tisdag 5 april 2011

Kattenn Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Eftersom många blev lika upprörda och bekymrade som jag av det som hände min kompis igår, ska jag berätta lite mer om henne.


Hon har varit lugn i natt. Hon får ju både smärtstillande och annan medicin och det blir hon nog lite trött av också. Hon har lite svårt att äta eftersom hon har stygn i mungipan. Men vår hälsoansvariga matar henne med en spruta i munnen med näringslösning.

Blogghjälpen var inne hos henne idag också. Hon hade ju hört av både veterinären och förra ägaren att hon var så skygg. När blogghjälpen satt sig ner och klappade henne började hon spinna och trampa med framtassarna allt vad hon kunde. Ändå känner hon inte blogghjälpen! Gör en skygg katt så? Försöker inte den komma undan? Fräser inte den och försöker bitas och slåss med tassen?

Jag tycker det är jätteynkligt att man säger att en sån katt är skygg. Alla katter kan bli rädda i visa situationer, särskilt om man är skadad och har ont, men att säga att en sån katt som min kompis är skygg – LÖJLIGT!

20 kommentarer:

 1. Vi jamar med! Urlöjligt! Så skönt att din kompis är hos er nu. Nosbuff på er

  SvaraRadera
 2. Vad bra att ni tog tillbaka henne och att hon börjar må bättre igen.

  SvaraRadera
 3. Jamarns vad arg, ledsen och bedrövad jag blir när jag läser om dumma tvåbeningar och hur de behandlar oss! *fräääs*
  Samtidigt blir jag så varm i hela pälsen och i hjärtat när jag vet vilken otrolig insats ni på katthemmet gör för alla oss katter. Varför kan inte alla tvåbeningar vara som ni?
  Hoppas lilla missen blir bra snart och att hon inte har alltför ont.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Jag är mest undrande över vettisen, som ringde till katthemmet och ville avliva missen. Av en vettis tycker jag man kräva mer kunskap om djur än så! Att en skadad katt är skärrad kan väl inte tas som intäkt för att den bör avlivas? Vilken TUR att människorna hos dig, Lilja, har mer vett i skallen! Hoppas, hoppas att kissen får tag på en RIKTIG människa nästa gång!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig Lilja, URLÖJLIGT!
  Din kompis låter inte alls skygg, däremot skärrad efter händelsen och smärtan. Uscha tänk vad den hemska veterinären ville göra *morr*
  De här människorna som hade henne var verkligen inga människor som skall ha katt och den här veterinären borde inte få vara veterinär!! TUR att det finns snälla människor också som tar hand om din kompis på allra bästa sätt nu!

  Vi skulle vilja skicka en liten krya på sig present till din kompis Lilja, kan vi skicka den till blogghjälpen? Du får gärna hjälpa henne att maila en adress till mig på heidi@kattfamiljen.se

  SvaraRadera
 6. Vi har satt in en liten slant till Liljas Kompis på Katthemmets pg. Förmodar att den lilla kommer att behöva en hel del vård, mediciner och veterinärhjälp den närmsta tiden. Tack för att sådana som ni finns!! Krya-på-dig-nos-pussar från Sambo och Roxy

  SvaraRadera
 7. Mjau, jag har just fått det fina förslaget av kattvännen Alice, som bjudit på min nya auktion, att auktionsbehållningen ska gå till den här kissens hjälp! En jättebra idé! Och skulle det bli någon slant över sedan så finns det säkert fler missar på katthemmet som kan behöva hjälp. Auktionen avslutas på lördag, håll tassarna för flera bud! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. Nej, din kompis låter inte alls skygg, mycket löjligt att påstå detta!

  SvaraRadera
 9. Det var verkligen löjligt att kalla en skadad/rädd katt skygg. Vår Matte vet vad som kan hända när vi blir skrämda, men hon tar det med ro, t ex så satte Sixten klorna i henne igår för hon försökte få på honom medicin(nacksprut) som han inte gillar och då slog han ut med tassen men bara ngn timme senare kom han in och spann som en galning igen.

  SvaraRadera
 10. Hela historien är verkligen trist. Därför blir vi alldeles tårögda, när vi läser att kissen trots vad hon varit med om känner tillit att mystrampa och spinna hos blogghjälpen. Fina lilla missa! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco, jag är också jamarglad att hon är hos oss nu.

  SvaraRadera
 12. Karlavagnen, hon börjar till och med vänja sig vid den där otäcka kragen. Hoppas hon snart slipper den.

  SvaraRadera
 13. Alice, jag tror inte min kompis har så ont för hon får ju smärtstillande. Men hon har fortfarande lite svårt att tugga, så hon får mat med en spruta i munnen.

  SvaraRadera
 14. Gustav, vi är också väldigt undrande över vettisens förslag. Tur att det inte var vår vettis på katthemmet. Han blev också väldigt förvånad över förslaget.

  SvaraRadera
 15. Kattfamiljen, nej min kompis är inte skygg, men alla katter kan bli rädda när de har ont och när de känner att de inte är älskade. Väldigt snällt att ni vill skicka en present till min kompis. Jag har nyss skickat adressen till er via Kattson.

  SvaraRadera
 16. Sambo och Roxy, vad snälla ni är som hjälper oss att hjälpa min kompis. Det är klart att det kostar en del att få henne frisk igen, men det är hon värd.

  SvaraRadera
 17. Wikki, det var jättesnällt av Alice. Jag sa till blogghjälpen att sätta in en slant på din auktion också, men det är klart att pengarna egentligen kommer från mig.

  SvaraRadera
 18. Sara och Ansgar, visst är det löjligt att säga att hon är skygg. Hon är jättegullig.

  SvaraRadera
 19. Puma och Sixten, visst är det så att vi kan bli rädda ibland och göra saker som vi ångrar. Men en klok matte/husse förstår ju att vi är just rädda och att vi snart lugnar oss om vi får lugn och ro.

  SvaraRadera
 20. Findus, Isak och Rasmus, man kan bli jätteledsen för mindre. Min kompis är jättegullig, mej hon kände att hon inte var riktigt älskad och då blev hon rädd. Och undra på det!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...