lördag 23 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Igår när jag skrev om att man kunde vara lite ledsen ibland, så var det många som svarade att de också kunde vara det. Då förstår jag att jag inte är ensam. Det känns bra, för det där dumma uttrycket som en del slänger sig med, att ”ensam är stark” tror jag inte en jamarsekund på. Tvärtom tror jag att man behöver nån att jama med.

Om flera människor insåg vilken glädje och nytta de skulle ha av att ha en eller flera katter som sällskap skulle de må mycket bättre. Och om människor mår bra tror inte jag de börjar bråka och kriga och bära sig dumt åt.

Vi katter borde alltså betraktas som fredsbevarande styrkor och få betalning och respekt därefter!

11 kommentarer:

 1. Där jamade du verkligen kloka ord! Men så är du ju en katt också.. *ler*
  Igår var matte på kalas och gick förbi deras mataffär i området och hon berättade att hon blev så glad när hon såg att det hängde en lapp där om katthemmet och era öppetider. Tänk om fler skulle hitta dit och vilja ta hand om en egen misse. *drömmer*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Du är klok du Lilja!
  Katter är som balsam för själen, jag är så lycklig för mina tre tjejer, det går inte beskriva med ord hur mycket jag värdesätter dem!
  Om bara fler kunde förstå detta så hade varje katt fått ett hem och som du säger, sluta upp med allt bråkande!
  Kramar från Beatas, Doris Och Sunnys matte!

  SvaraRadera
 3. Hm, fredsbevarande katter? *funderar* Tänk så snygga vi skulle bli med en blå basker på sniskan och kanske en svansbindel som det står FN på.

  SvaraRadera
 4. Vilka kloka tankar. Självklart kan vi förbättra omvärlden genom att göra våra människor snällare och nöjdare! Fredsbevarande styrkor... *smakar på orden* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Jag måste verkligen instämma med de föregående kommenterarna. Du är verkligen klok, lilla Lilja. Tänk om vi kunde få dem som bestämmer här i landet att förstå att kattens status MÅSTE höjas och att alla katter som inte går i avel ska vara kattererade och att ALLA katter ska vara märkta med antingen chip eller öron-märkning! Då hade vi äntligen nått ett mål!

  Tass från Imma och alla klosterkatterna samt deras mattar.

  SvaraRadera
 6. Alice, det var en bra affär du var i. Tänk om ALLA affärer i helalandet kunde ha skyltar med adress till närmaste katthem!

  SvaraRadera
 7. Victoria, visst är det konstigt att inte alla förstår hur mysigt det är att ha katt? Det kan väl inte vara nåt svårt att förstå?

  SvaraRadera
 8. Sippo, oj vad stiligt det skulle se ut. Undrar om man kunde få några medaljer på också?

  SvaraRadera
 9. Findus, Isak och Rasmus, ja det är ju helt tydligt att tvåbeningar själva inte kan hålla sams. Det behöver hjälp av oss

  SvaraRadera
 10. Imma, så enkla saker egentligen, men så svåra att genomföra. Om inte vi katter hjälper tvåbeningarna kommer det aldrig bli nån ändring.

  SvaraRadera
 11. Så klokt du jamar, och det är såklart precis som Alice jamar, för att du är en katt, men också för att du är en katt med alldeles speciella erfarenheter.
  Visst behöver man någon att jama med, ingen två-eller fyrbening mår bra av att samla allting inom sig. Det blir som en stor, ledsen klump därinne då.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...