söndag 11 november 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Som ni vet finns det flera katthem i Sverige. Det finns tyvärr inte alls så många som skulle behövas, men vi är glada för alla som tar hand om katter på ett bra sätt.

Ett av dem är Göteborgs Katthjälp.  De är med i SVEKATT, ni vet organisationen som bildats av flera seriösa katthem och som ska försöka föra upp kattfrågan på en högre nivå.

Göteborgs Katthjälp stödjer TNR-projekt, det vill säga de fångar in förvildade katter, steriliserar dem och placerar tillbaka dem på ett säkert ställe när såren läkts, där de får mat och tillsyn. En del tycker inte det är bra. De vill tydligen att de förvildade katterna ska föröka sig okontrollerat och inte ha nån tillsyns alls.

Nu har i alla fall Göteborgs Katthjälp, Bostads AB Poseidon och Kastreringsbussen planerat en temaeftermiddag för sällskapsdjur den 24 november. Då kan man träffa veterinär, djursjukvårdare och hundinstruktör bl a. Det hela sponsras av Royal Canin.

Jag tycker det är jamarbra att man kan samarbeta med bostadsbolag och andra för att förbättra situationen med hemlösa katter. De som inte tycker det är bra kan väl inte tänka på katterna i alla fall?

6 kommentarer:

  1. Vi tycker att det är jamarbra! Och det bästa är ju att det är flera som har förstått att det är bra.Flera borde ta efter!Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja om alternativet är att det föds ännu fler oönskade kattungar så måste det här vara jamarbra.

      Radera
  2. Hurrjam! Ju fler som är för detta, desto bättre. Klart att våra kattkompisar ska få leva, istället för att bara blir skjutna av någon dum tvåbening.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ingen katt vill väl bli skjuten? Kan inte förstå varför en del inte tycker det här är bra.

      Radera
  3. Hurrjam för såna iniativ! Hoppas vi får se fler såna runt om i landet. Hederstass till Kungliga Kaninen som sponsrar det hela!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, och hederstass till Göteborgs Katthjälp som tar såna här initiativ.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...