fredag 26 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft tassarna fulla må ni tro.

Först har jag och Christer, vår snälla snickare på nya katthemmet, haft planeringsmöte. Han har visserligen inte varit på katthemmet, men vi har bra kontakt ändå. Vi har kommit överens om att på söndag (28 oktober) kl 10  blir det jobba av på katthemmet. Jag kommer inte hinna vara på plats själv för att övervaka arbetet, men jag har fullt förtroende för Christer. Han kommer visa alla vad de ska göra.

Sen har vi ett litet problem också. En äldre person tycker att h*n ska få köpa en liten kattunge från oss. H*n har ingen annan kisse och vill inte ta 2 kissar och vi säljer inte ensamma kattungar till någon. Men det vill den här personen inte förstå. H*n har gått till lokaltidningen, SödertäljePosten, och klagat på oss.

Jag kan inte förstå det. Här på Södertälje Katthem, liksom på alla seriösa katthem, arbetas det för KATTERNA. Det är de som ska ha det bra i första tass. En liten kattunge behöver sällskap för att utvecklas på ett bra sätt.

Visst är det tråkigt när vissa bara tänker på sig själva?

18 kommentarer:

 1. Jättetråkigt att personen skrev till lokaltidningen och klagade, det drabbar ju i slutändan bara katterna. Det hade ju varit en sak om det handlade om misskötsel eller nått sånt dumt men nu handlar det ju bara om att personen inte får köpa en ensam kattungen vilket bara har och göra med personens egna ego eller vad man skall säga.

  Jag tycker i alla fall att Södertälje katthem är ett av de mest seriösa och välskötta katthem jag besökt och ni sätter alltid kattens bästa i fokus.

  Kanske borde skriva en insändare tillbaka till den här personen *funderar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag tycker det är så lågt handlat så jag vill inte bemöta det. En kattunge SKA ha sällskap *stampar med tassen*.

   Radera
 2. Dumma och egoistiska människor finns det tyvärr många av :(
  OM h*n nu vill bara ha EN katt, varför inte ta en av det vuxna???

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, den frågan har vi också ställt oss, men jag tycker inte h*n ska ha nån katt alls.

   Radera
 3. Vilken tur att du och Christer kom överens om när det var dags att börja jobba på katthemmet. Han skulle säkert vara helt vilsen utan din tassliga rådgivning.
  Sen blir vi lite ledsna över den där gubben som inte vill förstå. Men nu vet ni ju att han absolut inte bör ha någon katt alls. För om han beter sig så där dumt nu, hur gör han då inte senare mot katten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, Christer och jag har ett jamarbra samarbete! Han är väldigt lätt att ha att göra med. Och du har nog rätt i att h*n inte ska ha nån katt alls.

   Radera
 4. Nu blir vi fundilersamma här... jam menar, du skriver att personen är äldre och då är det väl egentligen inte så klokt att ta just en kattunge? Hade det inte varit bättre med en vuxen katt? Den klarar sig bättre själv, är (lite) lugnare och trivs troligen bättre än en kattunge med att vara "ensam" med sin tvåbening. Håller fullständigt med dig om att människor är egoister och bara tänker på sin egen situation - aldrig på kattens! *fnyser*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, det är inte alls klokt att ta en kattunge när man är äldre. Det här verkar jättetokigt från början till slut.

   Radera
 5. Tycker också att den här människan kunde välja en av dom vuxna katterna istället !
  Bara fånigt att gå till lokaltidningen och klaga när ni har det som policy att INTE sälja kattungar ensamma.
  Tror säkert att snickaren Christer kommer att göra ett kanonjobb på det nya katthemmet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, jag förstår inte alls vad man ska vinna på att gå till lokaltidningen. Dumt så det förslår tycker jag.

   Radera
 6. Jamar som övriga missar.
  Konstig tvåbening
  Klart att kattungar behöver sällskap

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, visst behöver kattungar sällskap! Klart som bara den.

   Radera
 7. Jag tycker inte de människorna skall ha djur över huvud taget när de inte klarar av att tänka på djurets bästa! *stampar med tassen* Fyjam för såna, och sen springa till tidningen och beklaga sig. *skakar på huvudet* Nä, ni gör helt rätt som inte säljer misseungar ensamma, klart de måste ha en kompis! Oj vad spinnande med arbetet på nya katthemmet, det där kommer Christer fixa galant när han har fått instruktioner av dig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, håller helt med dig. Vi finns ju här för katterna. Sen vill jag jama att även om vi inte frågar om Wilma varje dag så tänker vi på henne. Hoppas hon snart mår bättre.

   Radera
 8. Håll på principen att inte släppa iväg små ungar ensamma! Många tvåbenta vet ju inte hur en kattunge utvecklas, vad de behöver och det ÄR läskigt att flytta fast man är stor.
  Egoistiska tvåbenta som bara tänker på vad de vill och behöver finns det visst gott om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det är ingen risk. H*n kommer inte få nån katt från oss.

   Radera
 9. Jamar absolut med om att det hade varit mycket bättre om den äldre personen hade låtit en av er vuxna katter flytta in hos sig. Det blir ju mycket lugnare för båda parter, och ingen lever ju för evigt, det är tyvärr en realitet man måste ta hänsyn till.
  Vad gäller det där med att inte ha en ensam kattunge, så fick matte dåligt samvete nu. För jag var ensam när jag kom. Fast jag var inte så pytteliten, hade fått flera månader hos min familj. Men ändå...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frasse, jag tycker det mest är säljarens ansvar att inte placera ensamma kattungar hos människor. Du har haft tur i alla fall.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...