onsdag 14 september 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.
 
Idag kommer det bli en sån där blogg som jag egentligen inte gillar – en lång blogg. Vi hinner sällan själva läsa långa bloggar och brukar försöka hålla våra egna ganska korta, men idag måste den bli lite längre.

När blogghjälpen sökte en ny bloggkatt efter Lilja valde hon mellan mig och en annan svart katt som bott här länge. Den katten fick en intresseanmälan för ett tag sedan tillsammans med en kompis som hon tycker jamarmycket om. Allt var frid och fröjd, förutom en sak. Matte bodde i Vadstena som ligger långt bort och hon hade ingen brummis. Hon skulle åka buss med katterna ända hem.

När jag hörde det höll jag på att ramla på svansen! Visserligen är det inte nåt kul att åka brummis, men det är i alla fall bättre än att åka buss med en tvåbening som man ännu inte känner och en massa andra människor. Och tänk om man skulle bli åksjuk på vägen.

Jag satte ner tassen omedelbart och kallade till mig blogghjälpen. Jag förklarade läget för henne och sa att ”du har ju en brummis. Nu får du se till att använda den på ett vettigt sätt som omväxling. Du får köra mina kompisar till Vadstena i brummisen”. Blogghjälpen såg lite förvånad ut och så sa hon ”men det är ju 50 mil hemifrån mig fram och tillbaka!” . ”Mila mig hit och mila mig dit” sa jag. ”Mina kompisar ska till Vadstena och de ska åka i din brummis. Och det är inte förtassningsbart!” sa jag. ”Nähej” sa blogghjälpen, ” då får jag väl ordna det”

När hon äntligen förstått vad hon skulle göra, så kom hon och hämtade dem idag vid 11-tiden. Sen har hon berättat att de var jätteduktiga i bilen och sov nästan hela tiden. Nu bor de i Vadstena och håller nog som bäst på att undersöka sitt nya hem.

Så kan det gå till när jag styr verksamheten på katthemmet!

18 kommentarer:

 1. Men det var jamar i mig inte dåligt vad du är bestämd i förhandlingar! För att inte jama hård! Men det var väldigt osjälviskt av dig att engagera dig så för dina kompisar. Och visst var blogghjälpen hygglig som lydde dig? Det tycker jag! Hoppas nu att dina kompisar trivs med sina människor!

  SvaraRadera
 2. Du tassade i ordentligt. Blogghjälpen är verkligen fantastisk tycker vi men hon behöve nog lite hjälp+ på traven i det här fallet. Nu håller vi tassarna för att din människa kommer snart.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Oj, där var det jam och inga visor. *stora ögon* Men det var nog lika bra, så att kissarna slapp åka sån där buss. Husse säger det är jätteläskigt.

  SvaraRadera
 4. Mjau, hoppas att dina kompisar fick ett bra hem då.
  Bra att du sa till om det, att dom inte behövde åka ngn buss.
  Bätttre med ngn mindre brummis.

  OM du har tid eller så, så har jag/Sessan 6 årskalas i morgon för alla våra kattnätvänner
  vi bjuder på fisk, räkor och grädde, så får alla katter ta med sig ngt oxå att äta.

  Tass

  SvaraRadera
 5. Vad jamargulliga ni är du och blogghjälpen som ordnade det så bra för dina kompisar!

  Ni är värda varsin dentisask både du och blogghjälpen (fast hon skulle säkert ge bort sin till dig! ;)

  Kurr
  Linnsen och Frank

  SvaraRadera
 6. Så bra att du satte ner tassen ordentligt Madeleine , så att blogghjälpen använde sin brummis i nödan denna gången :)
  Hoppas dina kompisar kommer att trivas i sitt nya hem i Vadstena !

  SvaraRadera
 7. Bra att du satte ner tassen!
  Hoppas de får det bra som "Östgötakatter"
  nosbuff

  SvaraRadera
 8. Oj, det kallar jag att sätta ner tassarna! *imponerad* Ja ibland måste man göra det, men det var jamarsnällt av blogghjälpen att åka iväg med dina kompisar! Skönt att de slapp åka med en läskig bussbrummis. Matte undrar om ni kan skicka några myntakatter till oss om hon tassar in pengar på ert konto.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Det var väl en bra användning av brummisen. Både klokt och snällt av dig att tänka på, att dina kompisar skulle få en bekväm resa till sitt nya hem. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Gustav, jag är nog ganska tuff, fast blogghjälpen säger att jag är mest mjuk och gullig. Och jag tycker faktiskt också hon var snäll.

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco, utan tassledning skulle nog inte blogghjälpen fungera så bra.

  SvaraRadera
 12. Sippo, jag tycker det verkar väldigt stressig att åka buss. Då är det trots allt bättre med brummis.

  SvaraRadera
 13. M, C, T, S kul med party igen! Ska försöka tassa ut när det är tomt på katthemmet.

  SvaraRadera
 14. Linnsen och Frank, det är bästa betalningen för dentisask är inget för blogghjälpen. Den skulle jag garanterat få.

  SvaraRadera
 15. Kjelle Bus, jag hoppas också att mina kompisar trivs i sitt nya hem. Fast det är mycket att undersöka i början.

  SvaraRadera
 16. Max och Måns, ni är ju nästan grannar med mina kompisar. Hälsa dem om ni ser dem.

  SvaraRadera
 17. Alice, vi kan säkert ordna med myntakatter, men jag måste får blogghjälpen att ta reda på vad det kostar först.

  SvaraRadera
 18. Findus, Isak och Rasmus, ja man måste ordna det så bra som möjligt för oss katter. Jag känner det som min plikt!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...