tisdag 27 september 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Idag har jag fortsatt att fundera över vissa saker. Det finns så många motsättningar i livet och jag funderar mycket över dem.

Jag läste idag att en liten kattunge hamnat under en spårvagn i Göteborg. En kvinna rusade ut på spåret och försökte stoppa spårvagnen. Föraren frågade då om det var hennes katt. Det var det inte. Då kan jag inte vänta, sa föraren och startade spårvagnen. Den lilla kattungen dog.

Några dagar tidigare råkade en annan liten kattunge fastna i ett rör i en byggnad i Göteborg. Där jobbade 5 VVS-tekiniker i två dygn för att rädda katten. Till slut räddades katten och en av räddarna gav kattungen ett hem.

Varför handlar en del som spårvagnsföraren medan andra gör som VVS-teknikerna? Hur är det möjligt att starta en spårvagn, en bil, ett tåg, eller vad som helst om man vet att det finns en levande varelse under som med stor säkerhet kommer att dö om man kör vidare? Jag tycker det är en brist på empati som är skrämmande. Såna tvåbeningar bårde straffas tycker jag.

6 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med dig. Vi blev jättearga när vi läste om den överkörda kissen och vi hoppas att föraren där blir straffad. Men det borde även den bli som bara dumpade kissen mitt på gatan. *fräser*

  SvaraRadera
 2. Förstår inte alls hur man kan göra något sådant och hur man tänker, men det gör man nog inte då. Tycker att det är en bra idé att de ska bli straffade.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. O en sådan förskräcklig händelse! Den spårvagns-föraren hoppas jag verkligen får igen med råge! Att bara vara så hjärtlös!

  Nosbuffar från klosterkatterna

  SvaraRadera
 4. Sippo, ja det var minst två tokar inblandade i den här sorgliga historien. Svårt att förstå hur man bara kan handla så där.

  SvaraRadera
 5. Dui och Deco, hoppas det blir nåt straff för båda förövarna, men jag undrar jag...

  SvaraRadera
 6. Klosterkatterna, den föraren kan varken haft hjärta eller hjärna, och inte den som släppte ut kattungen heller.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...