söndag 3 januari 2010

Katthemmet Kompis utanför Nybro har brunnit

Som ni kanske hört har katthemmet Kompis utanför Nybro brunnit ner till grunden på nyårsdagen. Ett antal katter har räddats, 1 har måst avlivas, 2 finns hos veterinär men bedöms klara sig, några har sprungit till skogs och ytterligare några befaras vara innebrända.

Behovet av hjälp är naturligtvis stort. Förutom mat och medicin behöver man dynor, filtar, matskålar, rengörings- och desinfektionsmedel (virkon) bland annat. På det katthem jag jobbar lägger vi ofta frottéhanddukar eller filtar i vanliga örngott som blir utmärkta dynor. Har ni sådant att avvara, skicka det till Katthemmet Kompis, N Svalehult 230, 382 96 NYBRO.

Kan ni avvara en slant så är katthemmets plusgirokonto: 35 74 82-9.

För att de som driver och arbetar på katthemmet ska orka fortsätta är det viktigt att vi stöder dem på alla sätt vi kan. Alla djurvänner kan säkert sätta sig in i de känslor dessa peprsoner har just nu. För alla hemlösa katters skull behöver vi ge dem vårt fortsatta stöd.

Katthemmets blogg uppdateras löpande: www.katthemmetkompis.blogg.

4 kommentarer:

  1. Väl jamat. Tack vare alla bloggande katter runt om, så verkar Katthemmet Kompis, fått enormt stöd. Hoppas bara att det räcker. Vi behöver ju alla katthem som finns och mer därtill.

    SvaraRadera
  2. Herregud vilken sorg. Sätter in en slant som stöd för deras fortsatta arbete. Hoppas att något sådant aldrig kommer att inträffa igen.

    Hoppas nu att er väntan på era människor inte dröjer så långe. Ser med sorg och förväntan fram emot att få höra era berättelser.

    Kram från Helena, Mysis och Krypto

    SvaraRadera
  3. Hej Sippo. Visst behövs alla katthem och fler därtill. DÄrför ar det jätteviktigt att vi stöttar de som har det svårt. En annan gång kan det vara vi som behöver hjälp, fast vi hoppas det aldrig blir så, i alla fall inte av en sån här anledning.

    SvaraRadera
  4. Hej Helena, Mysis och Krypto. Ni är alltid snälla både mot katterna på vårt eget katthem och mot andra katter. De blir säkert jätteglada över alla hjälp som verkar strömma in. I morgon ska jag skicka ner lite dynor till dem från vårt katthem. Det kommer nog till användning.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...