fredag 25 juni 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

När våra människor sa att vi skulle avlivas för att de skulle flytta trodde vi först att vi hört fel. Vi trodde inte det var möjligt att avliva familjemedlemmar. Men vi förstod snart att de menade allvar. Grannen sa: finns det ingen annan som kan ta hand om dem? Nej, det tror vi inte, blev svaret.

Den natten sov jag knappast nånting. Trulsa låg tätt tryckt intill mig och försökte sova. Hon vaknade då och då och tittade på mig med sina fina, blåa ögon och så sa hon: är det här vår sista natt?

Jag klappade henne på huvudet med tassen och försökte låt lugn när jag svarade: det kommer nog att lösa sig. Jag hörde själv hur orden stockade sig i halsen på mig. Jag var så ledsen och så rädd.

På morgonen vaknade våra människor och ställde fram våra transportburar. Vi skakade av rädsla. Då ringde det på dörren. Det var grannen.

Mer i morgon.

10 kommentarer:

  1. Stackars er! Klart ni inte sov en blund efter såna hemska ord! *torkar bort en tår från morrhåren och ger uppmuntrande nosbuffar*

    SvaraRadera
  2. Att bli så sviken av sina människor! *sniff* Vad ni måste ha oroat er hela natten! Hoppas att grannen kommer med något klokt förslag. Det verkar vara en kattvänlig granne, tycker vi det låter som. *hoppfullt* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Mreeeeow! Jag bankar tassarna mot skärmen i förtvivlan. När du tröstade lilla Trulsa, så trodde jag husse skulle bryta ihop. *morrhårsdarr* Om det inte vore för att ni nu satt och berättade, så skulle jag inte vågat läsa vidare. *sniff*

    SvaraRadera
  4. MEN stackars er, *GRÅTER*
    Hoppas hjärtinnerligt att eran granne kommer med vettigare svar.
    *bankar med tassen i golvet* det eran famlij hade sagt, vad som skulle hända er, FNYS.
    USCH!
    Sådana som tänker så, ska INTE ha med djur att göra överhuvud taget, tycker både vi och matte
    Kramar om er/
    Tasskram/
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Fy vad hemskt! Hur kan man bara tänka så att man ska göra sig av med delar av sin familj. Förstår att ni var jätteoroliga. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Hej Alice. Det var nog den värsta natt vi upplevt. Hoppas vi aldrig behöver uppleva en sån natt igen.

    SvaraRadera
  7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi tycker det är konstigt att man kan svika katter på det där sättet. Vi svek ju aldrig våra människor.

    SvaraRadera
  8. Hej Sippo. Det är verkligen ingen rolig läsning, det håller jag med om. Men om man inte berättar så kommer människor aldrig att förstå att det finns de som inte är snälla mot djur och då blir det aldrig nån ändring.

    SvaraRadera
  9. Hej Mimmi Chicko Tarzan Sessan. Vi tycker inte heller att såna människor skulle ha djur alls. Kan man göra så mot djur undrar vi hur man gör mot människor.

    SvaraRadera
  10. Hej Dui och Deco. De här människorna hade tydligen inga problem med att avliva familjemedlemmar. Vi förstår inte heller att man kan göra så.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...