fredag 5 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Så var det fredag igen. Många tycker att det är nåt speciellt med fredagar. Det tycker nog inte vi katter på katthemmet, för här blir det ju inte så mycket som händer bara för att det är fredag. Fredagsmyset får vänta tills vi får egna hem.

Vi som bor på katthemmen har i alla fall tur eftersom vi väntar på egna hem. Värre är det för våra kompisar som inte får nån plats på katthemmen och som inte har nåt eget hem. Jag blir ledsen varje gång jag tänker på dem.

En av mina kompisar, Ninja, som var bloggkatt före mig har i alla fall fått ett bra hem. Blogghjälpen har talat med hennes husse idag och husse berättar att Ninja går med honom ut på balkongen när han ska röka på sina stinkpinnar. Då passar hon på att kolla in fåglar och flugor. Sen brukar hon sova på en kudde bredvid husse eller i vardagsrummet. Varje morgon väcker hon husse och vill ha gos.

Om vissa myndigheter och andra fått som de ville, skulle Ninja inte funnits idag. Hon hade bott "för länge" på katthemmet. Vem gör såna regler? Och vem hade vunnit på om Ninja, och många, många andra fina katter, hade blivit avlivad? Ingen på katthemmet, inte Ninja, inte Ninjas husse i allla fall.

11 kommentarer:

 1. Verkligen skönt att Ninja fått det bra, det förtjänar hon och alla andra katter. *nickar*
  Fy för dummisar som med regler vill mörda hemlösa missar, bara för att... *djup suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, man tycker ju att alla skulle hjälpas åt att HJÄLPA katterna istället. Vem blir hjälpt av att bli avlivad?

   Radera
 2. Är SÅ glad för Ninjas skull. Puh, vilken tur att hon hann få en fin husse innan några korkade regler beslutas. Fast jag hoppas att de ALDRIG blir verklighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det ska nog mycket till innan nån katt tillåts bli avlivad på vårt katthem bara för att den suttit där "för länge". Ibland kan blogghjälpen vara riktigt elak mot de som är dumma mot djur.

   Radera
 3. Åh vi önskar så att alla katter hade sina egna hemma.
  Så kul att det är så bra med Ninja, vi blev så glada när hennes husse kom och det låter ju som de har det hur bra som helst.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi är också jamarglada här på katthemmet för Ninja och alla andra katter som fått ett bra hem.

   Radera
 4. Vad glada vi blir av att höra goda nyheter från Ninja! Hon verkar ha fått en toppenhusse att ta tass om.
  Jag tycker det är såna konstiga regler. Varför låter man inte tvåbeningar som kan något om katter få bestämma? Man skulle ju aldrig låta nån som inte kan någon om tex vägar bestämma nya lagar om vem som får köra på dem, eller nån som inte kan något om banker lagstifta om såna. Jag blir inte klok på tvåbeningars tokerier.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi undrar också varför vi, som jobbar ideellt, inte ska ha nåt att säga till om. Det vore bättre att myndigheterna inriktade sig på att jaga dem som är dumma mot djur.

   Radera
 5. Det är verkligen underbart att Ninja har fått en toppen husse :-)
  Ja du, man kan ju verkligen undra hur de tänker på en del myndigheter. Hon är ju en jätte go och glad tjej, att dö kan jag absolut inte tänka mig att hon skulle vilja. Är SÄKER på att hon tycker att väntan är värd, att få en alldeles egen husse som älskar henne är ju underbart. Och att få bo på södertälje katthem under tiden man väntar är ju bra. Det finns mat, vatten och snälla, kärleksfulla människor som tar hand om alla fina katter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag tror ingen frisk katt vill dö. De vill ha ett hem, mat, kärlek, omvårdnad. Det borde myndigheterna försöka skaffa åt dem.

   Radera
 6. Behöver du lån till projekt, investeringar, personliga lån, lån till företag, bostadslån, studielån, konsolidering och lån för olika projekt? för dem som vill få ett lån från vårt företag bör kontakta oss idag på: thomasloanservice11@gmail.com

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...