fredag 2 november 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Nu är det helg igen. Och det är ingen vanlig helg heller.

Alla har vi väl nån som vi känt som inte finns med oss längre och som vi saknar. Det är dem vi ska tänka på den här helgen.

När man jobbar eller bor på ett katthem går det inte att undvika att det inträffar att nån man tycker om inte klarar livhanken. Många katter som kommer hit är i dåligt skick. Även om vi bara känner dem några dygn innan vi tvingas inse att de är för sjuka för att bli återställda, så hinner vi fästa oss vid dem och vi blir alltid ledsna när vi tvingas ta det svåra beslutet att de får somna in.

Vi tycker i alla fall att varje ansvarskännande djurvän måste inse när ens djur lider för mycket för att ha nån glädje av att leva och då är det ens plikt att hjälpa det djuret att somna in, lugnt och stilla.

Jag skulle vilja att vi alla tänker på att en dag finns vi inte. Därför är det viktigt att vi tar tass om varandra så länge vi finns och gör det bästa av våra liv. Tro inte att du ska göra en massa bra saker i morgon. Gör det idag. Livet pågår NU.

21 kommentarer:

  1. Du jamar så kloka saker att du borde bli klosterkatt! Men å andra tass är det ju bra att det sprids kloka katter lite varstans i världen, eftersom tvåbeningarna ju inte precis besitter någon större visdom... då kan det behövas en katt i närheten som håller saker och ting i ordning, jamar jag.

    Matte skall åka till Kristinehamn i morgon och vara med på invigningen av den nya djurkyrkogården. Hon vill lysa Skaparkattens frid över alla djur som skall vila där, säger hon.

    Hälsa blogghjälpen att hon är världens bästigaste!

    Kurr från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, Jag tror det är bra om vi sprider ut våra kunskaper överallt. Vad fint att matte är med vid invigningen av nya djurkyrkogården. Den blir säkert väldigt fin.

      Radera
  2. Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, hoppas många tycker som du och jag.

      Radera
  3. Det är ett väldigt tråkigt beslut men lider en katt väldigt mycket så är det ju det beslutet man får ta...
    Jag håller med dig Bertil, man lever bara nu och man skall försöka se till att göra det allra bästa av det och komma ihåg att visa att man älskar sina nära och kära.

    Ps. På min blogg har jag gett svar på tal till dom där dumma människorna som gick SP och klagade.. Är riktigt arg på dom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, jag läste din blogg, fast tyvärr tror jag inte hon i artikeln gör det...

      Radera
  4. Du är så klok så klok du Bertil !
    Håller med Klosterkatterna om att det är viktigt att dom kloka katterna sprids ut lite varstans i världen eftersom 2-beningar INTE besitter någon större visdom :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, vi måste helt enkelt uppfostra våra tvåbeningar.

      Radera
  5. Du jamar så klokt Bertil!
    Här är vi jätteledsna ikväll för Wilma har fått vandra över regnbågsbron. *snyft* Matte och vettisen hade ett långt samtal och de var överens om att det var bäst för Wilma att få somna in. Provsvaren visade tyvärr inte på något handgripligt utan bara på allmän inflammation i tjocktarm och magsäck samt förändringar på slemhinnorna. Eftersom de redan provat flera olika medkaniner och dietfoder i flera månader hade vettisen ingen större förhoppning att hon skulle bli bättre än hon var nu. Det märktes tydligt att även om hon var bättre i magen så var det ingen glad Wilma längre utan hon mådde dåligt.
    Nu skall vi försöka ta tass om matte, jag tror hon behöver oss för hon bara gråter fast hon vet att hon har tagit rätt beslut.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh nej! Wilma har det ju bra hos Skaparkatten nu. Men vad svårt. Vi tänker på er. Tröstbuffar till er alla

      Radera
    2. Alice, vi blir så ledsna och vi tror vi förstår hur både matte och ni känner. Tyvärr måste man ju som sann djurvän ta ett sånt här beslut förr eller senare. Det känns i alla fall fantastiskt att Wilma fick ett sånt bra liv hos er den tid hon hade här hos oss på jorden. Hon kommer säkert vaka över er alla uppifrån nu. Många tasskramar till både matte och er katter från alla oss på Södertälje Katthem.

      Radera
    3. Men Alice, vad jamar du för ngt :(
      Stackars Wilma.
      MEN hon har det ju bra där i regnbådslandet.
      Många tasskramar till er alla
      Matte och katterna:
      Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan

      Radera
    4. Alice: Massa massa tröstkramar och tröstbuffar till er !

      Radera
  6. Så klokt jamat Bertil. Att ta vara på den tid man har tillsammans och njuta av den är jätteviktigt, liksom det är viktigt att släppa taget i rätt tid.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, man ska inte gå omkring och tro att livet börjar sedan.

      Radera
  7. Håller med er alla missevänner.
    Du jamar så klokt jämt, Bertil

    Tasskram på dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S jag tror vi är ganska många som tycker likadant.

      Radera
  8. en liten tår rinner för min lilla pepsi som fick somna in för 3 veckor sen efter att ha fått fel på njurarna..
    men han fick 2 lyckliga år med oss här hemma efter ha gått ute länge
    önskar alla små kissar fick somna in som en älskad katt i mattes eller husses famn den dagen livet tar slut..

    kramar och nosbuffar från sari,skruttan och leon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sari, Skruttan och Leon, tyvärr händer det ganska ofta att kissar som inte får ordentlig mat regelbundet råkar ut för njurproblem. Förstår att ni r ledsna över att ha mist Pepsi. Och jag jamar som du - tänk om alla kissar fick somna in i sin mattes eller husses famn och vara saknade, som Pepsi.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...