onsdag 2 juni 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar


Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.

Nu har det nästan blivit sommar utanför katthemmet. Och inne på katthemmet också för den delen. Det är ganska varmt nu. Men en av tjejerna som jobbar med oss kanske ska ordna med markiser utanför fönstren och då kanske det inte blir så varmt. Vi har ju inte råd att köpa några själva, men kanske går det att få ihop begagnade som fungerar. Vi håller tassarna för det.

Annars snackar Falaffel och jag mycket om vårt nya hem. Vi drömmer om hur det ska bli. Först har vi snackat om själva hemfärden. Den bävar vi lite för. Vi tycker inte om att åka bil nämligen. Och vi förstår att det är troligast att vi kommer att åka hem med bil. Å andra sidan har vi kommit fram till att bilfärden nog inte tar så lång tid. Vi ska inte flytta så långt nämligen.

När vi kommit hem ska vi förstås undersöka hela huset. Det kommer bli jobbigt, men kul. Vi ska kolla var vår toalåda står, matplatsen, olika mysplatser o s v. S småningom kanske vi får kolla tomten utomhus också.

Oj, det kommer bli mycket att göra. Vi berättar mer i morgon om hur vi tänker.

10 kommentarer:

 1. Hoppas att det går bra med markiserna.
  Tänk vad mycket ni har att fundera över, kanske tittar ni inte på hela huset med en gång, kan ju vara lite stort. Men det blir säkert jättespännande och bilåkandet går nog bra det med. Ni är ju tillsammans och på väg HEM! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Klart det bli svalare med markiser, här hemma har vi persienner, det går det oxå, *Fniss*
  Det går säkert bra där i ert nya hem, det håller vi tass på.
  Ska bli spännande att höra vidare i morgon, mjau

  Tassetass på er båda.
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 3. Om ni inte får tag på några markiser, så kanske ni kan hyra in några tvåbeningar som står och viftar med stora palmblad som svalkar er. Förstår att ni bävar inför bilresan, men tänk så kul ni kommer ha efteråt.

  SvaraRadera
 4. Hoppas verkligen att den snälla tjejen får tag på markiser. Det kan bli så väldigt varmt när solen ligger på annars. Visst kan det vara läskigt med bilresan hem, men det är ju tur att det inte blir en så lång resa. Ni kommer säkert ha jättemycket att upptäcka i ert nya hem sedan! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. har ni fått ett hem? här har jag inte hängt med,men vad glad jag blir isåfall..
  ett tips är isbitar i vattnet,våran människa använder isbitspåsar,det kan vi skicka en packe till er om ni vill? vill ni ha?
  /tass

  SvaraRadera
 6. HEj Dui och Deco. Det är riktigt som ni säger, vi får nog dela upp huset och inte ta allt på en gång. Vi är ju vana vid vår bur och den är ju inte så stor.

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Visst blir det svalare med markiser. Vi hoppas våra kompisar som bor kvar här får såna så de slipper svettas i sommar.

  SvaraRadera
 8. Hej Sippo. Det var ett fiffigt tips du gav oss. Tänk att ingen har tänkt på det förut. Ska genast tala med blogghjälpen om detta *antecknar*

  SvaraRadera
 9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Blogghjälpen säger också att bilresan kommer gå som en dans (vad hon nu menar med det). Innan vi vet mjauet av kommer vi att vara hemma.

  SvaraRadera
 10. Hej Kattliv. Vi har inte riktigt fått ett hem ännu, men vi har en intresseanmälan. Så om vårt hem blir godkänt i morgon, då har vi fått ett hem!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...