fredag 1 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har jag allvarliga saker att jama om. Vi har sett en annons i LT som vi inte alls tycker om. Jag och blogghjälpen har lagt in följande text  på vår hemsida: http://www.sodertaljekatthem.se/:

Som vi och flera andra djurvänner noterat har bifogade annons varit införd i både Länstidningen i Södertälje och i flera andra lokaltidningar i landet. Att man använder djur i annonser är kanske inte ovanligt, men att använda en katt i en annons där man uppmanar läsare att ”den ska vandra från den ena till den andra” tycker vi är både olämpligt och olyckligt.Södertälje Katthem har nu varit i kontakt med den som gjort annonsen. Vederbörande, som själv är stor kattvän, ångrar nu att katten kom med, men kan i dagsläget inte göra mycket åt detta. Annonsen kommer att försvinna så fort det går, men av logistiska skäl kan det dröja flera veckor innan den är alldeles borta. Det ska även nämnas att skaparen av annonsen tackade för att vi ringde och påpekade detta.


Vi inser naturligtvis att det kan vara svårt att förutse reaktioner på en annons och alla kan begå misstag. Vi är i alla fall tillfreds med att man i detta fall nu insett det olyckliga i utformningen och hoppas alla inser att en katt inte alls ska vandra från den ena till den andra, utan målsättningen måste vara att den ska ha ett och samma trygga hem hela livet.


Såna här annonser vill vi absolut inte se i fortsättningen *stampar med tassen flera gånger*.

22 kommentarer:

 1. Så bra att den som gjorde annonsen ångrar sig. Det visar ju att denne inser att det är lite fel. Katter ska verkligen inte vandra från den ena till den andra. *stampar*

  SvaraRadera
 2. Det har jag också tänkt på när den annonsen dykt upp! Bra att någon reagerar konstruktivt, heja Lilja och katthemmet!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt. Bra jobbat!

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Visst var det en ovanligt fånig annons! Enda positiva med hela saken är, att ansvarig person tog sitt förnuft till fånga. Ibland blir det fort och fel. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det kommer en stor dementi angående annonsen. Snyggt jobbat Lilja. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Det annonsen har inte funnits här, tack och lov. Tur att den som gjorde annonsen ångrat sig, men man kan undra hur 17 h*n tänkte när h*n satte dit en katt? Mycket tråkigt med allt som spär på kattens rykte som "inte så noga med".

  SvaraRadera
 7. Jamarbra jobbat! Såna anonnser gillar vi inte alls! Dessutom hörde vi på nyheterna idag att våld mot djur har ökat och att de trodde det berodde på att respekten för husdjur hade minskat. *hänger med huvudet* Men vi såg vilken fin skylt Gustav hade gjort! Det är såna budskap som borde spridas istället.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Bra att ni jamade i!
  Vi vill INTE "från den ena till den andra!"
  Vi vill bara vara med husse.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Sippo, nä vi ska verkligen inte behöva vandra från den ena till den andra. Vi ska ha ett bra hem från början och där ska vi stanna!

  SvaraRadera
 10. Drillemor, jag vi kan inte bara sitta och titta på när det blir alltför tokigt.

  SvaraRadera
 11. Findus, Isak och Rasmus, jag vet inte om det gick fort, men fel blev det ju i alla fall.

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco, vet inte om det kommer nån dementi, men jag hoppas det. Det är vi värda.

  SvaraRadera
 13. Gustav, jag tycker det skulle satt in din annons istället! Den är mycket, mycket bättre.

  SvaraRadera
 14. Alice, visst vore det mycket bättre med Gustavs annons. Jag tycker hans skulle bli annonschef på tidningarna!

  SvaraRadera
 15. Max och Måns, alla katter som har en bra husse/matte ska stanna där tycker jag.

  SvaraRadera
 16. Vi har satt in katten Gustavs annons inne hos oss.
  Tyckte det var en jamars bra annons, mjau

  Var verkligen olyckligt att det kom med en katt på den annonsen som fanns på http://www.sodertaljekatthem.se/:

  Hoppas den kan tas bort, för en katt ska verkligen INTE flytta från plats till plats genom livet, utan bo kvar i sitt hem livet ut!

  Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 17. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, jag håller helt med er både om att Gustavs annons är jamarbra och att en katt ska bo kvar i sitt hem hela livet.

  SvaraRadera
 18. Vad dåligt att de hade lagt in en sådan annons! Alltså med en katt på bilden.. Hmm. Men det var bra att någon ringde och påpekade det!

  Kram! :)

  SvaraRadera
 19. Elin, jag såna annonser måste man få bort. Ju fortare detso bättre.

  SvaraRadera
 20. Så bra att du jamar ifrån när miss-tag begås. Håller med om att det var en god sak att den som satt in annonsen ångrade sig. Och nästa gång tänker han eller hon förhoppningsvis till en extra gång innan en katt stoppas in som "dekoration" i ett miss-visande sammanhang.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 21. Gunilla och Frasse. man måste jama ifrån ibland. Annars fortsätter bara tokigheterna.

  SvaraRadera

En katt på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag är lite blyg så jag vågar inte riktigt berätta vad jag heter ännu. Men om ni vill följa mig så kommer jag börja blogga i början på ...