måndag 12 november 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Vet ni vad det är för dag idag? Inte? Jo det är förmodligen min sista måndag på katthemmet! Om allt går som planerat har jag redan sovit min första natt i mitt nya hem om en vecka.

Jag kan knappast tro att det är sant. Tänk att just JAG ska få en sån toppenmatte.

Nu undrar jag varför inte alla hemlösa katter kan få såna mattar eller hussar. Var är alla snälla människor och varför hör de inte av sig till katthemmen?

Kanske skulle det kunna vara en affärsidé för den organisation jag föreslog häromdagen och som Pelles matte döpte till Missing Pet, att inte bara leta upp saknade katter utan också leta upp lämpliga kattägare?

14 kommentarer:

  1. Oj, då är ju det här en högst ovanlig måndag! Och i morgon blir det en högst ovanlig tisdag... och sedan en högst ovanlig onsdag... tänka sig, så bra!

    Vi fundilerar också vidare på detta med Missing Pets, som är en alldeles för bra idé för att tappa bort. Kanske det kunde börja som en FB-grupp, så att den som bor i närheten av just ett visst nödrop kan samlas med andra som också bor i närheten och ge sig ut tillsammans? Det är ju så Missing People fungerar.

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jag tycker idén är jamarbra. Vi får spinna vidare på den, det borde finnas nåt bra sätt att jobba tillsammans.

      Radera
  2. Oj så spinnande. Tänk att det snart är dags för dig. Du ska veta att du kommer att bli saknad, precis som vi saknar alla våra vänner som fått egna hem. Men vi är självklart jamarglada över att du äntligen får en egen människa att gosa med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag kommer sakna alla mina kompisar också, både de på katthemmet och er alla bloggkompisar.

      Radera
  3. Nu är det verkligen inte länge kvar innan du flyttar! Så spännande! Vi räknar ned tillsammans med dig. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, tänk att det äntligen blivit nära!

      Radera
  4. Då börjar vi nedräkningen på allvar! Men jag har inget svar på varför de snälla människorna inte hör av sig till katthemmen. Min matte gjorde det i alla fall, och det är jag glad för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, det var tur för din matte och dig att hon hörde av sig till katthemmet. Så borde många fler göra.

      Radera
  5. Nu är det inte många dagar kvar men de känns säkert långa för dig.Vi kommer att sakna dig massor. Tror våra mattar och hussar får hjälpa till och prata om katthemmen när andra människor börjar prata om katter, tror i att alla vet hur många katter det är som behöver få komma hem.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det vore jättebra om alla ni pratar med kompisar, arbetskamrater, grannar och andra snälla djurvänner om att det sitter många fina katter på katthemmen som bara längtar efter ett eget hem.

      Radera
  6. Oj vad spinnande med din flytt i helgen! Vi ser verkligen fram emot att få höra hur bra du du har det efteråt. Vi tror att det tyvärr finns massor av snälla tvåbeningar som inte vet att katthemmen finns, eller tänker på att de finns. Så Dui och Deco jamar klokt om att vi måste få alla våra hussar och mattar att prata mer om katthemmet med alla de känner, så kan de i sin tur prata med dem de känner.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja det är bara att prata på, allt vad ni orkar!

      Radera
  7. Mjau, du får berätta sedan när du har flyttat till ditt alldeles egna hem, hur det är där på ditt nya ställe, blir nyfikna, *Fniss*
    blir säkert spinnande.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, jag ska se till att matte hjälper mig att berätta hur jag har det. Förstår att ni vill veta.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...