måndag 14 juni 2010

Tillbakablick från Södertälje Katthems bloggkatter

En annan liten bloggkatt, som nog de flesta kommer ihåg, är Sotis. Han fick ett hem på landet tillsammans med 3 andra katter från katthemmet. Tyvärr trivdes inte lilla Sotis med livet på landet. Han rymde efter bara några dagar och syntes sedan inte till.

I torsdags fick jag meddelande om att han hade synts i närheten av gården. Jag åkte då ner med en kattfälla som vi ställde i ett vagnsskjul. På lördagen, när flera från katthemmet stod på loppmarknad i Trosa för att sälja saker och få in pengar till katthemmet, ringde telefonen. Sotis fanns i fällan!

Jag åkte då direkt de 5 milen till honom, men då jag kom fram hade man släppt ut honom ur fällan och han var så skärrad att det inte var möjligt att få in honom igen. Vi beslöt avvakta någon eller några dagar tills han lugnat sig. Han fanns ju i alla fall inomhus nu.

Igår kväll, efter öppet hus när jag var på väg hem, ringde telefonen. Man hade lyckats få in Sotis i en vanlig transportbur. Jag vände så snart jag kunde och åkte tillbaka till katthemmet. Efter nån timme kom Sotis och hans ägare till katthemmet. Jag bar in honom till karantän, där man gjort i ordning en bur till honom. Han var ganska orolig, men när de som jobbade i karantän kelat med honom började han spinna och äta och bli sitt gamla jag igen.

Idag var jag inne hos honom och gav honom lite godis och kelade också med honom. Han var som vanligt, kelig och jättesöt. Det var bara inte rätt miljö för honom att bo på landet. Nu får vi försöka hitta ett annat hem till honom.

För att avsluta med en solskenshistoria: Många minns väl Gullan. En jättesöt svart/vit kisse som var så rädd när hon kom till oss att hon fick ett stort stress-sår på halsen. Hon fick ett hem hos en fantastisk familj, som alldeles innan hade förlorat sin katt.

Tyvärr klarade inte Gulland flytten så bra. Hon gömde sig, for från fönster till fönster i villan och var väldigt nervös. Hon lyckades också rymma hemifrån och var borta några dagar innan man hittade henne. En stor sårig böld slog också upp på halsen, liknande den hon hade haft på katthemmet.

Många familjer hade nog kontaktat katthemmet och sagt att vi skulle ta tillbaka henne, vilket vi så klart hade gjort. Men inte den här familjen. De kontaktade en lokal veterinär, som sa att det bara var att avliva henne. Det var inget alternativ för den här familjen, så istället fick man tag på en person som hade en djuraffär i stan. Hon kom hem och tog tag i Gullan och tvättade hennes sår. Familjen ville inte ta till så hårda grepp eftersom de inte ville att hon skulle bli arg på dem.

Katthemmets hälsoansvarige och jag var nere hos familjen och tittade på Gullan vid två tillfällen. Hon blev något lugnare för varje gång, men var fortfarande orolig.

I påskas var jag ute på en längre bilresa. Under resan fick jag ett SMS: Hej Astrid, ville bara berätta att Gullan nu börjat gå ut genomkattluckan sedan en dryg vecka och att hon kommer tillbaka och går ut igen precis hur hon vill. Glad Påsk!

Gissa om man kände att påsken verkligen skulle bli glad?

Det blev en alldeles för lång blogg idag. Imorgon ska mina nya bloggkatter (ja, det blir två) presenteras.

10 kommentarer:

 1. Det är inte så lätt alla gånger. Nu hoppas vi att gulliga Sotis får ett hem där han kan få vara inne med sina människor. Vad skönt med en riktig solskenshistoria också!Vi blir så glada för Gullans skull att det gick bra och att familjen vågade och ville tro att det skulle lösa sig. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Husse sitter med darrig underläpp och önskar att han kunde ta hand om lilla Sotis. Det svider ju i våra hjärtan eftersom vi liksom har jamat med varandra flera gånger innan den nya familjen. Vi håller tassarna stenhårt för att allt ska ordna sig.

  SvaraRadera
 3. Väldans tråkigt att Sotis inte trivdes på landet. Matte fick riktigt hjärtsnörp när hon läste att han rymt. Så skönt att lite senare få reda på att han kommit till rätta. Även om det var ett jättefint hem, kanske det inte passade just Sotis att vara ute. Vi jamar som Dui&Deco och Sippo: hoppas Sotis kan få komma till ett hem snart, där han kan få vara innekatt. Härligt också att läsa om Gullans kloka människor, som inte gav upp utan liksom kände efter och prövade lite till. Kurr och nurr.

  SvaraRadera
 4. Mjau, vi håller med föregående katter.
  Säger som Sippo, att vi oxå skulle vilja ta hand om, Iaf en katt till, men eftersom Mimmi inte vill ha fler kompisar, så får vi gå på Mimmis känsla, så har vi även disskuterat detta med matte, att det är nog bäst för mimmi att vi BARA är 4 katter här hemma.


  Tycker oxå det är synd att inte Sotis trivdes i sitt nya hem utan hoppas att han oxå får ett bra hem där han känner sig hemma.

  Tass på er som skriver så jättebra här på katthemmet i södertälje, mjau

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 5. Håller alla tassarna för att lilla Sotis hittar ett nytt hem! Hoppas det fortsätter gå bra för Gullan, tänk vilken tur att det finns tålmodiga tvåbeningar ibland.

  SvaraRadera
 6. Hej Dui och Deco. Vi ska nog hitta ett nytt hem till Sotis så småningom. Och tänk om alla mattar och hussar var som era, som kommenterar bloggen, och som Gullans.

  SvaraRadera
 7. Hej Sippo. Du får trösta husse så underläppen slutar darra på honom. Vi ska jobba vidare för Sotis och alla andra katter här.

  SvaraRadera
 8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ibland blir det tyvärr fel när en katt hamnar i ett nytt hem. Då får man helt enkelt leta vidare efter ett hem som passar bättre. Det är vad vi gör för Sotis nu.

  SvaraRadera
 9. Hej Mimmi Chicko Tarzan Sessan. Det kan förstås bli tufft med så många fina kissar. Jag tror Sotis skulle kunna bli lite orolig, åtminstone i början av så många kissar, men vi ska nog hitta ett annat bra hem åt honom.

  SvaraRadera
 10. Hej Alice. Det är snällt att du håller tassarna för Sotis, det behöver han. Och Gullan har verkligen haft tur. Jag tror hon kommer belöna sina människor nu för att de låtit henne ta allt i sin egen takt.

  SvaraRadera

KAtten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Nu är det lördag. Då brukar vi numer ha Öppet hus både i butiken och på katthemmet. Ibland finns d...