söndag 18 november 2012

Katten Bertil, som inte längre bor på Södertälje Katthem, berättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

 Tänk, så kom den där dagen
 äntligen, Dagen F som i Flytta hem.

Som väntat kom blogghjälpen jättesent, inte förrän halv 10 var hon här. Jag var så klart färdig och på första bilden ser nu när jag tar en sista runda i buren på katthemmet.

Jag fick lite godis av blogghjälpen, sen gick hon för att hämta en sak. Då passade jag på att smita ut ur buren för att säga hej då till mina kompisar och önska dem lycka till. Det tog förstås en stund, men när blogghjälpen kom tillbaka bar hon in mig i buren igen. Så öppnade hon dörren till transportburen och la in lite godis där. Men jag hade faktiskt ingen lust att åka i den, så då stängde blogghjälpen dörren och öppnade taket på buren och sen bar hon upp mig och satte ner mig i buren genom taket istället. Hon sa att jag var jätteduktig, för jag stretade inte emot alls. Klart jag inte gjorde, jag visste ju att jag skulle åka HEM.

Sen bars jag ut i blogghjälpens brummis. När vi startade jamade jag högt. Blogghjälpen, som har lite svårt att fatta, trodde jag var rädd eller orolig.  Som tur var finns det andra, kloka, tvåbeningar på katthemmet också, och en av dem påpekade mycket riktigt att coola killen Bertil naturligtvis visade vägen och jamade hur hon skulle köra! Jag är ju inte den första katten som varit orolig för hennes framfart i trafiken, som ni kanske vet. Nåjam, tack vare mig kom vi dit vi skulle, nämligen till mitt hem.

Där blev vi mottagna av matte och hennes syster, som har bloggen Kattfamiljen.
(Där kan man förresten redan läsa om hur min första dag i mitt hem varit). Först tyckte jag det var lite ovant så jag tänkte att jag smiter in bakom soffan så de förstår att jag behöver lockas fram. De försökte en liten stund, men sen gick de in i köket för att skriva lite papper. Då var det ju ingen som brydde sig om mig längre, och vad skulle jag då sitta bakom soffan för? Alltså, jag gick fram och började undersöka saker. På andra bilden ser ni att jag undersöker en igloo som jag fått. Jag hann inte gå ända in i den för det är mycket att undersöka, men jag ska göra en noggrann nosologisk undersökning av den sen.

Efter en stund hittade jag en liten röd sak som doftade jättegott. Mynta, hette det visst. Då la jag mig på golvet och började leka med den.

Under tiden satt matte på golvet och åt nåt som jag tyckte luktade jättegott. Jågört hette det visst. Jag hade inte riktigt tid att smaka just då, men det ska jag nog göra så småningom.

Sen blev det dags att säga hej då till blogghjälpen. Hon såg lite ledsen ut när hon gick, men jag tror hon är mest glad att jag fått ett bra hem. Jag tror hon kommer säga några egna ord på bloggen i morgon.

Jag vill sluta min blogg på katthemmet med att tacka alla snälla kompisar och tvåbeningar som stött mig på olika sätt. Ni är helt enkelt toppen! Nu får ni fortsätta stötta min efterföljare. Mig kommer ni nog få höra från på ett eller annat sätt även i framtiden.

Nosbuffar på er allihop!

17 kommentarer:

 1. Klart att det var vägbeskrivningen du jamade om i bilen ! Hade jag också gjort om jag åkt bil med Blogghjälpen ;-)
  Tror att du kommer att få det jamrns braigt i ditt nya hem !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, ja annars vet jag inte var vi hade hamnat. Växjö, Luleå?

   Radera
 2. Lycka till i ditt nya hem Bertil! Det blir säkert jättebra!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller. Tack, jag tror det här blir toppen.

   Radera
 3. Åh, så bra du kommer få det! Är riktigt, riktigt glad för din skull! Tror att du redan börjat ditt nya jobb att ta tass om din egna matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vad kul att du också är glad för min skull. Äntligen har jag fått ett eget hem!

   Radera
 4. Vi blir alldeles blöta i ögonen av glädje för din skull. Grattis till ditt nya för-alltid-hem. *snörvel*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, tack! Och tack för att ni alltid stöttar mig och mina kompisar på katthemmet.

   Radera
 5. Så skönt att vara HEMMA! Du är modig du som tassar runt och spanar på allt sådär med en gång! Klart Blogghjälpen var lite ledsen men säkert glad också. Njut nu av DIN matte så hoppas vi att vi får höra hur du har det snart.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det finns ju ingen tid att förlora. Klart man måste göra sig hemmastadd så fort som möjligt.

   Radera
 6. *Klosterkatterna vinkar vemodigt med tassarna* Adjö, Bertil, och lycka till! Vi tror att du och din matte får det jamarbra tillsammans... och vi lovar att fortsätta stötta blogghjälpen och den nya bloggkatten!

  Hederstassar från klosterkatterna genom Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, jag tror vi kommer höras vid framöver också. Jag ska berätta för er hur det går i mitt nya hem genom mattes syster till att börja med.

   Radera
 7. Jamars så glada vi är för din skull Bertil, *torkar tårarna*
  Lycka till nu i ditt nya hem, kompis
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, jag är också jamarglad! Tack för lyckönskningen!

   Radera
 8. Oj vad modig du är som redan tassar runt! Det tog flera dagar innan jag vågade göra det när jag flyttade hem. Vi är så jamarglada för din skull!
  Njut av massor av gos med matte nu så ser vi fram emot att få höra hur bra du har det sen.
  *nosbuffar och en tröstbuff till blogghjälpen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, fast du hade ju en kattkompis redan när du flyttade hem och det är klart att det blir lite annorlunda då. Jag måste ju ta tass om matte med detsamma själv.

   Radera
 9. Kattulerar till ditt HEMMA! Modigt att tassa runt så där direkt, men sen e du ju en speciell katt också. Det blir nog bra för dig har jag en känsla av.

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...