onsdag 30 juni 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar



Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.



Innan vi berättar vidare om vår historia så ska vi berätta att vi har haft trevligt besök här på katthemmet idag. Det var två tjejer från en tidning som heter Länstidningen i Södertälje. De intervjuade människor här och visades runt och pratade med flera katter och fotograferade dem. Det var jättekul och om några dagar hoppas vi det kommer ett fint reportage om Södertälje Katthem i Länstidningen.

Men nu ska vi fortsätta vår lilla berättelse. Vi bodde nu alltså hos våra snälla människor och fick gå ut och in som vi ville. Livet var toppen tyckte både de och vi.

Men allt som är bra varar inte för evigt ibland. Det visade sig att matte och husse skulle flytta in i en lägenhet i stan. En kväll berättade de detta för oss. De sa att det dels skulle betyda att vi fick vara innekatter, dels att matte skulle bli allt sjukare av allergin. Det ville vi ju inte alls att hon skulle bli. Vi var jätteledsna och både matte och husse grät.

Nåt som i alla fall gjorde att det inte kändes alldeles hopplöst var att de sa att det skulle lösa sig på nåt sätt för oss. Vi skulle inte alls avlivas, det var det inte tal om. Det finns andra lösningar sa dom. Det kanske inte skulle gå direkt, men det fick ta den tid det tog.

Mer i morgon.

10 kommentarer:

  1. Spännande med den där tidningen. Ni jamar väl till oss andra när det blir aktuellt? Så hemskt det måste vara för både er och era människor, när ni inte kunde fortsätta bo tillsammans. *sniff* Fy så grymt livet kan vara ibland. *torkar tårar med tassen*

    SvaraRadera
  2. Kul och spännande med tidningen. usch vad jobbigt att det skulle flyttas när allt var så bra, förstår att alla var jätteledsna, misstänkte att den där allergin skulle ställa till det.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Vad bra, att tvåbeningarna kommer att kunna läsa om ert katthem! Så grymt det är med allergier. Ni som hade ett så fint hem hos era människor! Orättvist! *suckar* Är säkra på att husse och matte saknar er jättemycket. Förhoppningsvis kommer snart era nya människor. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Men Pelle och Trulsa då:(
    Vi som trodde att ni skulle få bo hos dom där snälla tvåbeningarna, MEN det är klart, att vissa blir väldigt allergiska, så då får man tänka ut ett annat sätt, för att ni ska få den allra bästa vård som finns, Håller tassarna för er att ni får komma till andra snälla människor, Tass på er.
    Så spännande det låter med den där tidningen.

    Så roligt oxå att ni haft främmande där på katthemmet, mjau.

    Tassetass på er båda två

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Usch vad orättvist när ni äntligen hittat ett bra hem och när ni alla tyckte om varandra.

    Men vad spännande med tidningen! Matte prenumererar och har lovat säga till när det kommer.
    *nosbuff*

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Klart vi jamar till när ni kan läsa om katthemmet i LT. Det är tråkiga saker som händer i livet ibland. Men blogghjälpen säger att man aldrig får ge upp. Vi SKA hjälpas åt att skaffa ett bra hem åt oss!

    SvaraRadera
  7. Hej Dui och Deco. Vi vill ju inte heller att matte skulle bli sjuk på grund av oss. Jag tycker man skulle kunna hitta på nån bra medicin mot allergi. Det är så många som lider av allergi som skulle kunna bli jättebra hussar och mattar om de fick hjälp med den.

    SvaraRadera
  8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Blogghjälpen har sagt att vi inte ger oss innan vi har hittat ett nytt, bra hem åt oss. Vi kämpar på.

    SvaraRadera
  9. Hej Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    Bra att ni håller tassarna för oss. Lova att ni fortsätter med det ända tills vi fått ett eget hem!

    SvaraRadera
  10. Hej Alice. Livet är inte rättvist ibland. Vi tycker i alla fall att vi har tur som lever och har chansen att få ett nytt hem. Du kanske känner nån som är lika snäll som din matte som kan ta hand om oss? Bra att hon säger till när det står om katthememt i LT.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...