torsdag 31 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Jag har visserligen väldigt mycket att göra, men Sippo, som är en klok katt, sa till mig igår att jag inte skulle jobba för hårt, för då kanske jag blir sjuk och då kan jag ju inte hjälpa blogghjälpen alls. Det har han ju alldeles rätt i. Det är nog bättre att jag hjälper blogghjälpen med det som är allra viktigast. Just nu är det alltså riksorganisationen.


Jag har börjat tänka ut ett program som de kan följa. Fast det kan jag ju inte berätta om här ännu, dels för att det inte är klart, dels för att de som deltar i mötet måste tycka att det är bra. Därför är det viktigt att jag instruerar blogghjälpen precis hur hon ska säga så det inte blir några missförstånd. Det kan det nämligen lätt bli när blogghjälpen är i farten.

Sen läste jag nåt kul igår. Det var Gustav som berättade att i en kyrka där han bor skulle de ha en kattgudstjänst. Det var i och för sig en lite konstig sån eftersom inga katter fick närvara, inte ens Gustav, men temat på gudstjänsten skulle vara katter. Tänk om alla kyrkor i hela Sverige kunde ha en kattgudstjänst! Det ska jag föreslå.

18 kommentarer:

 1. Ja, tänk om alla kyrkor hade en katternas söndag. Just för att så många katter överges och behandlas illa. Allt som gör att det skrivs och pratas om det här problemet är ju positivt. Ska bli spännande att se om det kommer ett reportage om det här på måndag. VÄLDIGT synd att matte inte kan åka dit och bevaka.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det låter som en jamarbra ide! Matte säger att då skulle tom hon kunna tänka sig att gå till kyrkan. Det är bra att du tar det lite lugnt också så att du inte blir helt uttassad.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Jag tycker absolut att det borde införas kattgudstjänster. Vi om några behöver ju allt stöd som går att få.

  SvaraRadera
 4. Helt klart är katter välkomna i kyrkan! Vi blev inbjudna till gudstjänst av prästen, när vi var i Jönköping. Vi fick tom ta emot Välsignelsen. Det kändes stort och fint.
  Tasskramar
  M&V

  SvaraRadera
 5. Det är en jättebra idé med kattgudtjänst, allt som hjälper katter är bra tycker vi. Hoppas att det går bra med Riksorganisationen. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Vad spännande det låter med ett möte för att samla katthem i en riksorganisation. Allt brukar bli lättare när man kan byta idéer på olika sätt. Nog för att vi är övertygad om att det blir en stor succé, men vi håller ändå tassarna för det. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Låter jättespännande. :) Hoppas det går vägen och alla tycker det låter bra, så får du berätta om det hela sen i bloggen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Bra att du tar det lite lugnt emellanåt.
  Det gör jag med emellan mina gymnastikpass i sängen :)
  Vi har oxå varit inne hos Gustav och läst om kattgudtjänsten utan katter.
  En himlans bra idé tycker jag och matte det är att pengar ska gå till ett katthem som man får in på kattgudtjänsten !!!
  Inte för att jag gillar när matte smiter iväg , men som du skrev så skulle jag aldrig snatta mattes pengar. Hade ju varit dumt för då blir det ju inget gottis till mig :) Trevlig helg !

  SvaraRadera
 9. Gustav, via ditt nätverk får du bevaka vad som sägs och görs på kattgudsstjänsten. Sånt här behövs massor av! Synd att din matte inte kan närvara (och framför allt att du inte FÅR närvara).

  SvaraRadera
 10. Alice, om det blev en kattgudstjänst i Södertälje kanske du och blogghjälpen kunde gå dit?

  SvaraRadera
 11. Sippo, tänka om det gick att genomföra. Kyrkan är ju till bland annat för de som har det svårt.

  SvaraRadera
 12. Mozart & Vincent, vilken fin kyrka ni måtte ha i Jönköping. Tänk om alla kyrkor kunde göra likadant.

  SvaraRadera
 13. Dui och Deco, precis som ni säger så är allt som hjälper katter bra. Vi jobbar på!

  SvaraRadera
 14. Findus, Isak och Rasmus, det är bra att ni håller tassarna. Jag jobbar för fullt för att blogghjälpen ska göra bra ifrån sig på mötet!

  SvaraRadera
 15. Nea, jag lovar rapportera från mötet. Det här ligger mig varmt om hjärtat må du tro.

  SvaraRadera
 16. Kjelle Bus, visst är det bra med kattgudstjänst? Tänk om ala kyrkor kunde ge kolleten till ett katthem, åtminstone några gånger om året?

  SvaraRadera
 17. Mjau, så bra att du kan koppla av och samla nya krafter mellan varven.
  Jag tycker också att kattgudstjänster låter som en väldigt bra idé. Som jag jamade till Gustav - här har vi chansen att miss-ionera bland hela församlingar av dummisar!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 18. Frasse, visst vore det bra med flera kattgudstjänster. JAg tycker varenda präst i hela landet borde ha såna.

  SvaraRadera

KAtten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Nu är det lördag. Då brukar vi numer ha Öppet hus både i butiken och på katthemmet. Ibland finns d...