lördag 3 november 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Idag har det varit ännu mer jobb på nya katthemmet. Fast det var några dumma maskiner som inte fungerade som de skulle, så det blev inte riktigt som planerat. Men det reder upp sig. Christer  fixar allt. Funderar faktiskt på att anställa honom när jag öppnar min firma, Bertil Fixar Allt.

Annars är vi alla ledsna på katthemmet idag. Vår kompis Alices syster, Wilma, tassade över regnbågsbron igår. Wilma har varit sjuk en tid, men man hoppas alltid att det ska ordna upp sig, att man ska hitta en medicin som gör att ens vän mår bra igen. Men för Wilma fanns ingen sån medicin. Trots att matte gjort allt som stod i hennes makt gick det inte att få Wilma frisk.

Vi tänker på Wilmas familj idag. Trots att både ni och vi är ledsna hoppas vi att ni finner tröst i att Wilma haft ett bra liv med mycket kärlek och omvårdnad. Jag tror hon haft precis det liv varje katt drömmer om. Nu kommer hon vaka över er från katthimlen och trösta er så gott det går. Jag tror hon är tacksam över att hon inte mår dåligt längre, utan att hon fått ro.

8 kommentarer:

  1. Men kära nå'n, vi visste inte ens att Wilma var sjuk! Nu sörjer vi och samlar oss i ring för att hålla tassarna och be Skaparkatten ta tass både om Wilma och om hennes familj... matte sänder de varmaste kondoleanser till Wilmas matte!

    Tröstbuff från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, både Alice och hennes familj behöver tröst nu. Det är så ledsna, men de vet ändå att det inte fanns nån annan utväg.

      Radera
  2. Uschjam så tråkigt. Men det var ju skönt att hon i alla fall levde ett bra liv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det är alltid en tröst att en kisse som vandrat över regnbågsbron haft ett bra liv innan. Och det hade verkligen Wilma.

      Radera
  3. Vi tänker på Alices&Wilmas matte och Wilmas fyrbenta syskon. Tröstande nosbuffar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, det gör vi också. De behöver oss nu.

      Radera
  4. Tack alla så jamarmycket för alla tröstande ord! De värmer verkligen!
    Vi saknar Wilma jamarmycket - hon fattas oss! *tårar på nosen* Men vi vet att hon har det bra nu hos skaparkatten och vi tror hon springer runt i gröngräset och jagar riktiga muslingar med sin gamla kompis Oscar som bodde här före mig.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag har också hört rykten om att Oscar satt och väntade på henne och att de har jamarkul nu.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...