söndag 7 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite sur på blogghjälpen. Hon var här på öppet hus, men hon var bara inne hos mig en kort, väldigt kort, stund. 

Jag frågade henne vad hon höll på med. Då sa hon att hon dels varit på två hembesök och att hon höll på att lämna ut två katter som skulle flytta till sitt egna hem

Pffft, precis som om det skulle vara nåt giltigt skäl att inte tillbringa en lång stund hos mig? Till råga på allt blev det inget godis!

Nåjam, storsint som jag och alla andra katter är, ska jag ändå hjälpa henne att förbereda styrelsemötet på katthemmet i morgon. Innan hon gick tittade hon faktiskt in och lovade att det skulle bli godis innan mötet. Nåt att se fram mot alltså.

12 kommentarer:

 1. Det är märkligt att tvåbeningar alltid skall komma med så konstiga undanflykter! Visst är det jamarviktigt med hembesöken och att lämna över missar till sina nya hem - men godis och gos är minst lika viktigt! Hon kunde ju ha åkt lite tidigare hemifrån. Vad snäll och storsint du är som ändå hjälper henne inför mötet, hoppas du blir kompenserad imorgon.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst kunde hon åkt tidigare! Hon kunde åkte iväg tidigt på morgonen så hade hon varit här i god tid. Jag får jobba vidare på att utbilda henne.

   Radera
 2. Du blir nog rikligen belönad för din storsinthet. I morgon kommer du nog att få både gos och godis. Skönt för de missar som nu fick åka till egna hem och hembesök behövs för att man ska se att det är ett bra hem för den lycklige kisse som då får flytta dit. Så småningom får ju du också flytta till ditt eget hem och då har ju blogghjälpen varit och kollat så du får det bra också. Vi båda har ju faktiskt också varit bloggkatter på Södertälje katthem innan vi fick komma hit till klostret i Otterbäcken och vi vet hur noga blogghjälpen är när hon kollar upp ett blivande hem för en kisse.

  Tassisar från Majsan och Jenny, numera klosterkatter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan och Jenny, nu är det ju faktiskt inte bara blogghjälpen som gör våra hembesök. Det finns fler snälla tjejer. En av dem gör nog ännu fler än blogghjälpen. Hon är jamarsnäll och är ofta hos oss på katthemmet. Men det är bra att våra hem besöks innan vi flyttar. Alla vill ju att vi ska få det bra.

   Radera
 3. Lite godis och gos borde det alltid finnas tid för! Sen är vi så klart glada för de missar som fått sitt eget hemma men desto viktigare med goset tycker vi! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, visst är det jamarviktigt med goset.

   Radera
 4. Jam tycker nog att skälet till att hon var borta så mycket var godtagbart. Tänk om hon varit hos frissan istället. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, frissan? Det var nog länge sen hon var där.

   Radera
 5. Tycker allt att det var en liten miss att inte ge dig något godis Bertil !
  Men det andra tycker jag hon är förlåten för :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, men det är ju godiset som är det viktiga. Tycker jag i alla fall.

   Radera
 6. Mjau, vi håller nog med en del missevänner, Berti, att en del uppgifter som blogghjälpen var på, var säkert godtagbart. Tänk om hon hade varit ngn annan stans istället.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, nån annanstans? Men så kan hon väl inte göra?

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...