torsdag 7 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Nu har jag varit tvungen att skicka ut blogghjälpen på uppdrag. Det var nämligen så att en av mina kompisar, som bodde här tidigare men som fick ett eget hem för några månader sedan, fick lite problem. Hon hade visst nåt bråk på magen, eller vad det hette.


Då sa jag till blogghjälpen att hon skulle ringa till vår snälla veterinär och höra hur vi skulle göra. Han kunde ta emot henne idag, men han bor ju en bit bort. Problemet var att min kompis matte skulle få en bebis när som helst, så hon vågade inte åka så långt. Då sa jag till blogghjälpen att då får hon åka.

Så då gjorde hon det. Så blev kompisen opererad och sen fick blogghjälpen skjutsa hem henne igen.

Min kompis sov hela vägen hem. Nu kanske hon har vaknat till, men vi har sagt att hon ska vara i ett stängt rum i natt eftersom det finns en trappa i huset. Är man inte stå stadig på benen kan man ju trilla i trappan och det vill vi ju inte.

Det känns i alla fall jättebra att jag kunde få blogghjälpen att göra lite nytta idag.

14 kommentarer:

 1. Det var ju verkligen en viktig uppgift! Och vilken tur att kompisen kunde få hjälp så snabbt, och att det tydligen gick bra. Ibland är det så dumt att det finns vettisar, trots allt.

  SvaraRadera
 2. Blogghjälpen har ett fankattiskt stort hjärta. Så bra att hon kunde hjälpa din kompis, hoppas att allt gick bra med operationen och att din kompis piggar på sig fort. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vilken viktigt uppdrag du skickade iväg blogghjälpen på! Jättebra att hon varnade för trappan också! Hoppas skyltarna kommer till bra användning och att budskapet sprids till många!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Så snälla ni är, både du och blogghjälpen! Hoppas det har slutat bråka på din kompis mage nu. Som Gustav jamar - vettisar har sina fördelar!
  Vill också jama om för dig att matte nu har länkat till er blogg i sitt inlägg om Expressen och deras nedlåtande syn på bortsprungna katter. Kan ju vara bra för somliga att få lära sig lite mer om verkligheten...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Snällt av dig att låna ut blogghjälpen så att det löste sig. Vi håller tassarna för din kompis.

  SvaraRadera
 6. Nu tycker vi du är lite orättvis Lilja!
  "Det känns i alla fall jättebra att jag kunde få blogghjälpen att göra lite nytta idag." sa du.

  Den madamen gör massvis med nytta varje dag!
  Tänk på det. ;-)

  SvaraRadera
 7. Vad bra att din kattkompis kunde få komma till vettisen med hjälp av blogghjälpen! Man vill förstås ha hjälp så snart som möjligt om man inte mår riktigt bra. Hoppas att hon mår mycket bättre nu! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Gustav, jag måste jama att för att vara vettis är vår vettis ovannligt trevlig. Han kan till och med klappa skyggisar.

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco, jag tror min kompis piggar på sig fort. Det brukar de göra när vår snälla vettis tagit hand om dem.

  SvaraRadera
 10. Alice, ibland måste man skicka ut blogghjälpen på viktiga saker. JAg är helt säker på att skyltarna kommer till anvädning. Det är jättebra.

  SvaraRadera
 11. Frasse, det är jättesnällt av dig att du tar upp viktiga frågor som hur media behandlar oss. Hoppas att åtminstone nån vaknar till och förstår att vi har rätt till ett bra liv, vi också.

  SvaraRadera
 12. Max och Måns, nja, OK då, en del bra saker gör hon faktiskt. Fast jag tycker hon kunde vara här hos oss på katthemmet hela dagarna, varje dag istället får att springa omkring och göra en massa annat. Det är så jag menar.

  SvaraRadera
 13. Findus, Isak och Rasmus, vi brukar säga att vårt ansvar för katterna från Södertälje Katthem upphör inte när vi fått ett hem. Vi ställer upp så mycket vi kan, även om det kanske inte hör till vanligheterna att vi åker till vettisen med en katt som har ett hem.

  SvaraRadera
 14. Sippo, biland måste man bjussa på blogghjälpen, även om hon behövs här på katthemmet för det mesta.

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Ni som läste förra blogginlägget vet ju att jag blev kastrolerad. På dagens bild kan ni se att jag...