tisdag 13 november 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Nu har jag för sista gången hjälpt blogghjälpen med ett styrelsemöte.  Om inte min efterträdare varit så skicklig skulle jag vara allvarligt oroad över hur det ska gå för henne när jag flyttat. Man får ju jama om varenda sak hon ska säga.

Ändå går det väldigt trögt. Jag anser till exempel att jag inte kommit NÅNSTANS i den viktiga godisfrågan. Det är som om hon bara inte fattar vad det hela rör sig om. Hon tar upp en massa andra frågor som inte alls har med oss katter att göra.

Min efterträdare har lovat ta tass i frågan med förnyad kraft och sen kommer h*n att rapportera till mig hur det går. Jag har lovat ställa upp som konsult och bollplank för att frågan ska leda till önskat resultat så mina kompisar får det bra på katthemmet i väntan på egna hem.

16 kommentarer:

 1. Det verkar vara komplett omöjligt att få människor att förstå hur viktig godisfrågan är. Men vi kämpar vidare, katter som vi är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, det finns inget annat! Kämpa vidare är vad som gäller.

   Radera
 2. Jag tror tyvärr det är hopplöst att få blogghjälpen att förstå vikten med godis. Jag kämpade ju också länge med att få henne att föstå och det är 2.5 år sen, och inte har hon blivit klokare efter det fast massor av kompisar har försökt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är deprimerande att höra att hon inte förstått mer på över 2,5 år!

   Radera
 3. Bertil, jag tycker att du tasshållit i ledarskapet för Södertälje katthem på ett ypperligt sätt och jag är helt säker på att du valt en kunnig efterjamare med omsorg så att blogghjälpen är i kompetenta tassar! Lycka till nu när flyttdagen närmar sig! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wikki, ja eftersom alla kissar har lätt att lära sig och dessutom är kloka från födseln är det inte svårt att hitta en kompetent efterträdare.

   Radera
 4. Det verkar vara en svår nöt att knäcka, det där med godiset. Men ge inte upp, någongång måste det ju bli ändring. Vi stödjer er helhjärtart, klart ni behöver mera godis! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, tack för stödet! Det behövs när man kämpar i motvind.

   Radera
 5. Blir ju alldeles mörkrädd när jag läser vad Alice skriver. Tvåochetthalvt år!! Det är nästan så jag också ger upp hoppet. HUR kan det vara så svårt att få klara regler i denna fråga? Det är ju så enkelt. Egentligen behövs ju bara EN regel: Godis ska serveras varje dag, minst tre gånger. Hur svårt kan det va'?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du anar inte hur svårt det är för vissa att förstå denna enkla regel!

   Radera
 6. Jag undrar om det kanske är så att godisförrådet är för begränsat och att det är därför som blogghjälpen är så snål med utdelandet? Vi kanske måste se till att förrådet fylls på ordentligt och att alla som hjälper till på katthemmet lär sig var godiset finns, så att de kan dela ut frikostigt till alla katterna. En ännu större vinst vore om man kunde få varje skift att gå en godis-runda... då blev det ju utdelning flera gånger om dagen, så att jama!

  Tass från Imma, abbemissa.

  PS. Matte hoppas att den nya bloggkatten blir den gråvite killen som hon blev så kär i... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, begränsat? Hur kan det vara begränsat? Godis ska vara gränslöst. Vad var det för gråvit kille matte blev så förälskad i?

   Radera
 7. Det är bra att du hittat någon som fortsätter hjälpa blogghjälpen med alla svåra uppgifter på katthemmet.

  Nu har du väll packat allt ordentligt?, inte alls många dagar kvar tills du får flytta till ett alldeles EGET HEM :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, jag har packat flera gånger, men det värsta är att jag måste packa upp allt igen för jag behöver ju grejerna tills jag flyttar.

   Radera
 8. Jag tycker inte du ska ge upp hoppet om godisförståelsen. Se det som att du har jämnat marken och mjukat upp motståndet, så att de nya krafter som tar över efter dig får en lättare kamp. Tyvärr får du inte själv njuta frukterna av framgången, men å andra sidan har du hittat din människa, och det är mycket mer värt :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frasse, det var ju ett positivt sätt att se det hela. Mmm, jag kanske har underlättat fortsatt kamp?

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...