fredag 29 januari 2010

Katterna Majsan och Jenny berättarHej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.

Ni som har läst vår blogg vet ju att vi är snälla katter som vill alla väl och som tror att alla andra också är snälla trots allt vi varit med om. Men idag har två kompisar berättat nåt för oss som gjort att vi är jättearga och ledsna. Inte på våra kompisar utan på deras matte.

Vi ska berätta varför vi är arga och ledsna. Våra kompisar bodde i en lägenhet hos en människa. Plötsligt skulle människan åka utomlands i två veckor. Då talade hon med en kompis och bad henne att se till katterna under tiden. Det gjorde kompisen. Men sen kom inte människan hem till katterna efter de två veckorna utan hon stannade längre utomlands.

Kompisen ställde först upp för hon trodde att det blir väl kanske en vecka till. Men det blev det inte. Det drog ut på tiden och kompisen fick annat att göra, så hon sa till den här människan att hon fick ordna kattvakt på annat sätt. Inget hände.

Då ringde kompisen igen till människan som fortfarande var utomlands och sa att hon inte kunde ta ansvar för katterna längre. Vet ni vad människan svarade? Hon sa att hon kunde lämna katterna där de var i lägenheten och om de fortfarande levde när hon kom hem skulle hon åka och avliva dem då!

Som tur var gjorde inte kompisen det utan hon ringde till katthemmet. Här var det ju som vanligt fullt, men på något konstigt sätt ordnade man plats åt våra kompisar, som nu sitter i karantän. Trots att det inte är så roligt att sitta där tycker de att det är betydligt bättre än att sitta i en lägenhet utan mat, vatten eller kontakt med nån som klappade dem och tömde lådan.

Vi talade med blogghjälpen om vi skulle skriva om det här precis före helgen, men både blogghjälpen och vi är så upprörda, arga, besvikna så vi beslöt att vi skulle skriva om det meddetsamma trots att det är helg.

Fy vilken hemsk människa våra kompisar hade hamnat hos. Våra kompisar är så fina, så vi tror att de snart kommer få ett riktigt hem med en människa som har ett hjärta i kroppen. Vi hoppas de kommer att ha samma tur som vi. Och så hoppas vi att den där elaka människan skäms som bara den.
Jenny och Majsan

10 kommentarer:

 1. Fy ##¤"%%&&/ vad arga vi blir. Såna människor ska inte ha djur! Man kan gott låsa in dem utan mat och vatten och kärlek ett tag. Usch!
  Tur att kompisen ringde katthemmet.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte blev så arg så tårarna sprutade när hon läste om era kompisar och vad de råkat ut för! Det blev vi också, såklart. Här skulle det verkligen ha behövts en sån där dumsnutsmaskin som ni skrev om för några dagar sedan! Bra gjort av kompisen att höra av sig till katthemmet. Hoppas att kompisen också anmälde matten till polisen, men det kan vara svårt för bekanta att ta sådana beslut, det förstår vi. Nu är vi så arga att vi måste klösa av oss lite på klösbrädan. Vi ska låtsas att det är den där dumma människans rumpa! Tass.

  SvaraRadera
 3. Jag har jamat den här historien för matte, som sa att då måste hon fördubbla sina böner till Gud att proppfylla den där människans och andra liknande människors hjärtan med allt de saknar... kärlek, förståelse och medkänsla, visdom och sunt förnuft. Och vi skall be ännu mer för olyckliga katter - ni får gärna börja med det redan nu, Jenny och Majsan, för varför vänta med att bli klosterkatter tills ni kommer hit?!?

  Tass från Imma, er novismästarinna.

  SvaraRadera
 4. Husse blev ursinnig när han läste vad ni jamat. Om det inte vore för att mig och Snuffe, så skulle han nog vilja leta upp den *piiiiiip piiiip* som han sa. Vilken tur att grannen var snäll. Men husse säger att ni borde ta uppgifter och anmäla till polisen eller djurskyddet, eller nåt. Nånting bara! *gråter*

  SvaraRadera
 5. Kan man inte polisanmäla en sådan person? Det borde ju ändå vara ett brott att säga så? Om inte annat blir väl personen skrämd från att skaffa fler djur att skada? En polisanmälan är aldrig rolig att få. Tack och lov för katthemmet! Ni gör ett superjobb! Bra att ni inte låter sådant här gå förbi obemärkt! Kram på er!

  SvaraRadera
 6. Hej Dui och Deco. Nä, såna personer ska verkligen inte ha djur. Hoppas hon aldrig skaffar nåt mer djur som hon missköter.

  SvaraRadera
 7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det var en bra idé att kösa av sig på klösbrädan och låtsas att det är den dumma människans rumpa. Det ska vi också göra minsann.

  SvaraRadera
 8. Hej Imma. Vi har redan börjat vårt jobb som klosterkatter, för vi har sagt människor sosm beter sig så där dumt måste vara olyckliga. Fast vi förstår inte att man måste göra andra olyckliga för det. Snällt av matte att försöka se till så det blir bättre.

  SvaraRadera
 9. Hej Sippo. Förstår att husse och du blev jättearga. Det blev blogghjälpen och vi också. Man får bara inte göra så här. Man får inte skaffa ett djur om man inte tar hand om det. Hur svårt kan det vara att begripa det?

  SvaraRadera
 10. Hej Karin. Vi får se om nån går vidare med det här. Som vanligt är bevisbördan svår. Risken är att ägaren förnekar att hon sagt så här. Rättsväsendet lär inte lägga ner några större resurser för två katters skull, tyvärr. Vi tycker också det är viktigt att belysa sånt här, även om det är mycket obehagligt.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...