måndag 11 april 2011

Katten Lilja på Södeertälje KAtthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag är blogghjälpen på resa, så vi kommer bara att skriva in själva bloggen. Det blir ingen bild på mig och kanske hinner vi inte svara på kommentarerna heller. Men så här skriver vi idag:

Idag ska jag berätta om nåt kul som jag har läst i tidningen om. Det är nämligen så att länspolismästaren i Stockholm, Carin Götblad, ska sjösätta en helt ny organisation med särskilda djurpoliser! Sånt har ju funnits i andra länder i många år, men nu får även Sverige sådana.  

Det är specialutbildade poliser som ska samarbeta med länsveterinärer, länsstyrelsen och särskilda åklagare. De ska koncentrera sig på två typer av brott, dels de som begås av psykiskt sjuka människor, dels de grymheter som begås av ofta yngre kriminella gäng.  

Carin Götblad anser att om man kommer tillrätta med den senare typen av brott, kan man förhindra att dessa personer längre fram i livet begår grymheter mot människor. Det blir nämligen ofta följden.

Djurpolisen kommer ha tillgång till 2 specialutrustade jeepar som kan användas när de rycker ut. I samband med detta vill man också öka samarbetet med ideella organisationer. Carin Götblad säger: Det finns många bra organisationer som värnar om djurens välbefinnande. Med hjälp av dessa och volontärer ska vi bli effektivare att bekämpa brott mot djur. Carin Götblad belönades i helgen med organisationen Djurskyddet Sveriges djurskyddspris 2011.

Sen är det så att det lutar åt att det blir bloggmöte den 7 maj hos Sippo. Vi återkommer om detta.

12 kommentarer:

 1. Låter bra med Djurpoliser, hoppas att det blir fler, snart. Bloggmötet låter så spinnande. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Fram för fler djurpoliser! Mins femtielva stycken i varje stad. Mer makt åt oss! *knuten tass*
  Hm, 7 maj? Jag ska be husse notera det.

  SvaraRadera
 3. Jätte jättebra att det snart finns djurpoliser i Sverige :-)
  Vet inte än om jag kan komma då men vore jätteskoj och träffa alla bloggare :-)

  Hoppas vår present kommit fram?

  SvaraRadera
 4. Är det bara i Stockholms län som djurpoliserna kommer finnas? Men det är förstås bra för allt som görs, förhoppningsvis blir det över hela landet sedan.

  SvaraRadera
 5. Djurpoliser tycker vi absolut behövs! Hoppas att de blir ännu fler så småningom (snart!). Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Dui och Deco, jag hoppas också det blir många fler djurpoliser snart. Fast jag hoppas egentligen att det inte skulle behövas en enda en.

  SvaraRadera
 7. Sippo, räcker femtielva i varje stad tror du? Vi får diskusitera det den 7 maj.

  SvaraRadera
 8. KAttfamiljen, eftersom blogghjälpen varit bortrest flera dagar har hon inte sett omer present kommit fram. Men vi meddelar så klart så fort vi vet.

  SvaraRadera
 9. Gustav, jag tror att det startar bara i Stockholm, men hoppas det sprider sig, för problemen finns ju tyvärr överallt.

  SvaraRadera
 10. Findus, Isak och Rasmus, jag tyvärr behövs ju djurpoliser. Vi får ligga på och kräva fler och i hela landet.

  SvaraRadera
 11. Vi såg också det där med djurpoliserna och tänkte också skriva om det för det verkar ju vara ett väldigt bra initiativ. Men såklart att du hann före :D Men vi kanske skriver om det ändå för när det gäller så viktiga MISSioner så vill man ju visa att man uppsKATTar dem.
  Synd att de behövs men som läget är så är det jättebra att de finns.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 12. Gunilla och Frasse. Jag tycker det är jättebra om många uppmärksammaer djurpoliserna. Det kanske gör att de blir fler.

  SvaraRadera

En katt på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag är lite blyg så jag vågar inte riktigt berätta vad jag heter ännu. Men om ni vill följa mig så kommer jag börja blogga i början på ...