tisdag 8 augusti 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Jag är lite bekymrad över hur många katter det är som kommit bort. Jag hjälper ju blogghjälpen att lägga ut annonser på VILSE.nu. Där kan alla som saknar eller hittar en hemlös katt annonsera gratis. I augusti las det in 595 annonser på saknade katter. Det blir ungefär 20 katter om dan.

Det är på tok för mycket.  Tyvärr är flera av dom varken kastrerade eller ID-märkta. Dessutom är det många som har väldigt bråttom att släppa ut sina katter, även de som nyss har flyttat till nya hem.

Hur ska vi hitta hem innan vi bott in oss? De flesta av oss har ju haft andra hem, eller bott ute nånstans innan vi hamnade i det hem vi försvann från. Det är svårt för oss att veta vart vi ska ta vägen.

Dessutom förstår inte en del människor att vi bara behöver en väldigt liten springa i ett öppet fönster för att ta oss ut. Man måste verkligen tänka till när man har en katt hemma. Tala om det för alla kattägare ni känner är ni snälla.

6 kommentarer:

  1. Jag kan inte fatta att så många katter kan försvinna? Husse har haft katter i sin familj i snart 50 år och ingen har försvunnit. Fast han är nog överbeskyddande till max kanske.
    Blir i alla fall jamarledsen när så många kompisar är saknade. 😞
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är jättebra med överbeskyddande hussar. Såna hussar, och mattar, borde det finnas många fler av.

      Radera
  2. Oj så många!! Det är ju inte klokt! Märka och tänka en gång till tycker vi verkar bra. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är ju egentligen så enkla saker som behövs!

      Radera
  3. Vilse.nu ;ytterligare en uppgift du har som bloggkatt, vi förstår inte hur du hinner med allt? Kan du inte delegera vissa av dina uppgifter till några av dina kompisar, men det kanske du redan gjort??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, lite får de göra. Men jag har ju ändå ansvaret!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...