onsdag 27 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar både om auktionen och annat

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.
Idag tänkte jag berätta lite om vad man kan se på Animal Planet, förutom att jag ger er läget på auktionen.


Som många nog vet är det många som bråkar i en stad som ligger långt bort som heter Bagdad. För att försöka få slut på bråkandet har man skickat dit soldater från andra länder, bland annat USA.

Det finns naturligtvis många djurvänner blad soldaterna också, och många gånger kanske de behöver mer tröst än människor i allmänhet. En kvinnlig soldat hade förälskat sig i en röd liten katt i Bagdad. När hon skulle resa hem ville hon så klart inte lämna katten, men hon såg ingen annan möjlighet. Hon mailade i alla fall till sin mamma hemme i USA och frågade om hon trodde det fanns nån möjlighet att ta med katten. Det fanns det inte, sa mamman. Du måste lämna kvar katten. Nästa dag kom det ett mail från mamman med namn på en person i Bagdad som hjälpte till att skicka hem djur till stoldater som hade fäst sig vid ett djur i Bagdad.

Soldaten mailade till den kvinnan, men trodde väl knappast att hon skulle få svar. Men redan efter nån timme fick hon svar. Jodå, hon skulle försöka hjälpa till.

Hon hade nämligen bildat en organisation som körde katter och hundar i bil från Bagdad ut till flygplatsen. Det är en jättefarlig väg att färdas på, för det sker många överfall där. Men när djuren väl kom fram till flygplatsen, läs här: STÅR ETT PRIVATPLAN OCH VÄNTAR PÅ DEM! De flygs sedan till Washington och där hämtas de av sina nya mattar eller hussar.

Då undrar jag: var finns de människor i Sverige som har mycket pengar och som är beredda att hjälpa djur?? Här behövs kanske inga privatplan för att köra oss, men vi behöver hjälp på annat sätt. Vi bara måste får såna människor att inse att det är jättebra att hjälpa hemlösa djur!Så till auktionen. Först vill jag bara säga att INGEN ska känna nåt som helst tvång att delta i den. Jag om någon vet hur det är att inte ha nån peng. Jag har ingen peng alls! Men i dag är resultatet följande:


Paket 1: Pontus och Milou har bjudt 500 kronor

Paket 2: Victoria har bjudit 450 kronor

Paket 3: Alice har bjudit 200 kronor.

Jag tycker alla är jättesnälla som bjuder på mina paket. Alla som vill får bjuda till Torsdag klockan 12.00.

Paket nr 1 innehåller dessutom: en T-shirt från Södertälje Katthem, en ask som kan kan ha kattmat i till exempel, en leksak som Wikki har skänkt (tack snälla Wikki - vad vore vi utan dina idéer och ditt engagemang?), servetter med kattmotiv, kattgodis, kattmat och Gustavs fina skylt inplastad.Paket 2 innehåller, förutom Solveigs fina tygkasse, boken om bibliotekskatten Dewey, en jättesöt nalle, servetter med kattmotiv, kattmat, kattgodis och Gustavs fina skylt, inplastad.

Sen har ju Nikita lärt mig att man ska ha med en kattsonlig sak också. Hon auktionerade ju ut sin fina spik. Jag har ingen spik, men däremot tänkte jag auktionera ut, som Paket nr 3, mitt anteckningsblock som jag har för att anteckna viktiga saker i. Det är inte ett helt nytt block, men det finns flera sidor kvar att anteckna på. Jag ska få ett nytt av blogghjälpen har hon lovat. Givetvis följer den fina tygkassen med och Gustavs fina skylt i mindre format.


Jag tänkte att auktionen skulle hålla på tills på torsdag kl 12.00. Det vore jätteroligt om ni ville vara med och bjuda på min auktion. Vi behöver pengar till mat, medicin, kattsand, rengöringsmedel och allt annat som behövs på ett katthem. Sen är det ju så fiffigt att om man vill får man bjuda på flera paket! Fast man behöver så klart inte det. Man behöver inte bjuda på något paket alls. Jag tycker ni är jättesnälla i alla fall.
18 kommentarer:

 1. Åh, blir alldeles tårögd av att läsa att det finns människor som ställer upp för djuren på ett sådant sätt!
  Stor fång rosor till dessa fantastiska människor!!

  SvaraRadera
 2. Vi skulle behöva någon känd och uppskattad person som engagerade sig. Synd att man inte har några såna kontakter. :(
  Men jag är ändå glad för varenda katt som får det bra, var det än är i världen. Så applåder till den som hjälper djuren i Bagdad!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken rörande berättelse. Jag ska be husse sprida den vidare på det där fejsbook. *torkar en tår*

  SvaraRadera
 4. vui blir oxå så rörda
  så jättefin berättelse om djuren där borta i det däringa landet *låååångtbort*
  Tänk om det kunde finnas tvåbeningar här oxå i det häringa landet, mjau

  Tassekram
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 5. Alla som gör bra saker för katter och andra djur tycker vi är bra! Vi viker oss i auktionen men tassar ju naturligtvis iväg månadsslanten som vanligt. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag bjuder 550 kronor på paket nummer 2. Tygkassarna är jättesnygga! Vänliga hälsningar från Charlotte

  SvaraRadera
 7. Matte behöver VERKLIGEN ett kom-ihåg-block!! Om du skriver dit KÖP DENTISAR, KÖP TONFISK, KÖP KATTLEKSAKER och lite annat VIKTIGT så bjuder vi gärna 300 kr för paket 3.

  SvaraRadera
 8. Att det finns så modiga och godhjärtade människor är vi oerhört tacksamma för. Att någon ställer ett privatplan till förfogande är också helt fantastiskt. Mer av sånt, önskar vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Pontus och Milou28 april 2011 kl. 12:39

  Matte såg det programet och var så glad att någon ville hjälpa dessa djur att få komma till deras matte/husse.

  SvaraRadera
 10. Victoria, visst är de värda ett jättefång rosor?

  SvaraRadera
 11. Gustav, jag tycker också det är jätteroligt att katter får det bra, oavsett var de befinner sig.

  SvaraRadera
 12. Sippo, det är verkligen en historia värd att sprida. Tacka husse för att han lägger ut den på FB

  SvaraRadera
 13. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, de människorna kanske finns här också, men måste aktiveras?

  SvaraRadera
 14. Dui och Deco, vi tycker också att alla som gör nåt bra för oss katter är värda uppskattning. Det är alltså ni också, som skänker pengar till oss så ofta.

  SvaraRadera
 15. Charlotte, visst är kassarna fina? Och jag tycker de blir ännu ifnare i och med att en av våra volontärer gjort dem.

  SvaraRadera
 16. Sambo och Roxy, självklart skriver jag det era/mina önskemål också. Paketet är ert.

  SvaraRadera
 17. Findus, Isak och Rasmus, visst är det roligt att det finns godhjärtade människor överallt. Hoppas alla människor blir såna.

  SvaraRadera
 18. Pontus och Milou, visst är det rörande att se såna program? Det borde visas mer sånt.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...