söndag 6 augusti 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft jobbigt må ni tro.  Det rinner floder utanför katthemmet. Jag måste så klart se till att det inte blir översvämning här hos oss. För en tid sen blev det översvämning i en affär som ligger alldeles i närheten när det regnade så här mycket. De fick visst stänga i flera timmar för att få bort vattnet. Sånt vill inte vi katter vara med om, så vi håller koll!

Sen har jag varit lite orolig hela sommaren för att det inte skulle finnas några volontärer som hjälper oss. Men vet ni, på nåt sätt har våra fantastiska schemaläggare pusslat och fixat så vi har fått hjälp varje dag! Det är ett tufft jobb att vara schemaläggare här. Man måste se till att det inte kommer många volontärer på ett pass och inga alls på nästa. Men det lyckas våra kanontjejer med. Jag funderar på om jag kanske, kanske ska låt dom klappa mig. Fast bara lite förstås.

10 kommentarer:

 1. Tänk vilket jobb de scehamansvariga gör året runt för att se till att det finns folk som kan hjälpa till! De kunde behöva belönas med att få klappa dig..

  Vi förstår att ni håller koll på allt vatten som kommer ner från himlen. Tänk om ni skulle bli blöta om tassarna! Då skulle blogghjälpen få ersätta er med massor av godis i flera månader!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jaaam, det har jag inte tänkt på. Man kanske skulle låta blöta ner tassarna lite i alla fall???

   Radera
 2. Hurra för all hjälp ni får under sommaren! Heder åt de som hjälper till.

  Vilken tur att ni inte blir våta om tassarna. Det finns katter i andra delar av landet som verkligen har fått sina tassar blöta, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam vi har fantastiska volontärer. Bäst i världen tycker jag.

   Radera
 3. Jag tycker det räcker med regnande nu. Tänker på alla stackars kompisar som går ute. Även om sommaren är lindrigare än vintern är det tufft ändå när man inte har tak över huvudet.
  Du borde absolut låta alla duktiga medhjälpare på katthemmet klappa dig. Det är inte alls dumt att bli klappad tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag tycker alltid synd om kompisar som ännu inte fått tak över huvudet. Tänk om alla tvåbeningar tog sitt ansvar och tog väll hand om sina katter.

   Radera
 4. Ja! Vilken braig idé - låt de klappa dig!! Matte har, efter lördagens besök hos er, berättat att du var om möjligt ännu finare i verkligheten än på bild. Inte för att det är det yttre som räknas men du var så fin och gav ett så klokt och förståndigt intryck. Lyckos den som blir kattägd av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vilka snälla saker din matte sa! Jag blir lite rörd, ju.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...