torsdag 24 juni 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Våra människor fortsatte tala om att flytta. De skulle få det mycket bättre nånstans långt borta sa de. Vi tyckte det lät jobbigt med flytt långt bort, men sa till varandra att bara det blir bra när vi kommer fram är det väl OK.

Dagarna gick. Vi hörde att det planerades för flytt. Man gick och pekade ut saker som skulle med i flytten, Vi hörde också att man ringde en flyttfirma. Vi undrade vad det var, men fick sedan klart för oss att det var några som skulle hjälpa till att flytta åt oss.

Efter flera veckor började våra människor packa ihop saker i lådor och kartonger. Vi hjälpte till så gott vi kunde, men blev ofta bortfösta. Det tyckte vi var fräckt, för vi ville ju bara hjälpa till.

När datumet för flytt började närma sig kom grannen in en kväll. De pratade om ditt och datt. Sen frågade grannen: vad blir det av katterna? Då kom svaret som ett piskrapp från våra människor: De ska avlivas.

Vi berättar mer i morgon

14 kommentarer:

 1. Avlivas????
  De kan väl ändå inte mena att de skulle avliva er? Sina familjemedlemmar? Så beter man sig bara inte! *stampar med tassen och frääääser*

  SvaraRadera
 2. Nehej! Så kan man faktiskt inte göra! Idioter! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Usch så hemskt det måste kännas att höra detta! Hur kan människor ens tänka tanken?! Fy kattsingen.

  SvaraRadera
 4. Vi tror inte våra öron! Fy och fräs! Åh, så hemskt att höra detta från sin familj. Vi förstår ju att något annat hände, eftersom ni är på katthemmet nu. Men vi tycker det är så fruktansvärt om det är så att människor lättvindigt ska avliva sina familjemedlemmar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. När jag kom till orden "de ska avlivas" slutade jag andas, så hemskt var det! Hur kan man ens tänka tanken när det gäller två av sina egna familjemedlemmar?!? Ni hade ju varit hos dem sedan ni var små kattisar... inte skulle de ha velat avliva sina barn p.g.a. en flytt, eller...?!? *ryser*

  Hade nog inte kunnat sova i natt, om det inte var för att jag vet att ni sitter trygga på katthemmet och fortfarande lever. Puh!

  Tass från Imma, som basar över fyra f.d. katthemskatter här i klostret.

  SvaraRadera
 6. MEN vad är det vi hör..
  AVLIVA sina familjemedlemmar?
  Vad är det för typ av tvåbeningar *GRÅTER*
  NÄ FY vilka idioter
  ni har bott hos *stampar med tassarna*
  Tur att ni kom till katthemmet iaf
  Gör man så med människobarn tro?
  Stackars er.

  Tassekram på er missevänner
  Gillar er verkligen

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 7. Vad i halva Fräslunda?! Nu är jag så arg att jag darrar i hela svansen! Fyjamarn så hemskt. Stackars stackars er.

  SvaraRadera
 8. Hej Alice. Jo, det var alldeles precis så som de sa. Och menade!

  SvaraRadera
 9. Hej Xantippa. Vi förstår inte heller hur man kan säga så eller ens tänka tanken. Men en del människor är såna.

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Vi tycker också de är idioter, men det hjälpte ju inte mycket i den situation vi var.

  SvaraRadera
 11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Sen vi kom hit till katthemmet får vi ofta höra liknande historier. Människor bara lämpar över ansvaret för sina katter till djurvänner som arbetar ideellt på ett katthem. De ringer ofta och hotar med att katterna ska avlivas, ofta samma dag, om inte katthemmet tar hand om dem. Så är en del människor. Nån kallade dem idioter och vi säger inte emot.

  SvaraRadera
 12. Hej Imma. Tänk om alla vore som ni istället för som våra första människor. Då skulle alla katter ha det bra, och det är de värda.

  SvaraRadera
 13. Hej Mimmi Chicko Tarzan Sessan. Som tur var hade de här människor inga barn. Annars vet vi inte vad som hade hänt med dem!

  SvaraRadera
 14. Hej Sippo. Även om du ibland är lite missnöjd med hur husse gör i vissa situationer så kan du skatta dig lycklig över att ha en sån människa. Jag tror aldrig han skulle hota dig eller Snuffe med avlivning bara för att lösa sitt eget problem. Såna människor borde det finnas flera av.

  SvaraRadera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...