söndag 4 september 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen och därtill Hittekattens Dag. Vi bjöd på saft, kaffe, kakor, plommon och godis. Det kom lite folk, men med tanke på allt vi bjöd på borde det kommit fler tycker jag.

Förutom de som tittade på katter kom det två jamarsnälla tjejer som har börjat hos oss för att försöka socialisera lite skygga katter. Vi hoppas att vi snart ska ha en grupp av människor som ställer upp på det. Det är ett tålamodsprövande arbete, men när det väl ger resultat kan man bli hur glad och nöjd som helst.

Blogghjälpen kommer fortfarande ihåg det som igår första gången hon fick klappa Berta, en av våra fina bloggkatter som fått ett bra hem sen länge. Det tog lite tid, men sen blev hon hur tillgiven som helst. 

Som ni ser av dagens bild är jag lite trött nu och ska sova. I morgon måste jag upp tidigt och förbereda styrelsemötet på katthemmet.

14 kommentarer:

 1. Tindra hälsar och tycker att du gör ett utmärkt jobb som kattvärd, fast vad annars kan man vänta sig av en Södertälje-katt.
  Både husse och jag minns hur rädd Tindra var när hon flyttade hit, men sen blev hon ju världens gosegris.

  SvaraRadera
 2. Du är duktig du! Både öppethus och hittekattens dag och så styrelsemöte i morgon! Ingen rast och ro för dig inte! Hoppas att du får lite extra gottistilldelning, så du får lite extra krafter!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Tjejerna hos er gör verkligen ett jamarbra jobb med skyggisar! Jag kommer ihåg hur rädd och skygg jag var i början och fast det tog lång tid så gav de inte upp. När sen matte kom vågade jag gå fram och gosa och tala om för henne att jag ville ha henne till matte. Det hade jag aldrig vågat utan deras hjälp. Nu är jag en riktig kelgris säger matte.
  Bra att du passar på att vila inför mötet imorgon. Jamar som Maurice & Kajsa - hoppas du får lite extra godis för allt jobb du gör!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Synd att det inte kom fler. Så bra med tjerna som ska vara extra mycket med skyggisarna. Förstår att du är trött efter allt jobb. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Hej Madeleine. Vi jamarsnälla tjejer tyckte det var mysigt att gosa med er. Imorgon tisdag kommer vi och jobbar och gosar mera.
  Janet och Ingrid

  SvaraRadera
 6. Det händer verkligen mycket på katthemmet. Förstår att det är massor att planera! Jamarsnälla tjejer kan det aldrig bli för många av. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Så bra att de två jamarsnälla tjejerna kom, när det nu blev så få andra besökare. Och det bästa är att de kommer tillbaka! Säkert kommer många av era katter att bli riktiga kelgrisar precis som Alice. Det som behövs är just tvåbeningar som har tillräckligt med tid, tålamod och kärlek!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. Sippo, jag gör ju så gott jag kan. Man måste ju hjälpa sina kompisar, precis så som du hjälpte Tindra när hon flyttade in hos er.

  SvaraRadera
 9. Maurice & Kajsa, det blev faktiskt lite extra godis. Fast det kunde definitivt varit mer!

  SvaraRadera
 10. Alice, du är ett bra exempel på hur en skyggis blir en tryggis. Men så har du en fantastisk matte också.

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco, det är jättebra med tjejer som hjälper oss att känna oss väl till mods. En sån tjej, eller kille, borde varje katt ha.

  SvaraRadera
 12. Janet och Ingrid, åh vad bra att ni kommer i morgon igen. Ni kommer väl in till mig också då?

  SvaraRadera
 13. Findus, Isak och Rasmus, ja det är mycket som händer nu. Vi hoppas att allt ska gå bra, men jag är optimistisk.

  SvaraRadera
 14. Gunilla och Frasse, det är precis det som behövs. Tänk om det fanns miljarder snälla tjejer som gosade med alla katter *drömmer*.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...