fredag 2 september 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.
 
Det är inte ofta blogghjälpen blir rörd till tårar, men nu har hon blivit det igen. Det har hänt flera gånger på senaste tiden. Först när hon fick den fina bannern av Wikki, sen när Sippo startade en facebookgrupp till stöd för katthemmet och så idag när Sörpingkatterna  la upp den här fantastiska videon till stöd för Södertälje Katthem . Sen har hon också blivit väldigt rörd av alla som skänkt pengar till katthemmet för att hjälpa oss. Idag fick jag ta in en hel hushållspappersrulle i buren så jag kunde trösta.

Ibland säger blogghjälpen att det känns väldigt jobbigt att behöva strida för att vi katter ska ha nånstans att ta vägen. Hon tycker det borde vara en självklarhet för ALLA kommuner att ta ett ansvar för hemlösa husdjur. Kommunerna får så mycket gratis om de stöttar katthemmen. Många ställer sin fritid till förfogande och många stöttar oss också ekonomiskt. Ändå ska vi behöva stå med mössan i tassen för att få en slant av kommunen. Ska det vara så?

Men när det känns som allra jobbigast så kommer en banner, ett bidrag från en privatperson eller ett företag, ett upprop på facebook, en film från en bloggare – och plötsligt glimmar det till i ögonen på dem som jobbar med att rädda katthemmet. VI SKA KLARA DET HÄR. Med hjälp av många människor måste det gå.
Snart är det vinter. Vi vet alla vad det betyder för hemlösa katter. Många kommer att fara illa, till och med då en plågsam död för att ingen tar hand om dem. Ska vi låta det vara så?14 kommentarer:

 1. Nu blev husse blank i ögonen när han läste att blogghjälpen blivit det.
  Madeleine... tröstbuffa blogghjälpen från oss!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Oj, en hel toarulle med papper? Jag känner igen det där när från husse.
  Vi finns här och vi tänker på er hela tiden. Det ska ni veta kära vänner. *svanskram*

  SvaraRadera
 3. Vi tycker inte heller att det ska vara så. Skönt att det finns många (trots allt) som vill och kämpar och försöker på det sätt de kan. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det här kommer gå. Något alternativ finns inte! Men det är såklart helt galet att man ska behöva tigga hela tiden av kommunerna. Tyvärr är det väl så att all vårdande verksamhet får kämpa. Kanske litet grand för att de ofta drivs av kvinnor som gör sitt allra yttersta för att klara det, och därför bryr sig inte de styrande.

  SvaraRadera
 5. Våra mattar håller med Gustav - tänk om kvinnorna i världen skulle strunta i allt oavlönat arbete de utför? Då skulle samhället bryta samman...

  Vi tänker också på er jämt, jämt! Och du skall se att vi tillsammans räddar katthemmet, så att ännu fler missar kan få goda hem fulla av kärlek och trygghet.

  Nosbuff från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. Vi ska hjälpa vår matte att virka Mymlanbusbollar som ni sedan kan sälja till förmån till katthemmet, dessutom har hon ju fått jobb i 4 månader så en liten slant kommer varje månad från slutet av september.
  Nosbuffar från Kolonimissarna som vill att alla missar ska ha det bra! Klart att katthemmet ska vara kvar! Basta!

  SvaraRadera
 7. Helt klart borde det vara lag på att kommunerna tog ansvar för djuren i kommunen också. Man kan verkligen undra varför det inte är så redan.

  Tröstgosa med blogghjälpen en riktigt lång stund nu Madeleine. Tror hon behöver det.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Max och Måns, men det är inte så lätt att tröstbuffa när man själv är alldeles blöt i ögonen!

  SvaraRadera
 9. Sippo, det känns tryggt att ha så många vänner. Utan er alla skulle allt kännas så mycket värre.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, jag har sagt till blogghjälpen att det gäller att inte ge upp! Vi måste kämpa för alla hemlösa katter!

  SvaraRadera
 11. Gustav, jag tror du sätter tassen på spiken, eller vad det heter. Istället för att hänvisa till att vissa andra kommuner inte ger nåt bidrag till sina hemlösa katter borde de stå upp för oss och visa att man har mycket att vinna på att hjälpe hemlösa katter i alla kommuner.

  SvaraRadera
 12. Klosterkatterna, det finns alltid många missar som behöver oss. Alldeles för många. Blogghjälpen ser fram mot den dag katthemmet inte behövs och vi kan öppna pensionat istället.

  SvaraRadera
 13. Östgötakatterna, vad snällt av er matte att virka Mymlanbusbollar som vi kan sälja. Och visst ska vi kämpa för katthemmet!

  SvaraRadera
 14. Nea, jag tycker de som jobbar på kommunen är jättedumma om de bestämmer sig för att vi inte ska finnas kvar. Det behövs ju fler katthem, inte färre.

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...