tisdag 16 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Igår tog jag ju upp ett hett ämne, nämligen godisfrågan.  Som jag misstänkte är jag inte ensam om problemet med för liten godisutdelning, eller i värsta fall, ingen alls.

Jag har nu två viktiga uppgifter framför mig, det nya katthemmet och godis. Blogghjälpen har sagt att hon tycker jag ska prioritera katthemmet, för finns det inget katthem som kan ta hand om åtminstone några av alla övergivna katter så är ju kattgodisfrågan inte så aktuell heller.

Det här är typiskt tvåbeningars sätt att vrida till argumenten. Men för en gångs skulle kanske jag håller med henne lite. Åtminstone tills katthemmet är klart.

Att vi behövs får vi dagligen bevis på. Igår var vi t ex tvungna att ta in 3 små, små kattungar. De hittades bredvid sin döda mamma, som antagligen blivit överkörd. Tre syskon hade också dött, antagligen för att de inte fått nån mat sedan mamma dött. Vad som hade hänt med de tre som kom in till katthemmet om ingen tagit hand om dem är inte svårt att föreställa sig. Nu kommer de nog klara sig eftersom de får både mat och värme.


16 kommentarer:

 1. Jo, det är klart, om man tänker på kattungarnas öde, måste man ju erkänna att godisfrågan kommer lägre ner. Men den får ändå inte sopas under mattan. Jag tror säkert du klarar av bägge frågorna galant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja när båda frågorna är så viktiga måste man bara klara av båda!

   Radera
 2. Jag jamar som Gustav, att om man nu måste jämföra det ena med det andra så är det ju självklart viktigare att kattungar räddas än att man får godis... men måste man jämföra och välja hela tiden? Man kan väl få både ock! Rädda livet på kattungar och öka godisutdelningen, jamar jag. Kattungar gillar väl också godis? Och ni katthemskatter behöver massor av godis och gos för att orka den långa väntan på egna hem... så tycker jam i alla fall.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, det är precis dete här som blogghjälpen inte förstår - man måste inte jämföra hela tiden. Visst behöver vi massor av godis, även om vi håller på att bygga ett nytt katthem?

   Radera
 3. Vi håller med i allt som Gustav och Klostekatterna jamat.
  Kattungarna var och är viktigast just nu, men det är viktigt med nya katthemmet och godiset också! *Du klarar att hålla ordning på allt!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja jag måste ju hålla ordning på allt, annars blir det snabbt kaos.

   Radera
 4. Vi håller med ovanstående jamare! Vad bra att ni kunde ta hand om kattungarna, hoppas verkligen de klarar sig! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag hoppas också de klarar sig, men det verkar vara gott gry i dem.

   Radera
 5. Vilken tur för småkissarna att de hittades av någon med hjärtat på rätt ställe.Och hur tänker den som kör på en katt och inte gör något för att hjälpa?
  Får jama med matten om godiset, kanske kan hon bistå med lite i nästa helg när de ändå ska dit och bygga på nya katthemmet. Jag har inte direkt brist på gotter, men kunde få större utdelning tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det finns gott om människor som inte tänker alls. Det vore ju väldigt snällt om din matte kunde ge oss lite godis - men jama inte om nåt för blogghjälpen!

   Radera
 6. Vi jamar oxå att det var jamars tur att ngn tog hand om kattungarna som klarade sig. Vad tänker tvåbenigar som bara kör över djur och inget gör, GRRRR

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, det finns ju en liten risk att den som körde på mamman inte märkte nåt, men annars finns det gott om människor som inte bryr sig om de kör på nån.

   Radera
 7. Psst! Du har fått en Award av mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, ska genast tassa över och kika!

   Radera
 8. Hm, blogghjälpen har ju en viss poäng förstås. *funderar*
  Usch så hemskt för de små att förlora sin mamma och sina syskon, hoppas att de snart återhämtar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, vi hoppas alla att de små ungarna klarar sig. Det ser bra ut än så länge.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...