fredag 15 januari 2010

Katterna Jenny och Majsan berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.


När vi varit på katthemmet en tid kom det människor och tittade på alla katter som fanns där. Ibland fick en katt ett hem. Det fick oss att bli lite oroliga. Visserligen ville vi ha ett hem, men vi ville ju vara tillsammans också. Tänk om en familj ville ha den ena av oss och en annan den andra.

När blogghjälpen började hjälpa oss med bloggen tog vi upp det med henne. Då sa hon att vi inte skulle oroa oss över det, för det märks ju tydligt att ni vill vara tillsammans och så ska det bli också. Ibland tar det längre tid att hitta ett hem till två katter än till en, men det får det väl göra då, sa hon.

Det tyckte vi lät toppen. Alla är snälla mot oss här på katthemmet och vi får god mat. Ibland lyckas vi smita ut ur buren också när de ska städa här, då blir det extra kul. Fast sen brukar de fånga in oss igen och då bärs vi tillbaka.

Ofta tänker vi på hur vår gamla familj har burit sig åt. Blogghjälpen tycker det är jättedåligt att göra så mot katter. Såna människor tänker bara på sig själva och struntar i andra. Blogghjälpen skulle inte vilja umgås med såna människor säger hon. Det vill inte vi heller. Vi vill ha snälla och pålitliga människor som tar hand om oss. Hoppas dom kommer snart.
Majsan och Jenny

6 kommentarer:

  1. Lite bus måste man få göra! Bursmitning lät som ett trevligt initiativ. Vi hoppas också att era människor hittar till katthemmet snart! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Ni ska se att er nya familj kommer snart. Tur att katthemmet finns så länge! Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Husse säger att han skulle inte heller vilja umgås med såna människor. Fast då påpekade jag för husse att han inte umgås med några människor alls. Då sa han att vi katter är betydligt trevligare sällskap. *spinner* Vi håller tassarna för att ni får ett riktigt hem med en riktig familj som bryr sig om er.

    SvaraRadera
  4. Hej Findus, Isak och Rasmus. Har ni också smitit ut ur burar? Visst är det kul. Särskilt när tvåbeningarna försöker att fånga in en och man smiter undan igen. Då är det riktigt kul. Majsan och Jenny

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Vilken trevlig husse ni verkar ha. Han har verkligen förstått vilka man ska satsa på i livet. Majsan och Jenny

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Visst är det tur att katthemmet finns. Men blogghjälpen brukar säga att det borde inte behövas för alla borde ta väl hand om sina katter. Men så är det ju inte ännu. Jenny och Majsan

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...