tisdag 15 augusti 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Igår kväll var blogghjälpen och vår verksamhetschef och försökte fånga in mamma katt och hennes ungar igen. De hade med sig fälla och mat, men det var bara mamma katt som gick in i fällan och åt.  Bra att de åtminstone vet var de håller hus nu igen.

Det finns en snäll tjej i området som har åtagit sig att lägga mat i fällan och se till den med jämna mellanrum. Planen är att både mamma katt och ungarna ska vänja sig vid att det finns mat där inne och när de är på plats allihop ska fällan stängas och tas till katthemmet. Ni måste hålla tassar och tummar för att det sker ganska snart.

Sen läste jag om Kattakuten i Norrbotten . De har slagit larm om att det är fler hemlösa katter än vanligt ute nu. Det är sorglig läsning. Men de berättade också att det var många som ringde och ville ta hand om en katt efter att de haft ett reportage i tidningen om saken. Tråkigt förstås både att de flesta ville ha kattungar och att många backade när de förstod att de måste betala. Man kan undra vilken värld vissa lever i.

10 kommentarer:

 1. Hoppas hoppas hoppas att Mamma Katt och hennes ungar går in i fällan så fort som möjligt. Det börjar bli kallt ute på nätterna redan så de måste få komma in.
  Om man ska se något positivt i artikeln om Kattakuten i Norrbotten så är det ju att många vill ta hand om en kisse. Sen bli man ledsen att läsa att det fler hemlösa katter än tidigare. Det är bara för ledsamt.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi kan bara konstatera att det är en lång process att ändra på inställningen hos många till oss katter. Men vi ger oss inte!

   Radera
 2. Vi håller tassarna för att den lilla familjen snart går in i fällan. De behöver få känna trygghet och värme. Vi blir väldigt ledsna över att det blir fler och fler kompisar som blir övergivna. Hur kan man överge en kärleksfull, mjuk och lurvig familjemedlem? Darrar på morrhåren av ilska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi har aldrig förstått hur man kan överge en familjemedlem. Då har man inget hjärta i kroppen.

   Radera
 3. Vi hoppas också att mamma katt och ungarna kommer in fort. Det är så ledsamt att det blir fler och fler som blir övergivna, så svårt att förstå att man kan göra så.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, ibland går utvecklingen åt helt fel håll. Hoppas den vänder snart.

   Radera
 4. Märkligt att vissa är villiga att betala 15-20000 kr för en hund och inte vill betala ett öre för en katt.

  Dags för ny lag med krav på registrering etc för katter! Det kan inte fortsätta så här att folk bara kastar bort sina katter när de tröttnar på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, lagen om registrering av katter skjuts upp hela tiden. Vi är visst inte värda en vettig lag enligt våra politiker.

   Radera
 5. Vissa människor är inte värda att få ta hand om en katt!!!
  Om de inte ens vill betala för katten kan man undra hur de tänkt sig hålla kisse med mat och allt annat som hör till när man skaffar katt.
  Det är skönt att veta att det också finns verkliga kattälskare som gör sig stort besvär för att hjälpa katter till ett gott liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, ett av problemen med att vissa skaffar katt är att det är så lätt. Då behöver man inte tänka efter före.

   Radera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...