laetat sedan den 7/2 och har hittat honom hos en som redan har en katt.Klockarvägen 165 längst ner vid ändhållplatsen, lång väg för en liten ensam och vilsen kisse i vinterkylan.Ett under att han överlevt.Var ner med lite laxskinn igår, men såg ingen katt.Ligger säkert och trycker under balkongen på dagtid och ger sig ut då det är mörkt.Nanna Engman heter hon som matar har varit med torrfoder som han får, men då måste han ju ha vatten.så jag måste se till att han har det.
  Han som var en innekatt.Är ute jämt nu,natt som dag.Stackarn.

  Jag föreslog att alla katter på katthemmet skulle behöva en rastgård.Det är väl på gång.
  Linda vet hur hon ska nå mig, migri@telgebo.se

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...