torsdag 11 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Så har det varit öppet hus igen. Tyvärr kom inte så många besökare, men  jag fick i alla fall lite godis.

För min egen del gör det inte så mycket om det inte kommer så många besökare eftersom jag vet att MIN matte väntar på mig. Men flera av mina kompisar behöver ju hitta sin matte och/eller husse. Det är mest de jag tänker på.

Nu börjar det bli mörkt och katt på kvällarna. Då tänker jag extra mycket på mina kompisar där ute som går omkring och letar efter nån som kan ta hand om dem. Det finns alldeles för många som inte får nån värme vare sig inom- eller utombords. Tänk om det kom många människor och tog hand om mina kompisar som bor på katthemmet. Då kunde flera av de som inte får komma in nånstans få komma hit.

Om du känner nån som kan ta hand om en eller flera katter, säg till att de genast beger till till ett katthem och söker efter en kompis för livet.

12 kommentarer:

 1. Jag önskar att jag hade ett JÄTTEstort hus, så att man många katter kunde bo här. Det är så tråkigt att inte kunna hjälpa fler. Men man får glädja sig åt att åtminstone några faktiskt får hjälp. Och att du är en av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du har ju i alla fall hjälpt Piff och Puff. Om alla drar sitt strå till stacken kan det bli riktigt många katter som för hjälp.

   Radera
 2. Vi önskar precis som Gustav och hoppas att många katter på katthemmet får egna hem snart så att flera kan få hjälp.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag hoppas också att många av mina kompisar snart får egna hem. Alla hemlösa katter och katterna på alla katthem, behöver snälla människor som tar hand om dem, och som de kan ta tass om.

   Radera
 3. Matte tänker på alla frusna hungriga katter varje kväll när hon går hem från jobbet. Vi hoppas också att många kommer och vill bli kattägda så att fler får komma in i värmen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, varje tvåbening som förstår att de ska bli kattägda är en vinst i kattvärlden.

   Radera
 4. Min matte önskar också att vi hade ett JÄTTESTORT hus och en icke ennerlergisk husse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, jag tänker bara på dem som redan har ett JÄTTESTORT hus, men som r tomt, eftersom det inte finns nån katt där.

   Radera
 5. Det är synd att vi bor så litet och inte är så rika, för då skulle vi kunna rädda många kattvänner. Men det känns skönt att i alla fall du har ett hem som väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, om alla gör så gott de kan - och det gör ni - så skulle många fler katter kunna få ett fint hem.

   Radera
 6. Önskar så att vi kunde ta oss an någon mer kisse, men matte säger att hon inte tänker riskera min hälsa. Men hon går för egen tass till och från sitt jobb varje dag och tittar efter katter som kanske behöver hjälp. Hon har inte sett nån ännu, i år. Så vi får bidra men vad pengar som blir över och lite handfast arbete. Hon pratar med alla som orkar höra på om katter som bara väntar i katthem på en ny människa att ta tass om. Hoppas de som kan ock vill hittar vägen till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, er matte är en RIKTIG matte. Förstår att hon inte vill riskera din hälsa. Mattes och husses hjälp på katthemmet är ovärderligt. Nästa helg kanske vi ses där?

   Radera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...