söndag 17 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar.

 Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Jag lovade ju att ni skulle få en liten rapport om D idag, hon som slängdes in i ett rum där det fanns en trasig glasskiva som hon skar sig illa på både på nosen, ovanför ögat, på läppen och på ena baktassen.


Som ni kanske minns kom hon tillsammans med sin ägare till en veterinär. Ägaren tyckte att D skulle avlivas för att hon inte gick att ta i. Det tyckte veterinären också. Men när de kontaktade oss så sa vi att vi ville ge henne en chans och att hon skulle sys och sedan få komma till Södertälje Katthem. På översta bilden ser ni hennes nos första dagen. På nedanstående bilder ser ni hur hon ser ut och hur roligt hon har det efter att hon fått presenter från Kattfamiljen. Hon mår jättebra och är hur mysig som helst.

Tack Kattfamiljen, och tack alla ni andra som hjälper oss att ta hand om både friska och skadade katter på katthemmet. Jag vet att vi regelbundet får gåvor från andra bloggare och det är ni allihop som gör det möjligt för oss att hjälpa behövande kissar.

Bilderna får tala för sig själva, men en sak kan jag säga: D är en liten kisse som ÄLSKAR myntamusar!
 
16 kommentarer:

 1. Husse undrar om det inte skulle vara en bra idé att tala om vad det var för dum vettis som ville avliva en rädd stackars kisse. För om vettisen är så dum, så skulle då inte jag vilja ha med honom att göra. *stampar bestämt*

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att vettisen fick tag på er på katthemmet så att ni kunde säga ifrån. Matte minns när Isak vid ett tillfälle blivit "jagad" av sitt löpkoppel. Då kändes det som han hade tolv ben, minst, och som om han gjorde skruvar och saltomortaler när matte försökte lyfta honom. Men det är förståeligt om man är rädd. Såret såg väldans otäckt ut, så det är skönt att veta att det läkt så bra. Och vad skojigt lilla D har med de där myntamusisarna! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att lilla D fick komma till er. Stackars liten vad ont det måste gjort. Vi är så glada att ni på Södertälje katthem finns. Kattfamiljens leksaker ser ut att vara riktigt poppis! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Skrev precis en kommentar, försvann den?

  SvaraRadera
 5. Ja attans kommentaren försvann.
  Skriver igen då.

  Såren såg läskiga ut på stackars lilla D. Usch för vettisen och ägaren som var sånna otäckingar :-( de vill vi inte råka på.

  Självklart hjälper vi till :-D va härligt att sakerna var så uppskattade :-D ett litet tips bara ta bort det svarta bandet med lappen. Det är bara lite info om produkten till mattar och hussar.
  Nu när husse i familjen har ett stadigt jobb så kommer vi snart börja skänka en liten summa pengar varje månad också :-)

  Krya på dig massor nu D !

  Kramar från Kattfamiljen

  SvaraRadera
 6. Söta lilla D!! Hoppas att du aldrig mer ska behöva träffa så oförstående människor! Vi gläds å dina vägnar att du mår så mycket bättre. Nospuss från Sambo och Roxy

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att lilla D mår bättre och att hon har så skoj med leksakerna som snälla kattfamiljen skänkte! *kurr* Det är sån tur att ni och alla andra katthem finns som ger missarna en andra chans, när oförstående människor har gett upp hoppet!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Jag hade väl också varit arg om jag hade haft så ont efter att ha skurit mig i nosen!

  Skönt att D fick komma tillbaka till er.

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Sippo, det skulle man kunna göra men vi måste tyvärr vara lite försiktiga på katthemmet med hur vi agerar. Dessutom är det svårt för oss att driva processer.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, det är väldigt lätt att skrämma upp en liten kisse. De kan reagera på saker man inte räknar med att de ska reagera på. Så var det antagligen inte i detta fall, utan man borde nog kunnat räkna ut att hon skulle bli rädd. Kan nämna att hennes sår såg ännu värre ut i verkligheten.

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco, och då ska man tänka att det inte bara var det att det gjorde ont, hon var livrädd också.Men nu mår hon bra och kurrar som bara den när man kelar med henne.

  SvaraRadera
 12. Kattfamiljen, D är jätteglad åt sina leksaker. Tror hon blev ännu friskare igår när hon lekte med dem. Roligt att ni vill fortsätta stödja oss. Tyvärr behövs all hjälp vi kan få.

  SvaraRadera
 13. Sambo och Roxy, det känns så bra att ni och många andra stöttar lilla D. Det behöver hon.

  SvaraRadera
 14. Alice, det är nog tur för många kissar att katthemmen och andra snälla människor tar hand om katter som inte har nånstans att ta vägen. Vi behöver hjälp.

  SvaraRadera
 15. Nea, det är klart att man blir både arg och rädd när nån gör en illa!

  SvaraRadera
 16. Lika glad som man blir när man ser D leka och busa, lika ledsen blir man när man tänker på alla dumma tvåbeningar.
  Vilken tur att det finns snälla människor också. Som alla som jobbar på katthemmen till exempel!
  Tassklappar

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...