söndag 10 april 2011

Katten Lilja och blogghjälpen på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Innan blogghjälpen tar min blogg, ska jag jama några saker. Först vill jag tacka Wikki för att min kompis D på Södertälje Katthem fick ta emot behållningen från den senaste auktionen för att täcka hennes veterinärvårdskostnader. Det var Dui och Deco som vann auktionen med sitt generösa bidrag på 1600 kronor. Tack snälla Wikki och tack snälla Dui och Deco.


Sen vill jag också tacka  Gustav och Alice för att de gjort jättefina skyltar som vi på katthemmet ska sälja. Det är ju Gustav som skapat skylten, men trycksakerna har vi fått från både Alice och Gustav. Alice har ingen egen blogg men skriver väldigt trevliga kommentarer.

Nu ska jag hjälpa blogghjälpen att jama nåt.

Blogghjälpen här. Som många av er vet hämtade Sippos husse en liten kisse från Södertälje Katthem för några månader sedan, Tindra. När det blev klart talade vi om hur leveransen skulle ske. Husse bjöd ner mig till Linköping om jag kunde ta med henne. Tyvärr var min arbetssituation sådan att jag inte kunde komma på flera dagar, och eftersom husse är en RIKTIG husse, ville han inte vänta så länge, utan han kom till Södertälje och hämtade Tindra. Jag har sedan dess längtat efter att få träffa Sippo ”live”. Han var den första bloggkatt jag läste om och jag läser fortfarande hans betraktelser varje dag med stor behållning. En dag utan Sippos blogg känns inte bra. Sen hör ju till saken att det är många andra bloggar jag också följer dagligen, eftersom jag tycker de också är så bra och roliga.

För några månader sedan träffades ju ett antal kattbloggare i Örebro i samband med en utställning där. Det var ett väldigt trevlig möte tycker jag, och vi talade om att vi skulle träffas igen snart. Då tänkte jag så här, att jag kontaktar Sippo, Tindra och deras husse för att fråga dem om det var OK att vi har nästa möte hos dem i Linköping. Det tycket de var en bra idé, så nu bjuder vi in alla kattbloggare till ett möte hos Sippo med familj. För att så många som möjligt ska ha tillfälle att komma har vi kommit överens om att vi skriver de dagar Sippo tycker det är lämpligt att ta emot oss och det är (en av dagarna) 7:e, 14:2 eller 21:a maj, alla lördagar. Om, ni anger vilken eller vilka av de dagar ni kan komma så ser vi vilken dag det kan komma flest bloggare och då väljer vi den dagen. Det vore jättekul om många kommer. Tanken är att vi helst ska kunna vara utomhus. Alla bör dessutom ta med nåt att sitta på även om vädret inte tillåter oss att vara ute. Det blir mer info närmare mötet.

20 kommentarer:

 1. Jamarns så spännande det ska bli. *springer i cirklar* Husse har redan börjat så ihjäl dammråttorna och knyta rosetter runt silverfiskarna.

  SvaraRadera
 2. Vilken kulig idé! *glad* Matte har inte koll på sitt arbetsschema så långt framåt än, men OM hon skulle jobba den lördagen det blir så hoppas hon kunna byta bort den helgen.

  Så vill vi jama, att det är snällt av Gustav och Alice att ordna skyltar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Husse kan bara den 7e.
  14e är han på bröllop och 21e arbetar han.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Pengarna ska komma till Katthemmet imorgon enligt mattes bank. Så spännande att träffa alla bloggkompisars mattar och hussar!Matte är lite osäker på hur det ser ut framöver men hoppas att hon kan. Hoppas att det var mycket besökare på katthemmet idag och att många katter fick intresseanmälan. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Här jublar mattarna över förslaget och vill ABSOLUT vara med på träffen! Spontant sa de att den 21 maj passar bäst, eftersom de får pension den 18:e (störst chans att ha bensinpengar då), men samtidigt vill de ju träffa Max' och Måns' husse så de säger att de är beredda att komma den 7:e... och så undrar de om det är husses eget bröllop han skall på? *fniss*

  Vi tycker att alla våra bloggvänner är så fankattiska som gör så mycket för sämre lottade katter! Må Skaparkatten välsigna er och era mattar, hussar och blogghjälper!

  Tass från Imma, abbemissa.

  PS. Jag har jamat till matte att ta med kameran, för jag vill absolut se silverfiskarna med rosetter! DS.

  SvaraRadera
 6. Matte säger att hon ska fundera på det.
  Det skulle vara trevligt säger hon.
  Hon får kolla upp det lite mer.
  Isf kan det bli den 21,
  eftersom hon oxå får pengar den 18/5
  Men hon ska kolla det lite extra iaf.

  Tass tass


  Sedan vill vi missar passa på att jama att det finns nya bilder på våran blogg,
  så tassa gärna dit, mjau

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 7. Kattson, det blev lite knasigt när min blogg förändrades så t ex här i din sidokolumn så syns inte uppdatering med de senaste dagarnas inlägg. Om du ändrar länken till http://metrobloggen.se/wikipedia så börjar det rulla igen!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. åh, vad spännande det låter, fast det är en ganska lång bit att ta sig plus att Matte antagligen har det sämsta lokalsinne som finns så hon hittar hemskt dåligt. Men vi ska kolla om ngt är möjligt. Mattes självförtroende är inte heller det bästa tyvärr att våga är ett stort steg.

  SvaraRadera
 9. Matte påstår att det är för långt bort. Dumt, tycker jag, tänk om jag kunnat följa med och träffa min kompis Sippo. Jättebra idé i alla fall!

  SvaraRadera
 10. Sippo, det ska bli jättekul att får träffa dig. Tindra och husse har jag ju haft nöjet att träffa förut, men det ska så klart bli kul att träffa dem också.

  SvaraRadera
 11. Findus, Isak och Rasmus, jag hoppas verkligen matte ordnar så hon kan komma med på vårt lilla möte. Det vore jätteroligt att få träffa henne.

  SvaraRadera
 12. Max och Måns, vi försöker nog styra det mot den 7:e så husse och många fler kan vara med.

  SvaraRadera
 13. Dui och Deco, eftersom blogghjälpen är bortrest ett par dar så har hon inte rikgit koll på om pengarna kommit in än, men jag ska säga tll henne att kolla så fort hon är tllbaka. Hoppas också att matte kan komma på bloggmötet.

  SvaraRadera
 14. Klosterkatterna, vi håller tassarna för att matte och gammelmatte kommer på mötet. Och ta med kameran!

  SvaraRadera
 15. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, vi hoppas er matte kan komma även den 7:e eftersom det verkar som om dt datumet passar de flesta bäst. Vi håller tassarna för det.

  SvaraRadera
 16. Puma och Sixten, var bor ni? Hoppas matte kommer. Det vore jätteroligt att få träffa henne.

  SvaraRadera
 17. Katten Gustav, det är ju en bit att åka från Skåne tyvärr. Annars vore deet ju toppen att få träffa dig och matte förstås.

  SvaraRadera
 18. Måste tyvärr injama med Gustav. Linköping är lite för långt bort för att det skulle funka för mig.

  Ni får ha det så trevligt i alla fall.

  Nosgos

  SvaraRadera
 19. Kattson: Vi bor på Öland, en bra bit bort. Men Matte har berättat att det finns ngt som kallas tåg, så kanske hon kan ta sig dit. Dag spelar ingen roll för henne då Matte ej jobbar helger.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...