fredag 8 april 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Har ni märkt att jag har börjat bli lite varm i pälsen i min nya roll som bloggkatt? Nu har jag varit rådgivare åt blogghjälpen flera gånger, och så har jag börjat ge henne lite uppdrag också. Tror hon gillar att jag visar framtassarna lite.


Fast idag har hon inte varit här, så då har jag inte gett henne några instruktioner. En bra sak med henne är att vi inte behöver träffas nos mot näsa för att ha kontakt. Vi kan ha kontakt ändå via luften liksom. Blogghjälpen säger att det är telepatetiskt, eller vad det heter. Konstigt att tvåbeningar alltid ska ha så krångliga benämningar på saker och ting.

Nu har jag tänkt ut en sak åt er som följer min blogg också. Som ni vet är det ju många, många katter som behöver ett hem, inte bara jag. Så nu tänkte jag att den av er som kommer med ett tips som gör att vi kan hitta flera bra hem åt oss, ska få ett fint pris. Det vore jättesnällt om ni kunde sätta igång och tänka ut nåt bra knep för att få fler att förstå hur mysigt det är med en katt i familjen. Kanske en bra slogan, en skylt till liknande den som Gustav gjort, eller kanske kan ni sätta oss i kontakt med nån som kan föra ut vårt budskap? Om bara nån av er kommer på nåt bra knep vore det jättebra.

22 kommentarer:

 1. Jag tror att det behövs mer "vanligt folk" som upplyser om hur katter har det utan att börja skälla och anklaga. Så tror jag att många är skeptiska till katter från katthem. Kan du tänka dig att det var min husse och därför skaffade han Snuffe från en privatperson istället för att kontakta ett katthem.

  Men mest av allt så behövs lagarna skärpas till så att vi katter inte bara räknas som någon pryl. Vi är faktiskt levande och tänkande och kännande varelser!

  SvaraRadera
 2. Det var något att fundera på. Problemet är ju att hitta BRA hem, inte någon som faller för en ingivelse och sedan ångrar sig. Kan ju fundera på det medan jag vaktar matte i växthuset.
  Hoppas förresten att korten kommit fram, postade dem i onsdags?

  SvaraRadera
 3. Vi får fundera. Hoppas att ni fått lite godis idag. Tycker du gör ett bra jobb!Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Tycker du börjar bli väldigt varm i pälsen som bloggare. Går jättefint det här!

  Skall fundelera på något tips om att visa hur mysigt det är med en katt i familjen. Hmm, det är ju så många bra saker så det är svårt att välja de bästa.

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Hmm , tål att funderas på hur man på bästaste vis får ALLA 2-beningar att förstå hur mysigt det är att ha katt !!!

  SvaraRadera
 6. Kika gärna in på denna supersöta kattblogg! Då skulle denna kissemiss bli väldigt glad! Ännu gladare skulle jag bli om du ville följa mig via bloglovin?

  Kolla in i helgen då jag har premiär på min halebop-reklam! :) /Blöta nospussar

  SvaraRadera
 7. Jag tror precis som Sippo att det är väldigt många som inte vet att katthemmen finns och vilka fanKATTiska missar det finns där som bara väntar på att få ett hem. Tänk om man kunde få tidningarna att skriva mer om er, och även reportage om katter som fått nya hem. Serien Hitta hem som gick på tv förut tyckte jag var bra. Tänk om den kunde komma tillbaka igen så att folk påmnns om att ni finns, eller en serie som visar mer om hur det gått med katterna efter att de fått nya hem. Så att fler ser vilka fina katter det är och inte bara "problemkatter" som jag tror många felaktigt tror att det är.
  Du har verkligen blivit varm i pälsen snabbt Lilja och vi tycker du är jätteduktig!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Ja mer marknadsföring. Anslag i affärer (men håll affischernas meddelande klara och tydliga), mataffärer, Claes Ohlsson-typ affärer, Ullared, och givetvis djuraffärer. Ideal hade varit annonsplats på bussar och spårvagnar men sådant är ruskigt dyrt.

