måndag 26 september 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Eftersom jag var ledig igår funderade jag lite på vad jag skulle berätta för er idag. Som ni vet hade vi ju medlemsmöte i söndags. Då var ju djurpolisen här. Jag lovade ju berätta lite mer om dem.

Som ni vet finns det ju skällisar som de kallar för kampskällisar. Det har ju kommit förslag från olika håll att de ska förbjudas. Det tyckte djurpoliserna var ett väldigt dumt förslag för de sa att de skällisarna är tvärtom väldigt lätthanterliga. De kunde inte påminna sig en enda gång då det varit problem med en sån skällis.  Det är ägarna som ofta är problemet. De hetsar sina hundar till att vara elaka, men får man bort ägaren så är skällisen jättesnäll. 

Om djurpolisen beslagtar en sån skällis, händer det att ägarna och ägarnas kompisar kommer för att frita skällisen. Såna problem har de aldrig haft med kattägare som fått sina katter beslagtagna.

Det var då jag började undra: det är ju i och för sig bra att kattägare inte gör så, men varför är de inte lika angelägna att få tillbaka sina katter? Är vi inte lika mycket värda att kämpa för att få tillbaka? Fast å andra sidan – har man fått sin katt omhändertagen är man nog inte särskilt lämplig som kattägare, eller hur? Knepig fråga det där.

16 kommentarer:

 1. Där har nog matte lite fördomar, för hon tycker att det kan vara ganska läskigt att möta s.k. kamphundar ute. Men självklart är det som alltid hur hunden själv blivit uppfostrad och behandlad av sin människa som styr hur den uppför sig. När man tänker efter, inser man det. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Ja du Madeleine det är en knivig fråga det där !

  SvaraRadera
 3. Mycket att fundera över. VI tycker ju så klart att katter är lika mycket värda men som du jamar har man blivit omhändertagen av polisen så är nog inte matte eller husse så lämpliga ägare. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Människor som inte kämpar för sina djur, förtjänar dem inte. Så tycker både husse, jag och Tindra.
  Husse skulle gå bärsärk om någon kattnappade oss.

  SvaraRadera
 5. Jamarknepig fråga det där.
  Husse har en på hans arbete som har en kampskällis.
  Och husse jamar att det är världens snällaste.
  Skällisens husse jamar "SITT" och så sitter han utanför och väntar på sin husse.
  Så det är som jamat inte skällisarnas fel, eller katternas fel.
  Det är ALLTID 2beningarnas fel!

  SvaraRadera
 6. Jag frågade matte vad hon trodde, och hon sa att kamphundar används i slagsmål där tvåbeningar satsar stora pengar på vilken hund som skall vinna... så en stark och aggressiv kamphund kan dra in jättestora summor till sin husse (det brukar vara en husse). Kanske är det därför de försöker frita hunden? De förlorar ju kattiljoner slantar på att mista den. En katt kan man aldrig få att slåss mot betalning, men hundar är funtade så att de måste lyda sin husse fast de inte vill, stackarna...

  Matte säger också att kamphundar, oftast pitbull eller rotweiler, är jätterara och gosiga om de får leva hos rätt matte eller husse. Det är inte hunden det är fel på, utan tvåbeningen som har hand om den!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Jamar som M&M, det är en jamarknepig fråga det där. Jag tror också att det är tvåbeningarna det är fel på, men problemet är ju att när man möter en sån hund ute så kan man inte veta vad för slags tvåbening den har. Här i stan har vi tyvärr problem med att vissa kriminella unga hussar skaffar såna hundar för att hota andra tvåbeningar med. Både matte och vi katter här hemma tycker inte att man skall avla på såna raser, lika som att man inte skall avla på vissa hund och kattraser som är sönderavlade och ger djuren problem att tex andas eller höftproblem och liknande. Det finns så många andra fina raser så att alla hussar och mattar borde kunna hitta fina djur ändå. Sen tycker vi att man borde införa något slags "körkort" för att få köpa djur, så kanske man kan slippa att de värsta tvåbeningarna har djur som de inte sköter.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Vi jamar med om att det ALDRIG är fyrbeningarnas fel när något blir fel. Människorna har större överblick, mer att säga till om - kort jamat, de har MAKTEN. Och då har man också ANSVARET. Punkt slut!
  Angående att kräva tillbaka omhändertagna djur så tror vi inte att det har med djurets värde som djur att göra om man gör det eller inte. Däremot kan det kanske vara så att ägare till kampskällisar lägger in mer av sin prestige och självkänsla i sin skällis och därför känner sig mer hotade när skällisen tas i från dem.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 9. Findus, Isak och Rasmus, visst är det så att det beror på hur skällisen blivit uppfostrad. Men vad djurpolisen menade var att det inte är några speciella rase som är farliga, utan alla djur som blir illa behandlade kan bli farliga.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, nä då är det nog bättre att vi få ett annat hem.

  SvaraRadera
 11. Sippo, jag änskar att många fler skulle gå bärsärk om nån kattnappade deras katt. Ni har verkligen haft tur.

  SvaraRadera
 12. Max och Måns, om inte tvåbeningarna behandlade sin djur illa skulle vi nog inte ha några problem med vare sig arga skällisar eller katter.

  SvaraRadera
 13. Imma, jag tror matte har så rätt. Ett djur som blir väl behandlat behandlar andra väl.

  SvaraRadera
 14. Alice, visst är de4t sosm matte säger, men problemet är ju att man kan förstöra precis vliken hund som helst, oavsett ras. Tyvärr har ju just pitbullterriers och några till valt ut av såna som inte kan hantera hundar på ett bra sätt och då blir ju hundarna syndabocker istället för deras tvåbeningar.

  SvaraRadera
 15. Gunilla och Frasse, jag tror ni har alldeles rätt. Dessutom är det ju tyvärr så att de här skällisarna represnterar ett rent ekonomiskt värde för sina ägare som gär att de ska tas tillbaka till varje pris.

  SvaraRadera

En katt på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag är lite blyg så jag vågar inte riktigt berätta vad jag heter ännu. Men om ni vill följa mig så kommer jag börja blogga i början på ...