söndag 21 oktober 2012


Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag har jag flera viktiga saker att jama om.

Först och främst att matte varit här! Jag blir så jamarglad när jag ser henne. Och ytterligare en bra sak med matte är att hon har en syster som har en blogg som heter Kattfamiljen och hon vet minsann vad en liten katt behöver. Hon hade eget godis med sig till mig. Det var bara ett problem med besöket: nu längtar jag ännu mer tills jag får åka hem!

Sen finns det några som heter Göteborgs Katthjälp. Tyvärr har deras hemsida blivit hackad så den ser lite konstig ut just nu, men det var inte det jag skulle jama om. De jobbar med TNR-projekt i Göteborgstrakten. Det betyder Trap-Neuter-Return, alltså Fånga in-Kastrera-Sätta tillbaka. De har hjälpt många katter att inte bli ännu fler. Det där gillar inte Länsstyrelsen i deras område. Det är märkligt för den enda lösningen de har på problemet förvildade katter är att avliva dem. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att ta hand om oönskade katter än att kastrera dem så de inte blir ännu fler och kan omöjligt förstå vad Länsstyrelsen har att invända. Så länge de själva inte kommer med nån bättre lösning än avlivning förstår jag inte vad de har att invända. Det finns mycket större problem att jobba med än att stoppa de som försöker hjälpa katter tycker jag.

Jag ska be blogghjälpen lägga in deras logga på min hemsida, men hon har inte lyckats lura ut hur man gör ännu. Jag får nog hjälpa henne med det. Också.


10 kommentarer:

 1. Ja du Bertil, det får du nog göra. Vi har loggan på vår sida och hon kanske kan hämta den där?
  Så jätteroligt att din matte varit och hälsat på. Hon längtar säkert lika mycket till den dag då ni kan få flytta ihop. Att hon hade godis med sig till dig var ju inte heller fel...

  Nosbuffar från klosterkatterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, hon har inga problem att hämta loggan, bara att lägga in den i min blogg.

   Radera
 2. Vi är så fräsförbaskade på dumma Länsstyrelsen som bara vill mörda våra hemlösa vänner. Fy för dem! *fräser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag tycker det är den sämsta tänkbara lösningen.

   Radera
 3. Det är bedrövligt att Länsstyrelsen inte kan tänka..
  Vad kul att din matte kom idag, (matte är ett fint ord eller hur?)Förstår att du längtar hem och det närmar väl sig nu även om det känns långt för dig. Heidi verkar ha väldigt bra koll tycker vi!Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, matte och husse är de finaste orden jag vet. Heidi har jamarbra koll på det mesta som rör katter.

   Radera
 4. Du jamar så klokt som vanligt Bertil!
  Kul med mattebesök, förstår att ni längtar båda två.
  Här skall vi fira att vi vann Linnsens svåra tävling, vi skall få godis och Wilma lite mjukost (med medukanin i).
  Idag har hon inte lika ont utan har varit glad, pigg och gosig, tyvärr har hon kräkts några gånger men det är så skönt att slippa se henne ha ont.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vad kul att ni ska få godis. Det är ni värda för det är inte bara Wilma som har det jobbigt nu. Ni blir ju också oroliga. Vi fortsätter hålla tummar och tassar för att Wilma ska bli bra i sin mage.

   Radera
 5. Den däringa dumma Länsstyrelsen har vi inget för, GRR jamar vi!
  FY JAMAS!!!!
  Vad tänker dom med, jamar vi oxå.

  Hoppas det inte dröjer alltför länge tills du får komma hem till matte.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag blir också upprörd när de tänker avliva mina kompisar som inte har nåt hem. Det borde hjälpa dem att skaffa ett hem istället för att avliva dem.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...