söndag 24 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Nu har det precis varit öppet hus. Det verkar som om tvåbeningarna sitter hemma och äter ägg eller vad de gör istället för att komma till oss. Fast det gjorde inte så mycket egentligen för vi fick godis. Jag menar, det är klart att det vore bättre att våra människor kom, men om de nu inte gjorde det är det ju i alla fall bra att vi får godis.


Sen fick vi ett brev idag också. Som ni vet berättade vi för några dagar sedan om Djurpoliserna som länspolismästaren i Stockholm tillsatt. Hon heter Carin Götblad och eftersom hon gjort nåt så bra blev hon inbjuden till oss på Södertälje Katthem. Vi trodde egentligen inte att hon skulle komma för hon har så mycket att göra och i brevet stod det också att det var hennes jobb att prioritera andra saker. Det är ju riktigt tycker jag. Men hon önskade oss lycka till i vårt viktiga arbete. Det känns bra att hon tycker vi utför ett viktigt arbete.

11 kommentarer:

 1. Så dumt att människorna hellre äter ägg hemma, men det är ju deras förlust. Att inte få träffa alla er charmiga kissar är en försutten chans. Godis låter jättegott! Vi håller med länspolismästaren: ni utför ett superviktigt arbete! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vi hoppas på rätt väder till öppet hus nästa gång så att det kommer riktigt många. Bra att hon svarade, länspolismästaren.Hoppas att det blir bra med Djurpoliserna.Godis är alltid gott tycker vi. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt att hon svarade på ert brev och tyckte ni gör ett viktigt jobb! Bra att ni får godis nu i påsk, vi har förstått att de flesta tvåbeningar mumsar i sig massor av godis de här dagarna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Synd att polisen inte kunde och hälsa på er. Jag tror ni hade kunnat komma med många bra tips till dem och vem vet, kanske någon hade blivit en framtida poliskatt.

  SvaraRadera
 5. Håller med Sippo - det var verkligen synd att C Götblad inte hade tid att besöka dig och dina kompisar. Jag tror hon skulle må bra av att få sitta och klappa katt en stund. Hon verkar ha ett sådant stressigt jobb att en tf länspolismästerkatt nog skulle kunna göra underverk! Du, t ex, skulle bli en himla bra länspolismästerkatt!

  Vilken tur att ni fick gottisar idag - konstigt att alla människor var upptagna med annat! De kunde väl tagit med sig äggen och ätit dem hos er?

  Nosbuff, gottisar, påskgos å sånt
  M&K

  SvaraRadera
 6. Findus, Isak och Rasmus, jag hoppas folk är trötta på ägg nu, så de kommer till oss istället. Vi är många som behöver hem.

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco, visst var det snälla av länspolismästaren att svara men synd att hon inte har tid att komma. Fast det är ju ännu bättre att hon jobbar för att hjälpa alla djur som har det svårt.

  SvaraRadera
 8. Alice, jag har också hört att tvåbeningarna glufsar i sig jättemycket godis, fast jag vill inte ha sånt godis som de äter, jag vill ha kattgodis.

  SvaraRadera
 9. Sippo, det var liksom min lilla tanke. Jag skulle själv kunna tänka mig rollen som poliskatt.

  SvaraRadera
 10. M&K, visst hade de kunna ta med sig äggen hit, om de nu tycker det är så gott. Men kanske kommer de nästa öppet hus istället.

  SvaraRadera
 11. Det var bra att ni fick svar. Matte tycker att Carin Götblad verkar vara en bra person. Hon har varit med om jobbiga saker själv, så hon vet hur det är att vara ledsen och rädd.
  Tyvärr är det nog många som prioriterar påskfirande med familjen. Vilken tur att ni fick godis som ersättning för de uteblivna besöken.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...