fredag 22 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Har ni tänkt på att vissa dagar är man lite ledsnare än andra dagar och vissa dagar är man lite gladare? Ofta har jag ingen aning om varför jag är ledsen eller glad. Man skulle ju kunna tro att om man, som jag, bor på ett katthem, så är den ena dagen den andra lik. Men så är det inte.

Ibland är jag jättepigg och glad och andra dagar känns det lite motigt.

Blogghjälpen säger att det är helt naturligt och inget att oroa sig för. Hon säger att en liten katt som upplevt så mycket trist i sitt unga liv som jag har gjort, har rätt att bli lite låg ibland. Sen brukar vi tala lite om vad som hänt och också vad vi hoppas kommer att hända, nämligen att jag ska få ett eget, bra hem. När vi talat om såna här saker en stund känns allt mycket bättre.

Visst är det bra att ha nån att jama med?

21 kommentarer:

 1. Det är jättviktigt att ha någon att jama med. Man kan ju inte vara glad jämt och med tanke på hur du har haft det å är det klart att du är ledsen ibland. Vi håller tassarna för att din människar kommer snart. Tröstbuffar

  SvaraRadera
 2. Det skulle väl vara mera konstigt om man kunde vara glad jämt, när man varit med om många hemskheter? Du ser så fin ut där du ligger, hoppas det kommer någon människa snart som ser det också!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med ovanstående jamare och blogghjälpen. Men du har så rätt i att det är skönt att ha någon att prata med.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att det är samma för alla djur - har vi inte någon vi litar på att jama med, blir vi till slut sjuka. Och vissa dagar är gråare än andra - för alla. Då är det tur att man har någon som kramas lite, kliar en mellan öronen och under hakan och säger att allt kommer att bli bra i morgon. För det blir det oftast.

  gos, kli och påskgottisar till er alla på katthemmet
  M&K

  SvaraRadera
 5. Kära söta lilla Lilja, det är helt naturligt att man är lite nere vissa dagar, precis som de andra har skrivit här ovan, men jag hoppas och tror att just DIN människa kommer in genom dörren en vacker dag och att du kommer att få ett riktigt varmt, gott och tryggt hem och en egen människa att ta tass om. Hoppas att resten av påsken blir godare och gladare.

  Stor varm kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det skönt att ha någon att jama med ibland! Jag är så glad att jag har både Wilma och matte. Du skall se att du snart får egna tvåbeningar (och kanske en kattkompis) du kan ligga och gosa med och viska hemlisar till.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Vissa dagar är man inte på topp, det känner vi igen. Då brukar det kännas bättre med lite gos med matte eller kanske en örontvätt av en kompis. Vi håller med blogghjälpen, vi tror också på att du får en egen människa. Det får ta den tid det tar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Visst behöver man någon att jamma med ibland och som kan skydda en mot otäcka saker som lösspringande skällisar :)
  Hoppas du snart får ett alldeles eget hem !!!

  SvaraRadera
 9. Jamar oxå med övriga missevänner.
  klart man är ledsen ibland och glad däremellan
  Så är ju livet.
  Matte är så oxå ibland, så det är ju inget tokigt med det.
  Hoppas och att din människa snart kommer
  så du får ta tass med den som vill bo med dig, du söta fina katt.

  Tass tass

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 10. *och* ska vara OXÅ
  tassade fel, mjau

  Tass igen
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 11. Självklart går det upp och ner för både människor och katter. Men skönt att du har blogghjälpen att prata med som finns där i vått och torrt.
  Självklart kommer du få ett alldeles eget hem Lilja :-)

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco, blogghjälpen säger att alla är ledsna ibland. Huvudsaken är att man inte är ledsen länge.

  SvaraRadera
 13. Gustav, jag hoppas också att min människa kommer snart. Men jag vet också att det kan ta lite tid.

  SvaraRadera
 14. Sippo, blogghjälpen säger att det är jättebra att tala med oss katter om man har problem. Hon tycker att allt känns lättare då.

  SvaraRadera
 15. M&K, det är nog sant som ni jamar. Har man bara nån som tröstar en lite så blir allt bra igen.

  SvaraRadera
 16. Gammelmatte i Otterbäcken, igår fick vi godis av en snäll tjej här på katthemmet. Hon har ofta med sig godsaker och igår fick vi skinka. Så nu känns allt bra igen.

  SvaraRadera
 17. Alice, det vore verkligen toppen om det blev som du önskar. Tänk att få jama hemlisar med en kompis i ett eget hem *drömmer*

  SvaraRadera
 18. Findus, Isak och Rasmus, det är nog som ni säger, det får ta den tid det tar. Huvudsaken att det blir rätt människa.

  SvaraRadera
 19. Kjelle Bus, vi har ju olika problem du och jag. Här blir vi ju i alla fall inte jagade av skällisar.

  SvaraRadera
 20. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det är nog så att alla har olika perioder när de är glada eller ledsna.

  SvaraRadera
 21. Kattfamiljen, det braiga här är ju att det är många som hjälper oss så mycket de kan. Det är inte bara blogghjälpen, men eftersom det är hon och jag som bloggar så nämns ju vi mest.

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...