fredag 22 januari 2010

Katterna Jenny och Majsan berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.


Idag har vi tagit igen oss lite. En del som jobbar här på katthemmet tycker nog att det var bra, för igår lyckades jag, Majsan, smita ut ur buren, ut ur rummet, nerför trappen och gömma mig under trappen. Det var jättekul. För när de skulle hämta mig fick de krypa in under trappen och ta tag i mig. Hi-hi, det var jätteroligt.

Sen sa dom till mig att jag inte fick göra så där, fast jag såg på ögonen på dem att de också tyckte det var ganska kul. De var inte arga alls.

Sen har vi kommit på en maskin till som också skulle uppfinnas, förutom den där datumsmaskinen vi talade om häromdagen. Det är en dumsnutsmaskin. Den skulle fungera så att alla som övergav sina katter, eller andra djur, blev hämtade av den där maskinen och fick uppleva samma saker som det övergivna djuret. Till exempel om man kastar ut en katt mitt i vintern utan att se till att den har det bra, så skulle maskinen kasta ut den här människan också och så fick den sitta ute, utan mat och utan nån som tar hand om den.

Då kanske alla lärde sig att man inte ska vara dum mot sina djur, eller vad tror ni?
Majsan och Jenny

6 kommentarer:

  1. Oj, vad busiga ni är! Tycker den där dumsnutmaskinen är en ypperlig idé! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Busungar! *nosbuffar* Den där maskinen skulle vara en kanonuppfinning. Bättre än tidsmaskinen till och med. Hurrjam för era idéer!

    SvaraRadera
  3. Vi hade velat se när människorna skulle fånga in er under trappen! Det brukar se så roligt ut när de ska ta sig in i ett pyttekattigt utrymme. *fniss* En sån där dumsnutsmaskin skulle verkligen behövas! Så att även korkskallar förstod att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Det är ju så enkelt, men ändå så svårt, tydligen? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Hej Dui och Deco. Tror ni att ni skulle kunna hjälpa till så att den där datumsmaskinen blir klar snart. Vi har lite svårt att hitta delar här på katthemmet till den. Majsan och Jenny

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Nu har vi frågat Dui och Deco om de kan hjälpa till med datumsmaskinen, och nu frågar vi dig om du tror att du kan hjälpa till med dumsnutsmaskinen? Båda behövs. Snabbt. Majsan och Jenny

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det var synd att ni inte var här när de hämtade fram mig under trappen. Till råga på allt stod det en massa saker där också som jag smet bakom, så det tog en bra stund innan de hade plockat bort allt så de kunde få tag i mig. Hi-hi.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...