onsdag 15 juli 2009

Fina katten Musse ger inte upp


Hej, det är Musse på Södertälje Katthem igen.

Idag på morgonen har jag fått nya grannar. Det är Tindra och Hanna. De är väldigt trevliga och har bott ganska länge på katthemmet. Det är tråkigt när inte människor förstår vilka fina djur vi är. Det borde vara kö långt ut på gatan när vi har öppet hus och istället för att vi skulle sitta och vänta på en bra ägare borde det vara så att ägarna stod i kö för att få köpa oss.

Men så är det ju inte, konstigt nog. Fast det kanske går att ändra på det? Du som tycker om djur och har möjlighet kan t ex ta hand om en eller flera av oss. Då blir det nog till slut så att människor får köa för att få ta hand om oss. Det skulle verkligen vara roligt.

I morgon är det dags – mellan 17-19 är det öppet hus här på Morabergsvägen 6D. Ta dig en riktig funderare på om du inte kan ta hand om en katt, och kom och besök oss. Jag kommer att vara här och ta hand om dig.

Musse

2 kommentarer:

 1. Hej Musse!
  Tarzan här.
  Jag försöker via min matte följa bloggen så mycket vi bara hinner, och då sitter vi båda med tummarna hård hållda på att du ska få ett bra hem snart!
  Då jag också har bott där så vet jag hur det går till. Det är i för sig ett ganska mysigt ställe med många männsikor som kommer in och klappar en, och smörar man lite extra så får man ibland även godis. Det lärde jag mig rätt snabbt. Och mellan dig och mig så är min matte fortfarande dum och går på mina trick, så nu får jag godis så fort jag är söt.
  På nätterna blir jag sällskapssjuk och då jamar jag hej vilt för att få uppmärksamhet, så nu har matte lärt sig att hämta min matskål intill sovrummet så får jag äta där. Då känner jag mig nöjd igen.
  Eftersom jag lever loppan på nätterna när alla sover så känner jag mig ibland lite ensam, så matte och husse har pratat om att skaffa en kompis till mig. Antar att de hämtar en på katthemmet. De är lite oroliga att jag inte ska passa med vem som helst, men det är inte jag. Min önskan är att det är en tjej så jag också har någon att mysa med.
  Jag blir ibland avundsjuk på matte och husse, och då hoppar jag upp och pressar mig ner emellan dem i sängen. Där ligger jag och myser, varmt och gott och så klappar de mig också. Det gillar jag.
  Lite synd att du är en kille Musse, annars hade du gärna fått flytta hem till mig. Vi har gott om plats här för en till. Finns det hjärterum finns det stjärterum brukar de säga, men jag förstår inte vad det nu skulle betyda.
  Ta hand om dig Musse!
  Kramar Tarzan

  SvaraRadera
 2. Hej Tarzan. Vad kul att få mail från en som varit i samma situation som jag är nu. Kul att det gått bra för dig och att du fått snälla människor, även om din matte verkar lite lättlurad. Fast det är ju ganska bra att hon är det.
  Jag brukar smöra extra för t ex blogghjälpen. Hon kommer jämt in i min bur när hon är här och gosar med mig. Och de andra katterna i buren också, för hon tycker det ska vara rättvist.
  Klokt att dina människor ska ta hand om en katt till. Här finns många som väntar på ett hem. Säg till dina människor att de ska komma idag mellan 17-19, för då har vi öppet hus. Säg till dem att de ska ta med en massa kompisar också, som kan ta hand om en eller flera katter. Vi är jättemånga som behöver egna hem så snart som möjligt.
  Ta tass om dig också, Tarzan.

  Musse

  SvaraRadera

En katt på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag är lite blyg så jag vågar inte riktigt berätta vad jag heter ännu. Men om ni vill följa mig så kommer jag börja blogga i början på ...