  SvaraRadera
 9. Samt att synas i lokaltidnignar och även lokal tv och radio. Varför bjuds ni inte in att berätta om ert arbete? Ring upp radiostationer etc och berätta att ni finns så kanske de nappar?

  SvaraRadera
 10. Vi tycker du är jätteduktig som bloggkatt, så det borde bli alldeles pälsvarmt! Bra om vi alla kan hjälpas åt att fundera ut några bra tips. Tyckte att Karlavagnen hade många fina initiativ. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Sippo, när jag läser ditt svar så inser jag att det här kommer bli ett långsiktigt arbete. Att få vanligt folk att förstå att vi inte bara är en "sak" utan en levande varelse med känslor - det kommer nog ta tid.

  SvaraRadera
 12. Gustav, korten har kommit fram! Stort tack. De ska säljas på nästa loppis har vi tänkt. Bra om du funderar vidare medan du vaktar matte.

  SvaraRadera
 13. Dui och Deco, blev inte mycket till godis idag, men i morgon tror jag det ska bli lite.

  SvaraRadera
 14. Nea, alla kloka råd är välkomna. Hoppas du kommer på nåt riktigt bra!

  SvaraRadera
 15. Kjelle Bus, jag tror inte man behöver har som första mål att få alla tvåbeningar att förstå hur mysigt det är med katt, men om vi når några är mycket vunnet. Vi får ta ett steg i taget.

  SvaraRadera
 16. Alexandra, när jag klickar på din länk kommer det upp att länken inte är tillgänglig??

  SvaraRadera
 17. Alice, det är svårt att nå ut till många med information om oss, eftersom det kostar pengar. Vi får jobba på så gott det går. Kanske hittar vi nån som vill finansiera en reklamdrive om oss?

  SvaraRadera
 18. Karlavagnen, vi har varit både på Morgonpasset och på Radio Favorit (som tyvärr lag ner). Problemet är att alla måste göra allt på sin fritid, vid sidan av ordinarie arbeten, så det är lite svårt att hinna med allt som man skulle kunna göra.

  SvaraRadera
 19. Findus, Isak och Rasmus, jag tycker det är jättebra omm alla hjälps åt att hjälpa oss. Tänk om nån av er känner nån som känner nån som jobbar på en tidning, i TV elelr liknande som skulle kunna göra program om oss! Tipsa oss i så fall.

  SvaraRadera
 20. Mjau, det här är en verklig MISSion för oss alla att fylla! Matte ska prata med sina chefer om detta. Hon kan inte lova något men ska göra sitt bästa.
  Vi tror annars att det är viktigt att höja statusen på oss katter. Det ska inte vara för lätt att skaffa en katt och sedan ångra sig.
  Man kunde kanske också tänka på att i dessa sammanhang inte alltid skildra katterna som förlorare utan i stället trycka på den oerhörda förmånen det är att ha en kattkompis.
  Vi ska tänka till ännu mer och återtassar i ämnet!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 21. Gunilla och Frasse, det vore jättesnällt om matte vill göra ett försök på sin tidning. Vi försöker ju höja statusen, bl a genom att försöka ha ett skäligt pris på en katt vi säljer, men vi konkurrerar ju tyvärr med såna som säljer en katt för "en krona tassen". Men jag tror at en framkomlig väg ar ätt vi slår oss ihop, helst alla katthem i hela landet. Fast det tar ju tid...

  SvaraRadera
 22. Men du, vet du vad jag tänkte på?! Varför görs det inte ett program som Ett hus fullt av hundar? Fast med katter, det hade kanske varit bra? Eller dessa otaliga veterinär serier som aldrig tar upp samarbeten med katthemmen. Nu är ju detta utanför ert scoop, men jag tänkte liksom lite högt.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...