onsdag 3 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag har det varit väldigt körigt. Det är SÅ många katter som springer omkring nu utan att nån ger dem mat eller omvårdnad.  Det är inte bara vårt katthem som ha knökfullt. Det är samma problem överallt.

Vi skulle ås klart vilja hjälpa ALLA katter som har det svårt, men det går ju inte. Dessutom har vi faktiskt intagningsstopp, eftersom vi måste förbereda oss för flytten så småningom. Jag vet att flera katthem i Stockholmstrakten också har intagningsstopp och det är ett elände. Det gör ont i hjärtat både på mig och alla andra som jobbar på katthemmet varje gång vi tvingas säga att vi har fullt.

Eftersom det är så här borde det ju finnas minst dubbelt så många katthem, men det är svårt att få människor att ta ansvar för ett helt katthem. Det fordras engagerade människor, pengar, lokaler och en massa annat för att det ska gå att driva ett katthem. Men man kan i alla fall bidra på olika sätt till de befintliga katthemmen. Man kan ställa upp som volontär, man kan skänka en slant, man kan övertala lämpliga vänner och bekanta att ta hand om en eller flera katter o s v.

Om du  själv kan hjälpa ett katthem på nåt sätt - TVEKA INTE. Och tänk på att allt behöver inte handla om pengar. Kanske kan du promota ett katthem på FB eller på din egen blogg? Kanske kan du sätta upp lappar på din arbetsplats om att ett katthem behöver hjälp? Det finns många sätt att hjälpa oss. Du kommer säkert på nåt bra sätt.

15 kommentarer:

 1. Så hemskt det är att tänka på alla katter som inte får tak över huvudet och mat i magen. Att det ska vara så svårt att se till att det inte föds så många kattungar som ingen vill ha, och att få människor att inse vilket ansvar de har för sin familjemedlem. Tänk om man ägde slottet i Stockholm, vad många katter man skulle få plats med. Och så skulle hovpersonalen sköta om allt. Och de som inte gillade katter fick sparken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det där med slottet är ju en idé som bara en mästerkatt kan komma på! Den är bara bäst!

   Radera
 2. Man blir så ledsen när man läser om alla stackars katter utan hem , speciellt nu när det börjar bli dåligt väder ute också :(
  Jamar som Gustav att tänk om man ägt Stockholms slott , vad många katter an skulle få plats med då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vi skulle verkligen kunna få liv i slottet! Och vilka fester sen!

   Radera
 3. Det gör verkligen ont i hjärtat att de finns så många katter där ute i ruskvädret :-(

  Jag hjälper självklart till genom att skriva om er i bloggen och skänka en slant.
  Det är bara att säga till om ni vill gästblogga på Kattfamiljen eller om det är något speciellt jag skall skriva om er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag vet att du hjälper oss på flera sätt. Vi är så tacksamma för alla som gör nåt för oss hemlösa katter. (Fast jag är ju inte hemlös så länge till...).

   Radera
 4. Det är så hemskt att så många far illa, och att hjälpen inte räcker till alla. Visst kan man hjälpa på många olika sätt, allt handlar ju inte om rena penningtransaktioner, en hjälpande hand rent konkret är förstås lika mycket värd. Och att sprida det viktiga budskapet via de kanaler man har kan ge många goda SPINN off-effekter :-)
  Läste om Klosterkatternas besök - kul! :-) Och om att Sörpingskatterna ska flytta - mindre kul... MEN att deras husse alltid finns där för dem, DET är kul! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla och Frasse, som du jamar finns det många sätt att hjälpa hemlösa katter på. Alla kan göra nåt!

   Radera
 5. Jamar precis som katten Gustav, Det är så hemskt att inte alla katter får tak över huvudet och dom som går ute och fryser nu till vintern :( Stackars missevänner!
  Hoppas verkligen att dom kan hitta ngt hem ngn stans, där ngn vänlig tvåbening KAN tänkas ta hand om dom, maju

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag hoppas också alla mina hemlösa kompisar får hjälp. Nu börjar det bli ännu jobbigare att vara hemlös.

   Radera
 6. Jamar som de andra, det är så hemskt att tänka på alla missar som är hungriga och fryser ute nu. *sniff*
  Vi gillade Gustavs ide om slottet, tänk vad många missar som kunde få plats där. *drömmer*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är Gustavs idé genial? Bättre användning av slottet kan jag inte tänka mig.

   Radera
 7. Blir alldeles ledsna och beklämda och önskar att vi kunde göra mera ...Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag vet att ni brukar stödja oss så ofta. Ni är jamarsnälla. Sen finns det någ många som önskar att det kunde göra ännu mer, men jag tror alla mina bloggkompisar gör vad de kan.

   Radera
 8. Behöver du lån till projekt, investeringar, personliga lån, lån till företag, bostadslån, studielån, konsolidering och lån för olika projekt? för dem som vill få ett lån från vårt företag bör kontakta oss idag på: thomasloanservice11@gmail.com

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...