torsdag 14 januari 2010

Katterna Majsan och Jenny berättarHej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.Det var en svår tid för oss. Vi var så rädda för vad som skulle hända att vi mest låg och tryckte intill varandra.
En dag när våra människor talade i telefonen hörde vi att de sa: OK, då kommer vi med dem i morgon.

Vi stirrade på varandra. Vart var det vi skulle? Skulle vi avlivas, eller skulle vi nån annanstans? När vi lastades in i bilen var vi vettskrämda. Vi låg alldeles stilla och bara väntade på vad som skulle ske. Efter en stund kom vi fram till ett stort hus med en trappa. Där hade vi aldrig varit förut.

När vi kom in kom en tjej och tog emot oss. Hon sa att vi var välkomna. Vi tyckte vi kände igen rösten, men inte huset vi var i. Konstigt.

Efter en stund bars vi in till nåt som hette karantän. Vi hade suttit i karantän förut, men inte här. Vad betydde detta? Senare samma dag kom det in en annan tjej till oss och sa att vi inte skulle vara rädda. Här på Södertälje Katthem är alla snälla mot katter. Vi ska försöka ordna ett nytt hem åt er så snart som möjlig sa hon.

Då förstod vi. Vi hade kommit tillbaka till Södertälje Katthem där vi bott en gång förut, men det hade flyttat in i ett nytt hus. Det var därför vi inte kände igen oss.

Även om vi tyckte det var tråkigt att vara tillbaka tyckte vi i alla fall att det var bra mycket bättre än att bli avlivade, som man hotat med först.
Vi berättar mer i morgon
Majsan och Jenny

4 kommentarer:

 1. Tycker era förra människor borde kattmälas för olaga hot och olaga skrämmande av katt. *fräser* Skönt att ni kom tillbaka till era gamla vänner igen, trots att det var i ett nytt hus.
  *svanskram*

  SvaraRadera
 2. puh, vad skönt att ni kom till katthemmet. Fult av människor att göra på det där sättet. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det märks att du är en riktig juristkatt Sippo. Vi har länge funderat på vad de skulle anmälas för, men nu vet vi. Tack för tipset. Jenny och Majsan

  SvaraRadera
 4. Hej Dui och Deco. Visst är det fult att göra så. Dumt att det finns så många fula människor. Majsan och Jenny

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...