måndag 19 november 2012

Några ord från blogghjälpen

Hej, det är Blogghjälpen  på Södertälje Katthem.

Idag är det en sån där "tom" dag igen. Senaste bloggkatten och hjärtetjuven, Bertil, flyttade igår. Jag minns väldigt väl första gången jag träffade honom. Han hade just kommit till katthemmet och vi skulle till veterinären med honom akut för han var i ett erbarmligt skick.  Ärrig i hela ansiktet, en stor varböld på kinden, ordentligt ont i höften, allmänt sliten. Vi förstod att människor inte varit snälla mot honom, ändå lät han oss och veterinären behandla honom på alla sätt utan att fräsa eller morra. Han var alldeles stilla.

Jag förstod att det här var en klok katt. Han förstod att han fick hjälp.

Igår skjutsade jag honom till hans nya hem. Det var inga som helst problem att lyfta in honom i transportburen. I bilen blev han lite orolig. Jag talade med honom och förklarade att jag förstod att det var trist att åka bil, men att vi måste. Sen sa jag att han skulle förstå på kvällen varför det var nödvändigt och då skulle han förlåta mig. Det känns som om han förstod vad jag sa.

Redan efter några minuter i nya hemmet kom han fram och bestämde sig för att börja undersöka allt och i natt har han sovit i mattes säng. Äntligen har Bertils RIKTIGA liv börjat.

Vi är många på katthemmet som kommer sakna honom, men samtidigt är vi jätteglada att ha fått sitt för-alltid-hem.

Vi vill tacka alla som stöttat oss. Ni är ovärderliga.

Att försöka skriva om en stackars katt som oftast hamnat på katthemmet för att den haft en bedrövlig tid innan, är känslosamt. Ofta vet vi inte vad de varit med om, men ibland tycker jag att de berättar för mig. Det är det jag försöker förmedla.

Som en av våra kära medarbetare sa idag när jag berättade om Bertils första natt i egna hemmet: Där kom den avlöningen!! 

Och det stämmer. Vi jobbar och gör allt vi kan för våra katter. Lönen kommer i form av att vi lyckas hitta ett bra hem åt dem. Då blir vi belönade.


Nu ska en ny katt berätta sin historia. Hon kommer nog börja i morgon eller i övermorgon. Det är lite oklart ännu hur mycket hon hinner förbereda sig.

Under tiden ska vi tacka Dui och Deco för att de skänkt en lotterivinst till Södertälje Katthem. Det är en klätterställning. Vi kommer inte sätta ihop den förrän vi flyttar till nya katthemmet, men vi vill i alla fall rikta ett STORT TACK till Dui och Deco som tänkte på oss!

22 kommentarer:

 1. Man blir alldeles varm i hjärtat av att läsa sånt här! Tänk att han redan sov i mattes säng! Kan gott förstå att det känns som "avlöning" för er! Synd bara att ni inte kan få den i pengaform OCKSÅ! Ni lever väl inte gratis, gissar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, nä vi lever inte gratis. Det är inte för att tjäna pengar man jobbar på ett katthem, det är ett som är säkert.

   Radera
 2. Ljuvligt! För mig var det kärlek vid första ögonkastet när jag såg Bertil da cat! Så roligt att han fått ett gott hem. Tjejen som har bloggen Kattfamiljen verkar ju toppen och hennes syster, Bertils nya matte är säkert lika djurkär. Skönt att få läsa lite positivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karlavagnen, visst behöver man lite positiva nyheter bland allt elände?

   Radera
 3. Härliga Bertil. Tänk vilken storhet han visar, när han låter människor ta på honom, trots allt han varit med om.
  Att han redan sover i mattes säng låter ju helt fankattiskt.

  SvaraRadera
 4. Bertil har nog hamnat hos RÄTT matte! Det kände han nog genast, annars hade han inte sovit med henne i sängen :)
  Vi ser fram emot nästa bloggkatts berättelse!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jag tror också hand kände att det var här han hörde hemma. Äntligen.

   Radera
 5. Det är alltid lite trist när bekanta flyttar, men Bertil, eller Nicki Six, har ju äntligen fått sitt för alltidhem, så vi får torka tårarna och se framåt.
  Senhar han ju lovat att inte släppa kontakten helt utan höra av sig lite då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, visst måste man alltid se framåt. Nu tar vi nya tag med ny bloggkatt.

   Radera
 6. Härligt att höra att Bertil sov i sin mattes säng redan första natten !
  Ska bli spinnande att få se vem som blir nästa Bloggkatt :)
  Den där klätterstälningen ser ut att bli superbra när den blivit ihopsatt och det var jamarns snällt av Dui o Deco att skänka den till er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det kommer bli en jamarbra klätterställning på nya katthemmet!

   Radera
 7. Underbart att hör, att Bertil så snabbt funnit sig till rätta! Man blir glad av såna nyheter. Visst var det snällt av Dui och Deco att tänka på er. Hoppas ni får mycket skoj med klätterträdet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, bättre nyheter än så kan man knappast få om man jobbar på ett katthem!

   Radera
 8. Ojoj det försvann de vi började med, så vi jamar om då.
  Jamade så här:

  Det ser jamars bra ut att Bertil verkar ha kommit rätt och redan sover i mattes säng, tassar om.

  nyfiken på nästa bloggande katt, mjau
  hoppas hon hinner blir klar med sitt förberedande bloggande jam, *fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag tror Bertil äntligen hamnat i rätt hem.

   Radera
 9. Åh tänk att Bertil redan sover i mattes säng, jamarns vad gladá vi blir för hans skull! *torkar en glädjetår* Det är så härligt varje gång en bloggkatt får sitt för-alltid-hem. Men vi tänker även på blogghjälpen och förstår hur tomt hon tycker det blir när de flyttar.
  Vad spinnande det skall bli att lära känna den nya bloggkatten, det ser vi fram emot!
  Visst är Dui och Deco snälla, ett par riktiga hederskatter, och söta dessutom!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag tror Bertil kände direkt att han hörde hemma hos matte. Han har nog aldrig sovit så gott och tryggt tidigare.

   Radera
 10. Häftigt och härligt att Bertil redan känner sig så trygg att han sover med matte! Vi kommer att sakna honom men är så glada för hans skull.
  Matte är så ledsen för att hon inte kunde komma igår.Både vi och matte hoppas att klätterträdet kommer till nytta. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, klätterträdet kommer absolut att komma till nytta. Vi hoppas matte kan komma en annan dag istället.

   Radera
 11. Man ser verkligen att min syster och Bertil numera Nikki Six trivs väldigt bra ihop. Han är en smart katt och förstår vem som är matte. Den dagen han kom så vad ju jag där hela dagen och på kvällen var även min mamma och sambo där men den person som Nikki ville vara mest med och närmast var Nadja :)
  Det riktigt lyser av lycka om honom, han har hittat HEM <3
  Alla vi som nu är Nikkis familj är så lyckliga över att få ha honom i vår familj. Han är så go <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, underbart att höra lite "inside information" om Bertil. Vi är så glada att han hittat sitt drömhem.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...