fredag 4 juni 2010

Katterna Findus och Falaffel berättarHej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.Idag har blogghjälpen varit på hembesök i vårt nya hem. Hon berättade för oss hur vi skulle komma att bo.

Vi får bo i ett stort hus. Det finns trappor mellan våningarna och där får vi springa, hur mycket vi vill. Så finns det en altan, men där kommer inte vi att få vara, för den är inte innätad.

Utanför huset finns ett litet hus också, nån sorts lekstuga. Där kan vi också vara om vi vill, fast det kommer att dröja. Först ska matte och husse se om vi klarar av att vara utomhus. Det var så länge sedan vi var det, så vi kanske har glömt hur det är att vara ute. Dessutom har vi ju aldrig varit ute och samtidigt haft möjlighet att gå in. Det kommer vi att ha nu.

Tyvärr kommer det att dröja en hel vecka innan vi får flytta hem. Nästa fredag är det dags. Det blir första natten som hela familjen sover i huset, och då vill det att vi ska vara med från början.
Fast redan nu på söndag ska de komma och hälsa på oss på katthemmet, för de längtar så efter oss.

Vi berättar mer i morgon.

14 kommentarer:

 1. Det låter som ett riktigt mysigt hem, men det hade vi ju såklart förväntat oss. Men om ni ska börja vara ute, så tänk på att inte springa så långt hemifrån. Det finns fullt med elakingar ute, fast det vet ju ni mer om än vad jag gör.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter med trappor och allt! Trappor är jättekul att springa i!Ni kommer att få det toppen, ni kanske ska göra som vi: altanen först och sedan ute så att det känns bra för alla. Det är bara två dagar tills söndag då ni får mysa med faniljen och sen är det inte många dagar kvar. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt det låter! En trappa att springa och leka tafatt i... Och kanske ett eget hus att busa i på tomten... och en tomt att kunna springa på med tassarna i gräset... Men vad kul att de vill inviga huset tillsammans med er! En vecka går jättefort, så det är snart dags.
  Nosbuffar och kurr

  SvaraRadera
 4. Åååh, så bra det låter! Trappor, tomt med grönt under tassarna, lekstuga... Och det viktigaste av allt: era snälla människor! Visst är det bra, att de längtar lika mycket efter er, som ni efter dem? Nu har ni mycket att jama om i natt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. MEN å så roligt Falaffel och Findus, mjau
  Hoppas, hoppas innerligt att ni kommer att trivas i ert nya hem sedan.
  Det gör ni säkert.
  Springa i trappor och jaga varandra upp och ner och leka i en lekstuga oxå kanske.
  Springa i grönt gräs därhemma,
  så mysigt ni kommer att få.
  Spännande att höra mer i morgon.

  Tassetass/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 6. Jättekul! Så glad för er. Förstår att ni måste vara alldeles till er i tassarna nu. Ett eget hus och en egen familj.

  Svansdan!

  SvaraRadera
 7. Vi är jätteglada för er skull, grabbar! Låter som ett perfekt hem med mattar och husse som tänker klokt på det där med att vänja sig vid utelivet - det gjorde vår matte också, så det tog ett tag innan vi fick gå ut och då bara i sele och löplina så att vi inte skulle råka illa ut. Och det där att ni skall få vara med familjen från första början när de börjar bo i hemmet låter jättefint, tycker vi! Så snälla de är som tar en sådan hänsyn, och som låter er känna redan innan flytten att ni är älskade, väntade och efterlängtade. Nu skall vi knäppa tassarna och be att veckan går riktigt fort, så att ni får komma HEM!!!

  Nosbuffar från Majsan och Jenny, f.d. katthemskatter och numera glada klostermissar.

  SvaraRadera
 8. Hej Sippo. Vi ska akta oss för elakingarna må du tro. Oss ska de inte få vara dumma mot en gång till!

  SvaraRadera
 9. Hej Dui och Deco. Vi är ju inte vana vid trappor, särskilt inte inomhus, men vi tror det kommer blil jättekul.

  SvaraRadera
 10. Hej Alice. Vi tycker också det är ättekul att de vill inviga sitt nya hus med oss. Vi känner oss redan som familjemedlemmar fast vi inte riktigt känner våra människor ännu.

  SvaraRadera
 11. Hej FIndus, Isak och Rasmus. Jo, här jamas det för fullt må ni tro. Vi har berättat för våra kompisar om vårt nya hem så mycket så de är jättetrötta på oss. Fast vi jamar på i alla fall.

  SvaraRadera
 12. Hej Anonym. Det är flera som har sagt att det är jättekul med trappor, så det ser vi särsklit fram emot.

  SvaraRadera
 13. Hej Nea theCat. Ja, tänka att plötsligt får vi en massa eget! Fast bäst av allt är de egna människorna.

  SvaraRadera
 14. Hej Majsan och Jenny. Ja, ni vet ju hur det är att vänta på att få åka hem.Vi minns nog hur mycket ni jamade om att ni skulle flytta i flera veckor innan det blev dag. Jättesnällt att ni ber att veckan ska gå fort. Då är det nog snart fredag!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...