lördag 26 juni 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

När grannen hade ringt på dörren släpptes han in. Han gick och satt sig vid köksbordet. Matte och husse satte sig bredvid honom. Vi låg tätt ihoptryckta i ett hörn och skakade.

Jo, sa grannen, det är ju så att min fru och jag tycker inte man ska låta avliva katter som är fullt friska och dessutom väldigt trevliga. Då sa husse, Nä, men vad ska vi göra då. Vi ska ju flytta. Då sa grannen, vi tycker ni borde ha ansträngt er lite för att hitta ett annat hem åt Pelle och Trulsa. Ni har ju inte ansträngt er nånting för deras skull.

Då såg våra människor lite dumma ut. Så fortsatte grannen: visserligen är min fru allergisk och vi kanske inte kommer att kunna bo kvar i huset så länge till, men vi är i alla fall beredda att ta hand om Pelle och Trulsa och är det så i framtiden att vi inte kan ha dem kvar ska vi ordna nåt bättre för dem än att avliva dem. Det kan vi lova dem.

Trulsa tittade på mig och sa: hörde jag rätt? Ska vi få ett hem hos grannarna? Javisst, sa jag. Jag sa ju till dig i natt att det skulle ordna sig. Då sa Trulsa: Jaså, jag trodde du bara sa det för att lugna mig. Ähem, nej då, svarade jag. Fast sanningen var ju den att jag var minst lika orolig i natt som Trulsa, men jag ville ju försöka visa mig stark så att inte hon skulle bli ännu räddare.

Vi berättar mer i morgon.

14 kommentarer:

  1. *svansdans, svansdans*
    Tänk om alla tvåbeningar vore som er granne, då skulle det inte finnas så många övergivna katter som behöver hem.
    Oj vad skönt för er att få flytta dit istället, hoppas ni får massor av gos av dem som ni inte verkar ha fått hittills.

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara och kloka grannar ni hade! Hoppas verkligen att det han sa, fick era människor att tänka efter. Det vore så hemskt, om de tanklöst skulle skaffa nya djur på nya stället som de flyttade till! Så synd att grannens fru var allergisk, för grannarna hade nog kunnat ge ett jättefint hem till katter. Vi blir alldeles tårögda, när vi läser om hur du, Pelle, tröstar och lugnar Trulsa, fast du så klart var rädd själv. *kurr*

    SvaraRadera
  3. Vad bra att det fanns kloka människor i närheten och som vågade gripa in! Tänk vad bra att de ville ta hand om er fast de var allergiska. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Sa bra att du Pelle tar hand om din lillasyster. Sa hemskt det maste ha varit for er, bra att ni har varandra. Undrar vad som hander nu? Glad Midsommar till Blogghjalpen och alla ni kissar pa katthemmet from Adam & Zoe

    SvaraRadera
  5. *springer i cirklar* Vilken tur att ni hade sån snäll granne! *svansdansar* Vi förstår också att du försökte vara stark för Trulsas skull, du är en riktigt god vän du. *nosbuffar* Om era grannar nu läser det här, så vill jag bara jama att ni är jättesnälla människor! *kramarom*

    SvaraRadera
  6. Skaparkatten välsigne så godhjärtade och kloka människor som de där grannarna! *klosterkatterna gör svanshonnör och bugar*

    SvaraRadera
  7. MEN så snälla grannar ni har, Pelle och Trulsa, mjau
    Dom verkar verkligen gilla djur överhuvud taget, Tasskram
    Hoppas verkligen det går som ni tänkt er.
    *SVANSDANS*
    Å så GLADA vi är för er skull, mjau
    Det säger matte oxå, när vi berättade vad som händer nu.
    Säger verkligen som sippo:

    Om era grannar nu läser det här, så vill jag bara jama att ni är jättesnälla människor! *kramarom*


    Det finns snälla människor oxå som ni ser, så det kommer att ordna sig för er oxå.


    Tassekram på er missevänner

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  8. Hej Alice. Ja, gissa om vi dansade svansdans? Våra nya människor var jättesnälla mot oss.

    SvaraRadera
  9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, vi hade verkligen tur som fått såna grannar. Annars kanske vi inte hade levt idag. Nu gör vi det och väntar på ett nytt hem.

    SvaraRadera
  10. Hej Dui och Deco. Det är verkligen tur att det finns kloka och snälla människor. Dumsnutar finns det alldeles för gott om tycker vi.

    SvaraRadera
  11. Hej Adam & Zoe. Det var nog tur att vi hade varandra, för annars hade det blivit ännu värre än det var. Blogghjälpen tackar för hälsningen och alla vi katter på katthemmet också.

    SvaraRadera
  12. Hej Sippo. Vi sprang också i cirklar och svansdansade må du tro. Klart att man måste försöka trösta de som är ledsna, även om man är ledsen själv.

    SvaraRadera
  13. Hej Klosterkatterna. Vi tror nog att Skaparkatten hade sin klo med i spelet. Annars hade vi nog inte hamnat bredvid så fina grannar.

    SvaraRadera
  14. Hej Anonym. Vi hade verkligen tur som fick så snälla grannar. Jag vet inte om våra människor läser det här, men jag hoppas det.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...